Home Geen categorie Zoek je droom vandaag

Zoek je droom vandaag

Door redacteur

Nog steeds word ik geraakt door de woorden:  “I have a dream.”  Waarom? Omdat ik geloof dat ieder van ons ten diepste een droom heeft.  En dat ieder van ons die droom in de wereld wil zetten. De één droomt van een carrière als kunstenaar, een ander droomt van een groot gezin met kinderen en een derde droomt ervan om onderwijs te geven aan kinderen in derde wereld landen.

De droom van Martin Luther

‘I have a dream’ zijn woorden van Martin Luther King, nobelprijswinnaar  voor de Vrede. Zijn voorouders  waren  slaven en konden niet lezen en schrijven. In de jaren ’30 van de vorige eeuw was er grote rassenongelijkheid en de jonge Martin kreeg  er al vroeg mee te maken: als 7-jarige had hij een blank vriendje en mocht niet met hem naar dezelfde school. En in de bus en de winkel  was het net zo: aparte plaatsen voor zwarten. Martin Luther streed tegen deze ongelijkheid en had één grote droom. Dat  was om aan deze ongelijkheid een einde te maken. Hij was een charismatisch leider en een goed spreker. In het enneagram  vind je Martin Luther King op punt 8. Een baas, een leider, vastbesloten, doelgericht  en  zich bewust van zijn verantwoordelijkheid.  Niet ieder mens hoeft zoals Martin Luther King te zijn: Net als hij, hebben jij en ik een eigen droom en eigen talenten.

Wat is jouw droom? Jouw talent?

enneagram type 8Ben jij op zoek naar jouw droom? Ben jij benieuwd naar  jouw unieke talent? Of ben je het zicht op jouw droom wat kwijtgeraakt? Ik wil graag met jou op zoek naar jouw talent. Op jouw punt(en) in het enneagram kun je (her)ontdekken wat jouw passie is en hoe je dit in de wereld zet. Op jouw manier, met vallen en opstaan, met een lach en met een traan. Jouw Wijze organiseert workshops enneagram op 3 dagdelen in maart en april. In juni a.s. is er eendaagse workshop. Dus geef je op, want vol=vol! Meer weten over enneagram type 8? Of wil je een test doen om te zien welk type het beste bij je past?  Zoek je droom vandaag! Piet van Gijssel, Coaching & Therapie Groningen,  www.jouwwijze.nl

Leave a Comment