Home Geen categorie Zo ontwikkel je zelfvertrouwen

Zo ontwikkel je zelfvertrouwen

Door Mami Veza

Geniet je ook zo van de zomer? Tijd voor luchtige kleding, lichte, frisse en snelle maaltijden. Daarom zorgen we tijdens deze hete zomerweken ook voor lichte maaltijden voor de ziel. Geen lange blog, alleen inspiratieteksten- en kaarten.

Geloof in je kunnen

De kaart van vandaag gaat over dat oh-oh ZO belangrijk woord: zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is  gebaseerd op het geloof dat je hebt in waartoe jij in staat bent. Het geloof in je kunnen. Het geloof dat je hebt over in hoever jij in staat bent om je huidige en eventuele toekomstige uitdagingen  op eigen kracht het hoofd te kunnen bieden, en als je dat niet in je eentje kunt, dan dien je in jezelf kunnen vertrouwen wetend dat je in staat zult zijn om de nodige middelen en mensen in te schakelen. Ik geloof erin dat zelfvertrouwen in zekere zin niet eens gebaseerd is op hoeveel vertrouwen jij in JOU hebt, maar op het vertrouwen dat jij hebt in het leven. Geloof jij dat het leven in je voordeel of in je nadeel werkt? Als je gelooft dat het leven in zijn complexiteit voor in plaats van tegen je werkt, kun je ook geloven in de positieve gevolgen van gebeurtenissen die daarin plaatsvinden. Ook als je de positieve gevolgen van een gebeurtenis niet direct ziet of ervaart omdat de gebeurtenis op zich zinloos lijkt en/of te pijnlijk en te verscheurend voelt om daar überhaupt iets goeds uit te kunnen halen. Kun je dit na verloop van tijd echter wel, dan kun je ook vertrouwen gaan ontwikkelen in een positieve toekomst, een toekomst waar ook jij een positief onderdeel van zult zijn.

Wacht niet tot het komt…

Als je geen vertrouwen hebt in jezelf, kan het hebben van vertrouwen in een succesvolle toekomst in de breedste zin van het woord  een goed beginpunt zijn om vandaag een stap voorwaarts te zetten richting die toekomst en zo gaandeweg zelfvertrouwen te ontwikkelen. Met andere woorden:  wacht niet tot dat je voldoende zelfvertrouwen hebt om in beweging te komen, zelfvertrouwen ontwikkel je naarmate je dingen doet waar je, in eerste instantie, bang voor was of waarvan je dacht dat nooit kunnen of te durven. Wat kun je doen om zelfvertrouwen te versterken? Richt je aandacht op gedachten gebaseerd op hoop, geloof, vertrouwen en liefde in en voor het leven. Ik wens je een mooie, frisse, luchtige, inspirerende en warme zomer toe. Zoals altijd in liefde, Mami Veza *********************************************************************** Wil jij weten hoe je meer daadkracht creëert in je leven? Ga naar www.mamycoaching.nl voor meer tips. Wist je dat je deze kaarten trouwens kunt winnen via onze Facebookaccount “Leef je Droom”? Meld je daarom snel aan en wie weet ontvang jij binnenkort één van deze kaarten in je brievenbus.

Leave a Comment