Home Geen categorie Worden wij wakker?

Worden wij wakker?

Door Ynske

Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel

Ik heb het boek Worden wij wakker? van Marcel Messing twee keer gelezen. Struikelde de eerste keer over de grote hoeveelheid feiten en veronderstellingen, merkte dat mijn aandacht verdween. Voelde onmacht door het lezen over samenzweringen en verbanden tussen politiek, geheime genootschappen, wapenindustrie, farmacie en geheime diensten. Raakte Messing kwijt doordat hij de dreiging van een alles controlerende wereldmacht grotendeels opbouwt door citering van wetenschappers, geschriften van cultuurvolkeren en religies. Ik zocht naar de op de achterflap beloofde praktische mogelijkheden en vond die op de pagina’s 117 en 210. De tweede keer dat ik het boek las, heb ik de opmerking van Messing gebruikt om ‘de gave van onderscheid te ontwikkelen en de vermenging van zwart en wit in het eigen wezen uit te zuiveren’ (p.15) Dat leverde zicht op mijn eerste ervaring:

Fascinatie met getallen, maar niet met feiten

De fascinatie van Messing met getallen, geheime genootschappen en geloven riep verbazing op. Het noemen van feiten zonder concrete gegevens/bronnen riep vragen op. 11 september 2001, 11 jaar in de bergen gewoond, precies op 11 september verhuisd. Er vloog een Boeing met vlucht nummer 11 in het WTC 24. Zelden werd alarmnummer 911 (nine eleven!) zo vaak gebeld.(p.26) De Freedom Tower: 1776 een fascinerend getal, verbonden met de hoogte van de toren, de onafhankelijkheidsdatum van de VS, maar ook met de oprichtingsdatum van de uiterst geheime Orde der Illuminati, opgericht door de Joodse denker Adam Weishaupt. Diverse auteurs (geen bronvermelding) leggen verband tussen deze Orde en die van Skull & Bones waar een aantal machtige Amerikanen lid van zijn, onder andere enkele leden uit de Bush familie. (p.44) barcode666.jpgVele koningen en wereldleiders zijn niet alleen aan elkaar verwant, maar ook lid van een of andere occulte loge, orde of occult genootschap (geen concrete gegevens en bronvermelding) (p.52) Het getal 666: iedere streepjescode heeft 666 als basisgetal. Het getal 666 is daarnaast regelmatig te lezen op talloze artikelen, vooral bij de elektronicabranche. Prijzen als € 666, € 66,60 of omgekeerd € 999 of € 99,90 kom je regelmatig tegen – heb ik gecheckt, maar niet gevonden; misschien 5 jaar geleden wel? (p.157)

Bittere humor

De humor van Messing proeft bitter en besmeurt voor mij de signaalfunctie die dit boek had/heeft: ‘Talloze vertegenwoordigers van de Coöperatie der Digitale Engelen zwermden uit. En het effect van hun trektochten was al spoedig te zien. Overal waar ze kwamen knikten steeds meer vips naar chips. Er werden contracten gesloten, handjeklap, flap-flap-flap, volgende stap.’ (p.146) ‘Uw tag-arts van de toekomst heeft een vaardige hand, want: met een gechipte tand kom je door het hele land.’ (p.164). ‘Voor de machtselite zijn kinderen, net als dieren, een tussenstap op weg naar massaal chippen van de wereldbevolking. Wat zouden de digitale engelen achter de coulisen fluisteren: “laat de kindern tot ons komen?”’ (p.191)

Zoals bij de kapper…

Het geheim van Bush (H1.3) riep bij mij een ‘kappersstemming’ op: ik lees daar altijd glossy’s over BN’ers om weer ‘bij’ te zijn. ‘Het geheim van Bush’ klonk reuze spannend. Via de vraag: ‘wie is deze president/man?’, die Messing zo’n 20 keer herhaald en meteen beantwoordt, las ik o.a. over het geloof van Bush, zijn verslaving, manier van reageren, vrienden, lidmaatschap van genootschappen en zijn koninklijke bloedlijn. Geen geheim! Maar goed, het is nu 5 jaar later. Het hoofdstuk sluit met de vraag: ‘Wat is nu het geheim van Bush?’ op p.53. Gespannen, met wat twijfel, las ik het. Wat/wie zou er uit de kast komen? Dan blijkt dat Jezus de favoriete denker/inspirator van Bush is. ‘Dát is zijn geheim.’ Glossy?

