Home Astrologie Zeldzame ‘Super’ Blauwe Bloedmaan in Leeuw en Maansverduistering 31-1-2018

Zeldzame ‘Super’ Blauwe Bloedmaan in Leeuw en Maansverduistering 31-1-2018

Door Karin en Danique Vergeer
bloedmaan

Januari is een pittige maand: een Supermaan op 2 januari en op 31 januari een zeldzame Blauwe Maan in Leeuw, die tevens een Supermaan èn Bloedmaan is. Bovendien vindt er een Maansverduistering plaats. Deze Maansverduistering is vanuit Europa echter niet te zien, omdat deze overdag plaatsvindt. Deze Volle Maan wordt Blauwe Maan genoemd, omdat het een 2e volle Maan in één maand is. Een Supermaan staat relatief dicht bij de aarde en tijdens een Maansverduistering schijnt er geen direct zonlicht op de Maan, maar wel indirect, waardoor de Maan een roodachtige kleur krijgt. Dit verschijnsel noemen ze een Bloedmaan.

Deze fenomenen tezamen; Blauwe Maan, Supermaan, Bloedmaan en Maansverduistering is sinds 150 jaar niet meer voorgekomen.

Emoties en onverwachte gebeurtenissen

Deze Volle Maan zal gepaard gaan met veel emoties en onverwachte gebeurtenissen en zal voor velen een einde van een periode zijn. Jouw leven kan een andere wending krijgen en je gaat veel invloed merken in werk en relaties, doordat Venus samen staat met de Zon. De gebeurtenissen die rond deze periode plaatsvinden, kunnen je even in de war brengen en je kunt even niet meer weten wat te doen. Het voelt alsof je afscheid aan het nemen bent van je oude manier van leven. Deze gebeurtenissen gaan een vervolg hebben in de periode van de Leeuwenpoort op 8 augustus. Door de Maansverduistering kunnen er veel emoties loskomen. Je kunt ook last hebben van slecht en onrustig slapen, vermoeidheid, griepachtige verschijnselen enz. We zijn ons aan het afstemmen op hogere energiefrequenties en de uitwerking hiervan kan een lange nasleep hebben.

Volle Maan in Leeuw

De Maan staat in Leeuw en staat samen met de dwergplaneet Ceres en de Noordelijke Maansknoop, maakt een vierkants-aspect met Neptunus, een driehoek met Vesta en staat recht tegenover Venus.

De Leeuw is trots, warmhartig, gul, behulpzaam en vol zelfvertrouwen. De Leeuw staat graag in het middelpunt van de belangstelling, kan dominant zijn en als het niet gaat zoals hij wil of als zijn trots is gekrenkt, kan de Leeuw wel eens flink brullen. Maar de Maan wordt nu niet beschenen door de Zon, wat normaal gesproken gebeurt tijdens een Volle Maan; er vindt een Maansverduistering plaats. Het ego (Leeuw) verplaatst zich nu naar de achtergrond en zo komen de eigenschappen van de Waterman meer naar voren. Daardoor lukt het niet meer om dominant en egocentrisch gedrag te vertonen, of te blijven volhouden om aandacht te trekken door drama te creëren of aandacht te trekken door jezelf terug te trekken. Dit gedrag wordt steeds minder beloond.

Misschien heb je even geen zin meer in alle drama of merk je dat je warmte mist in je relatie. Ook het missen van warmte tussen familieleden kan je doen besluiten om banden te verbreken. Ceres kan je duidelijk maken of je genoeg emotionele ‘voeding’ hebt gehad of nog krijgt en of je voldoende zelfliefde hebt. Bij het missen hiervan kan je je somber voelen of het kan bv. tot eetstoornissen leiden. Deze problemen kunnen in de (vrouwelijke) familielijn zitten.

Zon samen met Venus in Waterman

De Zon staat samen met Venus in Waterman, en staat recht tegenover de Maan. De Waterman trekt zich niets aan van wat anderen denken en gaat liever zijn eigen weg. Daardoor zullen veel relaties tot een einde komen. En zullen veel mensen een andere richting op gaan. Het kan zijn dat je behoefte hebt om knopen door te hakken en uit moeilijke situaties te stappen. Deze plotselinge wendingen in iemands leven kunnen voor een shockeffect zorgen. Doordat de Noordelijke Maansknoop, die je lotsbestemming aangeeft, samen staat met de Maan, kan je nu even niet meer weten welke richting jouw leven op gaat.

Voor de mensen voor wie het duidelijk is waar en bij wie hun hart werkelijk ligt, kan hun lotsbestemming nu wel duidelijk worden. Je kan op deze dag hierover veel aanwijzingen of ingevingen krijgen van jouw ‘Hogere leiding’ en intuïtief weten welke stappen je nu kunt nemen.

De Waterman is voor gelijkwaardigheid en vernieuwing en tolereert dominant gedrag niet. Je kunt willen kiezen voor meer vrijheid in relaties, voor nieuwere manieren van samenwonen/werken of voor nieuwere manieren van het creëren van een geldstroom. De Waterman wil immers vernieuwing en wil op zijn eigen unieke wijze leven. En daar gaat nu even de aandacht naar toe.

