Home Geen categorie Zie je op tegen december omdat je iemand mist?

Zie je op tegen december omdat je iemand mist?

Door redacteur

rouwinherfstEr zijn heel wat mensen die opzien tegen deze maand met al haar feesten. Voor hen zijn het allesbehalve feestdagen, het zijn dagen die overschaduwd worden door gemis en verlies. Er wordt iemand gemist: dit jaar voor het eerst of dit jaar weer. Juist in deze maand moet er afscheid genomen worden; onverwacht is iemand er niet meer. Het is misschien het eerste jaar na een scheiding of het eerste jaar alleen. Er zijn dan ook mensen die deze dagen proberen te ontvluchten, ‘Ik ging naar een warm land, maar alle verdriet dat ik wilde ontvluchten, is er volop.’ ‘Ik wil verder leven en probeer dat zo goed mogelijk te doen: soms moet ik huilen, maar ik kan ook weer genieten.’ ‘Ik ga nergens heen, maar wie wil komen is welkom.’ Verschillende manieren om tijdens feestdagen met verlies om te gaan.

Leave a Comment