Home Spiritualiteit De spirituele betekenis van de zonnewende 20 juni: tekens ontvangen van het Universum

De spirituele betekenis van de zonnewende 20 juni: tekens ontvangen van het Universum

Door redacteur
astrologie vlog

Wanneer de zon 0 graden van Kreeft af staat ervaren we de zonnewende: het moment waarop de zon ‘stil staat’ en zo het noordelijk halfrond de langste dag van het jaar geeft, en het zuidelijk halfrond de kortste dag van het jaar. In 2020 valt de juni-zonnewende op de 20ste en brengt een krachtige zonsverduistering met zich mee: een extra magische dimensie en elektrische energie op deze al bijzondere dag.

De zonnewende: wanneer de sluier tussen onze wereld en de spirituele wereld op zijn dunst is

Wanneer de zon dit bijzondere punt bereikt aan de kosmische hemel, is de scheidslijn tussen deze wereld en de spirituele wereld op zijn dunst – zo geloofden de oude wijzen. Zij geloofden ook dat natuurgeesten tijdens de zonnewende actiever zijn en hun aanwezigheid eerder laten merken.

De zonnewende is altijd een bijzondere tijd om te verbinden met onze intuïtie en ons af te stemmen op ons onderbewuste en de schoonheid van de natuur om ons heen.

De betekenis van de zomerzonnewende

Op het noordelijk halfrond ervaren we de langste dag van het jaar en de officiële start van de zomer. Het is het moment om de overvloed van de natuur te vieren en alles wat voor ons klaarligt.

Onder het licht van de stralende zon worden we geroepen om ons naar buiten toe uit te drukken en om de ongelofelijke offers te ontvangen die het Universum ons toezendt.

De zomerzonnewende wordt gezien als een tijd waarop de zon op zijn sterkst en krachtigst is. Het is een tijd waarin we de zonne-energie eigen kunnen maken en kunnen gebruiken om ons lichaam, geest en ziel nieuw leven in te blazen.

De betekenis van de winterzonnewende

Op het zuidelijk halfrond ervaren we de kortste dag van het jaar en de officiële start van de winter. Dit is de tijd om de stilte van de natuur te eren en een adempauze die de natuur neemt om zich opnieuw op te laden.

In de langste nacht worden ook wij opgeroepen om ons naar binnen te keren, om onze levensreis tot zover te overdenken, en om te accepteren en erkennen dat het verleden ons heeft gebracht waar we nu zijn. De winterzonnewende viert de wedergeboorte van de zon. De zon is misschien op zijn zwakst, maar ook op zijn meest vruchtbaar, en het is in de duisternis dat we onze zaadjes planten voor onze dromen, wensen en hoopvolle verwachtingen.

Waar op de wereld je ook woont: wanneer je je energie laat harmoniëren met de energie van Moeder Natuur, zul je je in balans voelen met haar ritmes en met de wijsheid die Zij jou te bieden heeft.

Tekenen van het Universum ontvangen tijdens de zonnewende

De natuur stuurt ons altijd tekenen en boodschappen, maar tijdens de zonnewende is er meer energie om ons te ondersteunen en te leiden. Hier is een simpele techniek die je kunt gebruiken om je te verbinden met de natuur en een teken te mogen ontvangen. Voer het ritueel uit tijdens de spirituele zonnewende en stel je open voor de wijsheid die Moeder Aarde met je deelt.

Stap 1: zet een intentie

Zet een intentie of stel een heldere vraag waar je advies of richting over zou willen ontvangen. Hier is een voorbeeld om je te helpen:

“Ik verbind me met Moeder Aarde en loop in de pas met de energie van de natuur die om me hen is. Met deze verbinding vraag ik om een teken, een boodschap om me te leiden op het gebied van…”

Stap 2: Ga buiten zitten of kijk uit je raam

Wanneer het mogelijk is, ga op het gras zitten met je rug tegen een boom – maak je geen zorgen als je dit niet kunt doen. Wanneer je zit, sta jezelf toe om volledig aanwezig te zijn. Probeer je geest niet teveel te laten dwalen en focus op wat je ziet. Neem 20-30 diepe ademhalingen en stel je ondertussen voor dat met elke ademteug je je meer energetische afstemt op de energie van de natuur.

Stap 3: Sluit je ogen

Sluit je ogen even en vertrouw erop dat je ze op het perfecte en op hogerhand gekozen moment weer opent.

Stap 4: Open je ogen en observeer wat je als eerst ziet

Observeer het eerste wat je aandacht trekt. Probeer er geen oordeel over te vellen. Schrijf het alleen op of markeer het in je geest. Kijk of je de symboliek of de boodschap kunt vinden achter dat wat met jou gedeeld is. Gebruik je verbeeldingskracht. Misschien heeft het even tijd nodig voordat het antwoord je duidelijk wordt, dus wees geduldig met jezelf. Hier zijn een paar vragen om je te helpen wanneer je het niet direct ziet:

  • Wat viel je het meest op aan dat wat je zag?
  • Hoe voelde je je over wat je zag?
  • Wat is het allermooiste aan dat wat je zag?
  • Wat is het vervelendste of meest oncomfortabele aan wat je zag?
  • Wanneer je je wildste fantasie gebruikt, wat denk je dat de boodschap betekent?

Een fijne zonnewende gewenst!

Bron: Foreverconscious.com

E-kwadraat van Pam Grout

pam groutWil jij meer lezen over het ontvangen van tekenen en hoe je kunt oefenen met het aantrekken van signalen? Dan is E-kwadraat iets voor jou! Pam Grout geeft je 9 oefeningen om binnen 48 uur een teken te ontvangen. Benieuwd hoe je dat doet? Bestel dan jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 18,50.

 

 

 

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment