FAQ – Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je 24/7 antwoord op jouw vragen over Inspirerend leven. Met ruim 700.000 bezoekers per maand zijn we als kleine redactie iedere dag druk met het verzorgen van inspirerende content en een fijne ervaring met de website. Onze inbox zit daardoor best vol… Daarom hebben we de meest gestelde vragen verzameld zodat jij sneller antwoord vindt op je vragen.

Je vindt op deze pagina antwoord op vragen over:

 • Het bezoeken van de site
 • Online cursussen en andere producten
 • Samenwerkingen

Het bezoeken van de site

De blogs (berichten of artikelen) verschijnen onder Artikelen op Inspirerend leven, op volgorde van plaatsing. Er komen elke dag nieuwe blogs bij, waardoor de eerder geplaatste berichten geleidelijk naar onderen zakken.

Via de zoekfunctie – rechtsboven in de menubalk. In het vakje kun je een zoekwoord invullen waarna de items verschijnen die gerelateerd aan zijn het woord waarop gezocht werd.

Via de link in een artikel kom je bij de algemene informatie over een boek of bekijk het boek in webshop van Boekenwereld.com

Je kunt een reactie onder het artikel plaatsen, dan krijgt de schrijver van het artikel een bericht met je vraag.

Zou je contact op willen nemen met de schrijver voor een meer persoonlijke vraag, klik dan op de naam van de schrijver bij het artikel. Je krijgt dan meer informatie over de schrijver en hoe je hen kunt bereiken.

Als redactie kunnen we je geen inhoudelijk of persoonlijk advies geven.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Inspirerend leven. Je kunt je afmelden via de nieuwsbrief zelf. Onderaan de nieuwsbrief staat een button: afmelden. Als je daar op klikt word je uitgeschreven voor de nieuwsbrief.

Onder elk artikel staat een vakje waarin je je reactie kunt plaatsen. Om een reactie te kunnen plaatsen hoef je niet ingelogd te zijn. Vul je reactie, naam en je e-mailadres in. Je kunt er ook voor kiezen om de link van je website in te vullen. Om de reacties te filteren op spam maken wij gebruik van WP Captcha. Dat is een plugin waarbij je een rekensom krijgt om aan te tonen dat je geen robot bent. Als je bent ingelogd hoef je geen gegevens in te vullen en hoef je alleen je reactie te posten.

Voor boek- en e-bookbestellingen werken wij samen met onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com. Heb je een vraag over Boekenwereld of een bestelling? Neem contact op met de klantenservice van Boekenwereld.com:

E: klantenservice@boekenwereld.com
T: 088 – 700 2660

Zorg dat je je ordernummer en de titel van het boek waar het om gaat bij de hand hebt.

Misschien heb je specifiek deze vragen:

 • Ik heb het boek gekocht, maar niet ontvangen? Dat is natuurlijk heel vervelend! Stuur een mail naar klantenservice@boekenwereld.com en vermeld daarbij je ordernummer, dan kun je snel geholpen worden.
 • Ik woon in Frankrijk, Spanje, Portugal of een ander land, verzenden jullie hier ook naar? Helaas niet, je kunt onze boeken natuurlijk als e-book bestellen en lezen, of ze wel thuisgestuurd krijgen in het buitenland als je bestelt bij Proxis.com
 • Er komt een foutmelding bij mijn adresgegevens. Zou je contact op willen nemen met klantenservice@boekenwereld.com zodat ze je verder kunnen helpen?
 • Wat zijn de verzendkosten naar België? Alle informatie over verzendtijden en verzendkosten vind je hier: https://www.boekenwereld.com/klantenservice/bezorgtijden
 • Hoe werkt het lezen van een e-book dat ik bij Boekenwereld heb gekocht? Dat kun je lezen in hun handige stappenplan ‘Zo lees ik een e-book’.

Hier vind je veelgestelde vragen over onze online cursussen, masterclasses en andere digitale uitgaven.

Cursusadvies

Klik op ‘Log in’ in de menubalk en gebruik de inloggegevens die je tijdens het aankopen van de cursus hebt aangemaakt. Dan kom je in jouw persoonlijke dashboard terecht. Klik op jouw bestelling en vervolgens op de button ‘Ga naar de cursus’.

