De poort naar het Nu – Eckhart Tolle – online masterclass

De poort naar het Nu – Eckhart Tolle – online masterclass
Huidige status
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
24,99
Begin
This training is currently closed

Waarom we zo bezig zijn met tijd (en het tekort eraan)

Afhankelijk van hoe je er naar kijkt, kan het huidige moment een stenen muur of een open poort naar vrijheid zijn. In de masterclass De poort naar het Nu biedt Eckhart Tolle praktische aanwijzingen om je te helpen zowel de overmatige aandacht voor je gedachtewereld als de psychologische obsessie met het voortschrijden van de tijd in een ander licht te bekijken.

Hoe we het idee van tijd overstijgen en ervaren wat stilte voor ons kan betekenen

Wat is jouw relatie tot tijd? Voor de meeste mensen leidt het tikken van de klok de aandacht weg van het hier-en-nu, in de richting van een denkbeeldige toekomst die in gedachten veel belangrijker is. Dit leidt onvermijdelijk tot frustratie en lijden, en het houdt je weg van de rijkdom van het leven dat alleen beschikbaar is in het tijdloze nu.

Met De poort naar het Nu daagt Eckhart Tolle het op gedachten gebaseerde concept van tijd uit. Hij nodigt je uit om ‘uit de stroom van mentale activiteit te stappen’ en de vormloze, eeuwige essentie te ontdekken van wie we zijn voorbij het denken – door hem vaak aangeduid als ‘stilte’.

In deze transformerende masterclass verkent Eckhart Tolle op zijn eigen kenmerkende en aansprekende manier onze obsessie met tijd en hoe we daarvan los kunnen komen.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Hoe je voorbij het alledaagse kunt zoeken naar de bron van jouw wezen
  • Ontdek de weg van geen-weerstand: het belangrijkste pad om je af te stemmen op de stroom van het leven en toegang te krijgen tot ware kennis
  • Ervaren wat stilte je allemaal te bieden heeft
  • Hoe je alles wat zich in het moment voordoet, als een poort naar aanwezigheid in het Nu kunt ervaren
  • Je krijgt een andere kijk op tijd en voorbij gevoelens van haast en tekort kom je volledig tot rust

‘Wat je in de buitenwereld doet is secundair,’ legt Eckhart Tolle uit. ‘Van primair belang is de staat van bewustzijn die erachter zit.’ De poort naar het Nu is een krachtige leersessie over wat hij het belangrijkste doel van ons leven noemt: spiritueel ontwaken. Het is ‘dan, dat een nieuwe werkelijkheid, door jou, ontstaat.’

Deze video bestaat uit drie delen die samen één geheel vormen.