Home Astrologie Yasmin Boland: werk met de hemelse energieën van de nieuwe maan in Schorpioen

Yasmin Boland: werk met de hemelse energieën van de nieuwe maan in Schorpioen

Door Gast auteur
nieuwe maan

Je kunt je elke maand op de Nieuwe Maan afstemmen om meer in de kosmische stroom te komen. Met andere woorden: je kunt werken met de hemelse energieën. Want elke Nieuwe Maan brengt ons energieën die we kunnen gebruiken.  Afstemmen op deze energieën maakt deel uit van wat het betekent ‘bewust te leven’; door ons bewust te zijn van de energieën, stemmen we af op de kosmos.

Dierentekens beïnvloeden ook de maan. Elke Nieuwe Maan valt dan ook in een dierenteken en het is gevolg is, dat iedere Nieuwe Maan iets karakteristieks krijgt van de eigenschappen van dat teken.

Lees ook: Nieuwe maan (Supermaan) in Schorpioen 15 november: diepe transformatieprocessen

Nieuwe maan in Schorpioen

1. Zorg voor innerlijke vrede

De energie van Schorpioen betreft ook bezitterigheid en jaloezie. Verkeer je in een situatie die zulke gevoelens met zich meebrengt? Bijvoorbeeld een machtsstrijd met iemand? Dat heeft te maken met de donkere kant van Schorpioen. Verwerp die kant van jezelf niet, maar gebruik de energie van maan in Schorpioen door ervoor uit te komen en je ermee te verzoenen. Hoe minder je die kant onderdrukt, hoe minder problemen je ervan zult ondervinden. Dit geeft je natuurlijk geen vrijbrief om te vervallen tot een tierend, jaloers beest. Het betekent eerder dat je erkent dat je deze gevoelens hebt en ermee omgaat op een manier die voor iedere betrokkene veilig is.

2. Wees sexy

De energie van nieuwemaan in Schorpioen is heel sexy. Dat komt omdat Schorpioen het teken is dat zich niet schaamt voor zijn donkere kant, of om zichzelf te laten zien in een onbewaakt moment. En seks werkt het beste als mensen zichzelf vergeten en ophouden zich zorgen te maken over hun uiterlijk. Zo velen van ons is in onze jeugd wijsgemaakt dat seks ‘vies’ is, maar Schorpioen is het teken dat seks heeft en daarbij wellustig lacht. En wij hebben allen de energie van de Schorpioen.

3. Investeer verstandig

Nieuwemaan in Schorpioen gaat ook over financieel partnerschap, dus waar jouw geld samenwerkt met geld van een ander. Sommige voor de hand liggende scenario’s behelzen salaris, creditkaarten, schulden, hypotheken, testamenten en erfenissen. Als je van plan bent een financieel partnerschap aan te gaan of te beëindigen is het daar nu de tijd voor (hoewel vollemaan in Schorpioen voor het beëindigen aantoonbaar beter is).

4. Adem

Met al die intensiteit van Schorpioen zal het je niet verbazen te vernemen dat nieuwemaan in Schorpioen een heel goede tijd is om relaties te verdiepen, seksueel of anderszins. Maar laat je aantrekking tot iemand – vriendschappelijk of seksueel – niet obsessief worden. Een beetje obsessie voor iets of iemand kan leuk zijn, maar het kan ook te ver gaan. Let op wat je doet en als je merkt dat je obsessief bent, doe daar dan iets aan op een milde manier. Verbintenissen, tot stand gekomen tijdens nieuwemaan in Schorpioen, hebben gewoonlijk grote overlevingskracht.

5. Laat grieven varen

Dit is ook de tijd om je emotionele bagage terzijde te schuiven en grieven te laten varen. Die zijn giftig en destructief, en nieuwemaan in Schorpioen is de tijd om ze te zien voor wat ze zijn. In deze tijd kun je ook wat gemakkelijker met verdenkingen, schuld en wraakgedachten omgaan. Kom ermee in het reine. Het leven is te kort en karma is vaak een blok aan het been. En ja, karma hoort ook bij de Schorpioen. Vergeet niet dat nieuwemaan een keerpunt is. Werk eenmaal per jaar aan je grieven.

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft in Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

2 reacties

Avatar
Francisca Zijlstra 15 november 2020 - 07:15

Dank
Vandaag de nieuwe maan in 7
Loslaten wat er nier meer toe doet
Geen onnodige ballast mee blijven sjouwen
Maar je donkere kant inzien
Lilith leeft in ons allemaal
En sexualiteit is een belangrijk gevoel
Wel letten wie de juiste partner is
Toeval bestaat niet
Namaste

Reply
Avatar
Aurelia Aurelia Hunfeld 18 november 2020 - 18:19

Héél hartelijk dank voor jullie overzichtelijke en ook heldere uitleg wat volle maan en Schorpioen samen doen/ontwikkelen
Vriendelijke /hartelijke groeten
Aurelia

Reply

Laat een bericht achter