Spiritualiteit

Over Michael en de Michael Teachings

Door Saskia Willockx
Over Michael en de Michael Teachings

Michael (niet te verwarren met de aartsengel) is de verzamelnaam van een groep van ca. 1050 zielen, voornamelijk Kings en Warriors. Dit zijn 2 van de 7 zielstypen, waarover in een later artikel meer. Ze treden met hun teachings en healings naar buiten als een collectief bewustzijn vanuit de causale sfeer.

De leden van de Michael groep hebben hun levens op aarde en in de astrale sfeer afgerond en zijn nu halverwege de causale sfeer. Het zijn dus zeer wijze en vergevorderde zielen. De universele en spirituele kennis die ze overdragen is geen geloof en niet gebaseerd op dogma. In dezelfde sfeer zitten ook andere spirituele leraren zoals Abraham, Bashar en Seth. Iedere leraar (of beter gezegd: lerarengroep) heeft zijn eigen specialiteit en focus.

Gevleugelde uitspraken van Michael

Enkele gevleugelde uitspraken van Michael: “Jullie zijn spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben” en “Je bent op aarde om te leren hoe je kiest en om te kiezen hoe je leert”. Daarbij is iedere keuze valide en geen enkele keuze wordt veroordeeld.

De specialiteit van Michael

Michael richt zich met name op het bevorderen van inzicht, acceptatie en agape, ook wel onvoorwaardelijke liefde of zielsliefde genoemd.

Michael heeft sinds de jaren ’70 een uitgebreid oeuvre doorgegeven via diverse mediums. Met zijn inzichten, kennis en wijsheid zijn inmiddels duizenden bladzijden gevuld. Doordat er ook in deze tijd vragen aan hem worden voorgelegd, breidt zijn werk zich steeds verder uit.

De kern van zijn werk is bekend, de communicatie en interpretatie worden steeds verder verfijnd.

Hij reikt o.a. diepgaande inzichten aan over het wezen van je ziel en de keuzes die je ziel voor dit leven heeft gemaakt voor je persoonlijkheid en levensplan. Hij inspireert je tot spirituele groei en geeft praktische adviezen hoe je dat kunt aanpakken. Hij is heel concreet waardoor de informatie helder is en je die gemakkelijk kunt toepassen in je dagelijks leven.

Zijn visie op en uitleg van o.a. karma en reïncarnatie ontzenuwen vele misverstanden die rondwaren in new age kringen.

Contact

Als je zijn gechanneld materiaal bestudeert leg je automatisch contact met zijn helende en transformerende energie. Zodra het contact met Michael gelegd is blijft dit bestaan als je dat zelf wilt. De keuze is aan jou. Michael is zeer respectvol en wacht altijd op je vraag. Hij zal nooit ingrijpen want dat zou ingaan tegen je keuzevrijheid.

Mijn persoonlijke ervaring met Michael

Het is mijn ervaring dat Michael een hele goede vriend en inspirerende invloed in je leven kan worden. Ik moest er wel aan wennen (en eraan denken!) om hem vragen te stellen. Na een opvoeding vol “kindjes die vragen worden overgeslagen” had ik het spontaan vragen een beetje afgeleerd. Toch laat Michael me iedere keer weten dat al mijn vragen welkom zijn. Hij is er om te helpen, te inspireren en te stimuleren.

Alleen voor mediums?

Moet je mediamiek zijn om met Michael te kunnen communiceren? Je hoeft zeker geen medium te zijn. Mediamiek zijn we in wezen allemaal, al is het niet altijd bewust. De antwoorden van Michael hoeven niet via woorden te komen. Vaak merk ik dat ik opeens een inzicht krijg nadat ik hem een vraag heb gesteld, of ik kom opeens in actie en ga “vanzelf” doen wat er nodig is. Of iemand vertelt me iets wat resoneert. Er kan een betekenisvolle ontmoeting zijn of mijn oog valt net op een artikel dat me verder helpt. Michael weet je hoe dan ook te bereiken, op een manier die voor jou begrijpelijk is. Na verloop van tijd zal je merken dat het contact steeds gemakkelijker wordt.

Humor

En wat je misschien niet verwacht: met Michael valt er altijd te lachen. Wat een gevoel voor humor, heerlijk om zo te kunnen relativeren.

Ik kan me een leven zonder hem niet meer voorstellen en ik ben blij dat hij er altijd voor me is. Vrienden voor het leven!

In de komende artikelen ga ik steeds een bepaald onderwerp uit zijn teachings toelichten. Wordt vervolgd dus.

Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid (voorheen Be Essence)

Reis van de ziel

Reis van de ziel

Ben je benieuwd naar de reis van je ziel? In dit boekje neemt Willem Glaudemans je mee op reis naar binnen, naar je ziel. Iedereen heeft bepaalde eigenschappen en karaktertrekken in zich die bijdragen aan het geluk in je eigen leven, maar ook aan de wereld om je heen. Dat is jouw 'schat'. Tijdens je leven maak je een reis. Je ontwikkelt jezelf tijdens die reis, ontdekt steeds meer dingen en komen zo steeds dichterbij jezelf, je schat. Door deze ook nog eens te delen krijgt je schat meer waarde en verrijk je jezelf en anderen. Willem Glaudemans wil je met Reis van de Ziel inspireren om op je eigen zielenreis te gaan.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Saskia Willockx
Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van zelf-sabotage, beperkende overtuigingen en negatieve karmische invloeden. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akasha Soul Reading, Healing & Clearing. Voor kinderen is er de Soul Profile reading waarmee je je kind leert kennen op zielsniveau. Dit geeft veel inzichten en informatie die je helpen met de begeleiding en opvoeding van je gevoelige kind. Ik heb 25+ jaar ervaring en ben gecertificeerd Advanced Soul Realignment Practitioner & Soul Reader.

Reacties
 1. Karma: kommer en kwel? – Be Essence 16 september 2018 - 09:22
  Reply

  […] wordt karma uitgelegd in termen van schuld en boete. Leermeester Michael ziet dat anders, want er is volgens hem geen sprake van oordeel of straf. Het gaat om het elkaar […]

 2. Waarom kunnen we onze vorige levens niet herinneren? – Be Essence 23 maart 2019 - 13:17
  Reply

  […] je vragen of wil je meer weten over een thema vanuit de visie van de Michael Teachings? Stel je vraag gerust, wie weet lees je binnenkort het antwoord in een […]

 3. Waarom kunnen we onze vorige levens niet herinneren? - Meer Innerlijke Vrijheid 11 augustus 2019 - 14:59
  Reply

  […] je vragen of wil je meer weten over een thema vanuit de visie van de Michael Teachings? Stel je vraag gerust, wie weet lees je binnenkort het antwoord in een […]

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?