Home Bewustzijn De kracht van zachte kwetsbaarheid

De kracht van zachte kwetsbaarheid

Door Sari van der Spaan

Ook jij kunt er voor kiezen om niet te leven vanuit wilskracht, ongeduld, druk of moeten. Hoe hoog heb jij je lat liggen? Wat laat de buitenwereld zien en wat is jouw aandeel hierin? In hoeverre gaan we hierin mee zouden wij onszelf kunnen vragen. Observeer met zachte liefdevolle ogen. Kijk op deze manier naar jezelf en de buitenwereld.

Nodig humor uit

Het is zo fijn als jij als gevoelig mens leert werken en leven vanuit zachtheid. Omdat je langer naar je hoofd luistert dat zegt dat moet Nu of Zus of Zo. Zachte kracht maakt dat je de dingen doet op het juiste moment, moeiteloos! Je leert geduldig zijn en ja, dat geeft in het begin onrust en het kan wringen in je lijf. Niet langer trekken, duwen en manipuleren. Leer je grenzen aangeven. Soms kan begrenzing strijd geven. Een conflict in jezelf of met anderen. Het gaat niet om gelijk willen hebben. Het gaat om staan op je eigen benen. Met respect voor jouw eigen waarden en normen. Respecteer deze ook van de ander. Een snufje humor help om te relativeren.

Voelen

Je zult steeds beter gaan voelen waar in jouw lichaam de verkramping zich bevindt. Je voelt steeds beter wanneer je een stapje terug kunt doen in plaats van meegaan in de stroming van onrust en stress. Adem in en adem uit…diep en rustig tot je voelt dat onrust plaats maakt voor rust en zachtheid. Je ademhaling is je hulplijn en is altijd bij je. Geef aandacht aan je chakra’s. Deze energetische krachtbron helpt en ondersteunt je door de veranderingen heen. Begin bij je eerste chakra met de warme kleur rood, je bent veilig.

Uitdaging

Ik weet dat het niet altijd makkelijk is. Je wordt uitgedaagd door het leven als je bepaalde nieuwe stappen durft te zetten.  Ga op ontdekking, loop vast, ga onderuit en krabbel weer op. Het is oké als je het even niet meer weet. Je bent hier om te leren en om te ervaren. Er zijn geen foute keuzes, het leven is een leerschool.

Leef je eigen ritme

Leer leven en werken vanuit jouw natuurlijke Flow….wat te doen en wat te laten. Ga mee in jouw eigen tempo en stem af op je innerlijke ritme. Er gaat een wereld voor je open waarin jij gaat ontdekken wat echt bij jou past. Je zult ervaren dat de ruis in je leven afneemt. Je kunt het niet begrijpen met je hoofd. De wijsheid komt vanuit je Hart en Ziel.

De kracht van zachte kwetsbaarheid….

Durf jij kwetsbaar te zijn? Of heb je muren om je heen gebouwd uit zelfbescherming? Muren die je eenzaam en afgesneden maken. Jij gaat ertegen aan, hupsakee, aanpakken. Je kunt bergen werk verzetten, niet zeuren….en vooral niet voelen… Het kan anders.

Verborgen schat

Nodig meer kwetsbaarheid uit in je leven en ontdek andere kanten van jezelf. Je zachte fluisterende stem, verscholen onder een laagje “moeten”, oordelen en angst. Er ligt een diamant verscholen in Jouw Mooie Zelf. Blaas het stof van haar af en zie hoe ze straalt, van binnen naar buiten.

Cadeautje

Begin het nieuwe jaar met een cadeautje voor jezelf.  Ga lekker en gezond koken in plaats van afvallen, wandelen en opladen in de natuur in plaats van jezelf naar de sportschool slepen. Kies voor meer rust in plaats van meer werken en opruimen in plaats van wegstoppen.

Boekentip Inspirerend Leven: De diamant in jezelf

Wie ben je en wat wil je? Het zijn vragen die we vaak te horen krijgen en waar velen geen antwoord op weten. In De diamant in jezelf neemt Gangaji je mee op het spirituele pad om deze, en vele andere, vragen te beantwoorden. Gangaji brengt in haar boek de waarheid helder aan het licht. Zo kan je stapje voor stapje jouw rusteloze geest stilzetten. Dit geeft je de kracht en de mogelijkheid om de stralende diamant die je bent, te kunnen zijn in het Nu.

Ben jij opzoek naar antwoorden? Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,00 met gratis verzending.

Leave a Comment