Veel inspiratie gewenst!

 • Ik heb het e-boekje niet ontvangen: Dat klopt, het e-boekje kun je lezen in je account en wordt niet naar je gemaild.
 • Ik heb het e-boekje gekocht, maar kan het niet meer vinden: Wanneer je inlogt in je account vind je je e-boekje tussen je bestellingen.
 • Kan ik de e-boekjes downloaden en lezen op mijn e-reader? De e-boekjes met de mooie opmaak zijn alleen in je account op Inspirerend leven te lezen.
 • Kan ik de e-boekjes cadeau geven? De e-boekjes die je aanschaft komen alleen in jouw account te staan, je kunt ze niet per mail versturen.

Het is meestal al voldoende om de geschiedenis van je browser te wissen en daarna opnieuw in te loggen.

Een computer, laptop, smartphone of tablet met WiFi-connectie of voldoende mobiele data. Deze cursus bevat ook geluid bij de video’s: oortjes, een koptelefoon of een (ingebouwde) speaker zijn handig. Een stabiele internetconnectie is gewenst zodat de video’s goed kunnen afspelen. Ook is het prettig wanneer je voldoende opslagruimte beschikbaar hebt voor het downloaden van het extra materiaal. We raden de laatste versies van browsers aan, bij voorkeur Google Chrome. In internet explorer, zeker bij de oudere versies, kan het voorkomen dat de cursus niet optimaal kan worden weergegeven.

We verstrekken geen certificaten van deelname, wel kun je de factuur met BTW-gegevens als PDF downloaden op de pagina met je bestellingen.

De video’s zijn alleen online beschikbaar en niet te downloaden.

Je kiest jouw online cursus uit in onze shop waar je vervolgens voor je onbeperkte toegang betaalt.

Het kan aan verschillende dingen liggen dat een betaling niet meteen lukt. Controleer of er voldoende saldo is. Zijn alle bankgegevens juist ingevuld? Wellicht is er een storing bij de bank. Wacht even om het daarna nog eens te proberen.

Kijk even of de e-mail in je spam terecht is gekomen. De afzender van de e-mail is cursus@inspirerendleven.nl.

Misschien is het zo dat je een fout hebt gemaakt bij het invullen van je e-mailadres.

Is dit niet het geval, stuur dan een mail naar cursus@inspirerendleven.nl. Zij kunnen je verder helpen.

Zolang je de online cursus of masterclass nog niet geopend hebt, kun je nog van je aankoop afzien door je te beroepen op het herroepingsrecht. Er is een bedenktijd van 14 dagen. Wanneer je al aan de cursus begonnen bent, vervalt het herroepingsrecht (zie onze algemene voorwaarden. Neem contact op met cursus@inspirerendleven.nl als je om de een of andere reden toch niet de cursus kunt volgen. We zullen binnen 14 dagen het aankoopbedrag terugstorten.

Er wordt automatisch een factuur meegestuurd bij je bevestigingsmail, die je direct na aankoop ontvangt. Deze factuur voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

We hebben het adres verplicht gemaakt zodat we kunnen garanderen dat we een factuur voor je kunnen maken. Wanneer het invullen niet lukt omdat je in het buitenland woont, kun je een Nederlands adres gebruiken van bijvoorbeeld een familielid of dat van ons.

Mocht je toch nog ergens vastlopen en kom je er zelf niet uit met de informatie die je hier aantreft, stuur dan een mailtje met een duidelijke beschrijving van je probleem, liefst met een screenshot en vermelding van gebruikte browser en pc/laptop/telefoon/tablet naar cursus@inspirerendleven.

Ben je benieuwd naar onze (betaalde) mogelijkheden voor samenwerking? Dan vind je hier antwoord op je vragen.

Samenwerken met Inspirerend leven

Ben jij een coach, schrijver, psycholoog of expert en wil je graag jouw kennis en wijsheid delen met onze lezers?

Stuur een mail naar redactie@inspirerendleven.nl voor de voorwaarden.

We hebben een mooie mediakit voor je samengesteld met daarin de mogelijkheden en voorwaarden voor een betaalde samenwerking. Neem contact op met info@inspirerendleven.nl en informeer naar onze mediakit.