Home Geen categorie SAMEN!

SAMEN!

Door redacteur

Persoonlijke ontwikkeling, workshops ‘How to be rich and happy?’, je focus op kansen en groei. Houden van, en zelfs trouwen met jezelf. Geen knellende kaders meer en als hoogste goed: vrij zijn!

Hoezo, samen?

Maar positieve ontwikkelingen kunnen doorslaan en staan harmonie of samenleven soms juist in de weg. Om balans te vinden moet je dan weer even bijsturen en niet je zelf of jouw persoonlijke groei voorop zetten, maar je partner, je familie, je team, de gemeenschap waarin je leeft. Daarom richt Inspirerend Leven in de maand juli de focus op het begrip ‘samen’. We nodigen je uit om mee te denken over de diverse kanten van dit veelzijdige begrip en je mening te delen door te reageren op artikelen of zelf een blog toe te voegen.

De illusie dat we van elkaar gescheiden zijn is een optische misvatting van ons bewustzijn. Albert Einstein

Alleen ons primitieve zicht laat het lijken alsof we allemaal totaal verschillende individuen zijn. In werkelijkheid zijn we allemaal één, in één kwantumveld, eeuwig met elkaar verbonden in een weidse oceaan van atomen. Die atomen zijn samengesteld uit lege ruimte, maar gevuld met wervelende krachten van energie en informatie. Een samenleving waarin iedereen alleen maar met zichzelf bezig is, is geen samenleving. Net als elke relatie en ieder gezin is de maatschappij een samenhangend systeem. Daarom bieden ook onze wereldeconomie en het klimaat goede voorbeelden van koppelingen en terugkoppelingen, met oorzaken en gevolgen – die vervolgens ook weer oorzaken zijn. Acties die wij als individu ondernemen hebben er invloed op, maar voor wezenlijke veranderingen moeten we toch samen in actie komen.

Van je rol als ouder of partner tot een nieuwe aarde

De hele maand juli willen we ons concentreren op de thema’s die de noemer ‘samen’ gemeen hebben. In deze vakantieperiode willen we in het bijzonder aandacht besteden aan samenzijn en samenwerken en nieuwe inspiratie opdoen over relaties. Over het samen zijn met een partner, met familie, vrienden, collega’s of dieren, over de samenhang in je gezin, de organisatie waar je werkt, de buurt waar je woont, in ons land of de wereld als geheel. Lees en leer er deze maand meer over. Verdiep je kennis en je spiritualiteit en deel je (nieuwe) inzichten met anderen, bij voorkeur via onze site. Juist in de vakantie: veel inspiratie toegewenst!

2 comments

Avatar
Madeleine Gimpel 16 juli 2012 - 11:50

Dag Willemien,
Heel goed dat je dit benadrukt, want regel 1 =
Vakantie is vrij zijn, doen waar je zin in hebt!

Reply
Avatar
hoe val je snel af 16 juli 2012 - 21:27

Interessant onderwerp. Persoonlijk vind ik dat je niet perse vakantie nodig hebt om samen te zijn of te komen. Vind het net zo heerlijk om een weekend samen met mijn vrouw door te brengen en elkaar extra aandacht te geven. Voor de rest vind ook ik het heerlijk om juist af en toe alleen te zijn, als sportleraar ben ik veel samen met mijn leerlingen enz. Bedankt voor het artikel.

Reply

Leave a Comment