Home Bewustzijn Recensie van Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle

Recensie van Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle

Door Esselien

Een nieuwe aarde, van Eckhart Tolle, is een boeiend boek dat je ogen opent zodat je op een heel andere manier naar het leven gaat kijken. Naar jezelf, maar ook naar onze planeet en de hele kosmos. Je gaat zien dat we (bijna) allemaal leven vanuit ons ego, ons denken. Het denken dat het hele leven beheerst en dat de echte ik, het bewustzijn ondersneeuwt. Dit ego remt ons in alle opzichten af en maakt werkelijke vrijheid en vooruitgang onmogelijk.

Eerlijk naar jezelf zijn met Een nieuwe aarde

Eckhart Tolle helpt ons in dit boek hoe we eerlijk naar onszelf gaan leren en durven te kijken en zo langzaam groeien naar een collectief bewustzijn. Zo zullen we weer kunnen groeien naar het “een zijn”. Een paar van de vele voorbeelden die je aan het denken zetten zijn: Elk ego verwart meningen en gezichtspunten met feiten. Elk ego is een meester in selectief waarnemen en onzuiver interpreteren. Door bewust te zijn (niet te denken) kun je de situatie of persoon in zijn geheel overzien in plaats van een beperkt gezichtspunt in te nemen. Er zijn veel situaties in het leven waarin je ego zich aangevallen voelt. Iemand beschuldigt je van iets, je voelt een grote golf van kracht door je heen gaan, angst, woede of vijandigheid? Je stem zal rauw of schel worden, harder misschien. Je verstand draait op volle toeren om zijn positie te verdedigen, te rechtvaardigen, aan te vallen, beschuldigen? M.a.w.: iets in je voert oorlog omdat het zich bedreigd voelt en wil overleven, kost wat kost. Dan voel je dat er iets in je liever gelijk heeft dan vrede. Dat is je ego.

Zelfverwezenlijking

De spirituele zelfverwezelijking, wil zeggen dat je duidelijk ziet wat je waarneemt, ervaart, denkt of voelt niet is wie jij bent. Je kunt jezelf niet vinden in al die dingen die voortdurend voorbij gaan. Dat bewust zijn waarnemingen zijn, ervaringen, gedachten en gevoelens die komen en gaan maar je niet beinvloeden dat is de diepere, de ware ik! Ik heb heel veel aantekeningen gemaakt tijdens het lezen van dit boek. Veel voorbeelden worden je aangereikt, het is echt de moeite waard om dit boek te lezen en ermee aan het werk te gaan. Dan zullen de nieuwe hemel en een nieuwe aarde komen, nu op dit moment. Er ontstaat een nieuw soort planeet, nu – en jij kan er bij zijn! Veel tips en voorbeelden gebruik ik ook tijdens de Nieuwe cursus Shambhala die ik geef. Dat is een hele mooie samenvoeging van de nieuwe trillingen van energie en je ware bewustzijn te (her)ontdekken. Al met al (ont)wikkelen we in een snel tempo in deze nieuwe tijd.

Laat een bericht achter