Dreiging van de machtselite

De omslag van dreiging naar transformatie in de drie volgende hoofdstukken riep twijfel op, werkte niet (meer) bij mij. Messing herhaalt de dreiging van de machtselite die ons tot slaaf wil maken. Specificeert dat: hoe we via aanvallende electronica (minicamera’s, supercomputers), chip-implantatie (van biometrisch paspoort tot geïmplanteerde chip) slaaf kunnen worden van Het Beest 666. De omslag ontstaat in het laatste hoofdstuk. Dat begint met een citaat van Lorber over het getal 666, vertelt dat internet ontstond uit een Amerikaans militair project en dat Google is opgericht door Larry Page en Sergey Brin, ‘een Joodse vluchteling die Rusland inruilde voor Amerika’. (p.221) Wie Larry Page is vermeldt Messing niet, wel het motto van Google: Don’t be evil (in schuine letters). Messing vraagt zich af wie en óf er een Big Boss is van internet. ‘Vast staat dat Amerika een heel grote invloed heeft op het wereldweb’. En: ‘het wordt pas echt duidelijk als de nieuwe wereldorde iedereen die achter zijn internetscherm zit, gechipt heeft.’ (p.229) Daarna komt de omslag: ‘ik zal niet te vervelend te zijn: internet heeft briljante mogelijkheden en kan op positieve wijze ingezet worden. We moeten niet te veel tobben over wat big brother allemaal van ons volgen kan via internet. Laat hem wel weten dat u hem door hebt.’ p.232)

ChiefSeattle.jpgChief Seattle

Een citaat van Chief Seattle is de opmaat naar het laatste onderdeel. H 4.5 begint (weer) met een opsomming van de voorafgaande inhoud ‘die de ruiters van de nieuwe wereldorde uit hun apocalyptische schalen over ons willen uitgieten’ (p.234), gevolgd door het, voor mij, bittere ’maar misschien willen we er liever niets over horen? Liever toch de nieuwste big-brothershow op televisie? Nog een voetbalwedstrijd? Onze zaterdagochtendkrant met een kopje koffie? Onze tweede vakantie dit jaar? Laten we het toch vooral gezellig houden…’ (p.234) Dan sluit Messing af met de melding dat er grote transformaties aan de gang zijn, ingrijpende veranderingen rond 2012, met de vraag: ‘welke opdracht voelt u in zichzelf, wat zou uw missie kunnen zijn? (p.236) En een licht-liefde meditatie om elke woendag en zondagavond wereldwijd te doen. Gelukkig staan er in het boek ook citaten die me aanspraken en raakten, zoals die van het Stamhoofd Seattle, in 1854:

Eén ding weten wij zeker: de aarde behoort niet aan de mens. De mens behoort aan de aarde. Zo weten wij ook: alles is met elkaar verbonden; zoals het bloed de leden van een familie verenigt. Tussen alles bestaat een verband. Wat de aarde overkomt, overkomt haar kinderen. Het web van het leven is niet door de mens geweven, het is er slechts een draadje in. Wat wij het web aandoen, doet hij ook zichzelf aan.

 

3 comments

Avatar
Annick Van Damme 9 augustus 2012 - 10:54

Prachtige recensie! Je geeft heel helder weer waar dit boek over gaat.

Vaak smaken boeken die over getallen gaan voor mij een beetje wrang. Alsof het leven in getallen te gieten is,…

Eén boek over getallen sprak me wel aan en dit wil ik iedereen die je recensie leest warm aanbevelen.

Symboliek en betekenis der getallen van Hajo Banzhaf

http://www.schors.nl/product.php?ArtikelID=885

Reply
Avatar
Ynske 9 augustus 2012 - 12:35

Dank Annick voor je reactie !

Ja jammer dat de uitstapjes naar getallen zo werkten op mij als lezer.

Ik ga Banzhaf opzoeken. Misschien kun je aangeven waarom zijn boek je zo aansprak ??

groet !

Ynske

Reply
Avatar
Annick Van Damme 9 augustus 2012 - 15:07

In Symboliek der getallen benadert Hajo Banzhaf de kwalitatieve waarde van de getallen vanuit verschillende hoeken. Alle belangrijke inzichten vanuit de kunst, de Oudheid, astrologie en tarot komen aan bod. Hij schrijft op een zeer beklijvende manier, gebaseerd op een grondige research. Geen enkel ander boek over numerologie in het Nederlandstalig literatuur biedt zoveel informatie.

Inhoudelijk en qua vormgeving een zeer geslaagd naslagwerk en bovendien rijk geïllustreerd.

Het enige minpunt is de prijs. Zoals zo vaak is een Nederlandstalige boek uitgegeven door een kleine uitgeverij opvallende duurder dan vergelijkbaar Engelstalige literatuur.

https://tarotcirkel.wordpress.com/2011/12/14/boekbeoordeling-symboliek-der-getallen-hajo-banzhaf/

Reply

Leave a Comment