Maan vierkant Neptunus

Neptunus zorgt altijd voor een sluier van illusie, een fantasie, een droomwereld. Intuïtief zal jij nu duidelijkheid krijgen over misleiding, een verborgen verslaving, psychische problemen van iemand of wordt duidelijk dat iemand in een fantasiewereld leeft. Voor veel mensen gaan maskers afvallen. Ook spirituele leiders, die anderen misleiden, gaan door de mand vallen. Misschien heb jij in relaties of familiebanden geen zin meer om je op te offeren voor iemand die financiële, psychische of verslavingsproblemen heeft en wordt het tijd om je eigen weg te gaan. Of waren er teveel leugens en bedrog en weet je intuïtief wat wel de waarheid is. Je kunt kiezen voor een nieuwe richting.

Tweelingzielen

Je kunt je rond deze Blauwe Maan afgescheiden voelen, verdriet hebben en je gespannen voelen door de situatie met je twin. De Maansverduistering zorgt voor sombere gevoelens en stimuleert je te kijken naar waar deze sombere gevoelens vandaan komen. Het kan zijn dat je keuzes hebt gemaakt met je verstand en niet met je gevoel en waar je misschien nu spijt van hebt. Waardoor je je meer verwijderd voelt van je twin.

Misschien wilde je niet alleen zijn en had je behoefte aan een relatie of gezin, zocht je naar financiële zekerheid en ben je een relatie aangegaan met iemand anders. Wanneer je diep van binnen voelt dat deze relatie je niet het geluk, liefde en voldoening geeft die je zoekt, kan je tot de conclusie komen dat je jezelf voor de gek hebt gehouden. Misschien ervaar je deze situatie als benauwend, voel je je gevangen en wil je eruit breken. In de zomerperiode, rond de Leeuwenpoort, kan je de situatie waar je nu in zit nog eens willen overdenken en beslissingen maken die in lijn liggen met wat je hart jou vertelt.

Sterke intuïtie

Jouw intuïtie kan ook heel sterk zijn rond deze Blauwe Maan. Je kan plotselinge ingevingen krijgen over jou en je twin. Het kan duidelijk worden wat jullie lotsbestemming is en je kunt je sterk gemotiveerd voelen om naar dit doel toe te werken. Misschien merk je dat jullie nog niet helemaal klaar zijn voor een nieuw leven samen en om aan jullie gezamenlijke taak te werken. Wie weet besluit je om nu nog een tijd los van elkaar verder te gaan. De verwijdering kan ook te maken hebben met dat een van de twee of beiden last heeft van psychische of persoonlijke problemen. Of dat een van de twee of beiden nog in een relatie zit. Het hebben van een gezin met iemand anders kan een rol spelen.

Veel karmische relaties kunnen nu een andere vorm krijgen, zoals op vriendschappelijke basis samenwonen en samen voor de kinderen zorgen. Ook kan er verlangd worden naar meer vrijheid binnen relaties. Je wil meer en meer je hart volgen en je kan opzoek zijn naar meer warmte en ‘echte’ liefde. Hiervoor ga je oude situaties loslaten en dat kan gepaard gaan met het loslaten van angst en verdriet. Het kan aanvoelen als afscheid nemen van je oude leven.

Uitwerking Blauwe Maan

Wil je meedoen met onze korte lezing over de uitwerking van de Blauwe Maan, samen met een geleide meditatie en afstandshealing via onze webinar, dan kan je je online aanmelden via www.healingcentrumisis.com/evenementen. Deze healing werkt ook door op jouw tweelingziel, als die in jouw leven is. De kosten zijn €15. Deze webinar vindt plaats op 31 januari van 20.00 uur tot 20.45uur. De webinar is tot 24uur erna terug te kijken.

Fijne Blauwe Maan,

Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

3 comments

Avatar
Tami Koestomo 28 januari 2018 - 11:00

Beste Mevrouw Karin en Danique Vergeer,

Mijn hartelijke dank voor Uw artikelen, die ik altijd met veel belangstelling lees.

Alstublieft, corrigeer mij als ik het verkeerd heb, maar volgens mijn eigen ephemeris staat de planeet Neptunus op 31 januari 2018 in 12.44.8 graden Pisces. De Maan die op die dag in het teken Leo is kan dus onmogelijk een vierkant maken met Neptunus.
Of heb ik het mis???

Vriendelijke groeten vanuit het voormalige Buitenzorg op Java!!!

Reply
Healingcentrum isis
Healingcentrum isis 29 januari 2018 - 15:42

Hallo Tami, leuk dat je onze berichten leest en je hebt helemaal gelijk. Het is een inconjunt en geen vierkant. Te vlug gekeken. Bedankt dat je ons er even op wees.
Succes in Java,
Liefs Jarin en Danique Vergeer

Reply
Avatar
Frederique hamers 30 januari 2018 - 21:25

Hallo,

Klopt het dat bovenstaand alleen van toepassing is op mensen met het sterrenbeeld Leeuw?

Jullie hebben in het verleden ook een poat gehad over loslaten tijdens volle maan. Kan dit ritueel ook gebruikt worden morgen?

Liefs,
Frederique

Reply

Leave a Comment