Home Nieuws Win: maak kans op het boek ‘Stop met pleasen’ en kies voor jezelf

Win: maak kans op het boek ‘Stop met pleasen’ en kies voor jezelf

Door Chantal van Veen

Velen van ons maken zich schuldig aan pleasen. We durven niet zo goed nee te zeggen, willen anderen niet teleurstellen en willen vooral niet egoïstisch overkomen. Om authentieker en gelukkiger te worden is het echter belangrijk om te stoppen met pleasen. En dit is waar het boek Stop met pleasen van Andrea Mathews mee kan helpen. Lees hieronder meer over dit boek en wat je kunt doen om kans te maken op een van de vijf exemplaren die we verloten!

Over Stop met pleasen

Stop met pleasen van Andrea Mathews is het antwoord in boekvorm op een probleem waar ontzettend veel mensen mee worstelen: zij zetten altijd anderen op de eerste plek in plaats van zichzelf. Daarbij zijn ze ook nog eens super perfectionistisch en nooit tevreden over zichzelf.

Een vermoeiende manier van leven, die voor velen van ons helaas maar moeilijk te veranderen is. Want rationeel weet je het allemaal wel, maar de praktijk is weerbarstig… Dit nuchtere boek helpt je met helende inzichten, tips en technieken, zodat je leven weer van jou wordt. Je mag jezelf vanaf nu schaamteloos en zonder schuldgevoel op nummer 1 zetten!   

Wat moet je doen om kans te maken?

We geven maar liefst 5 exemplaren weg! Schrijf je hier in voor de Inspirerend Leven nieuwsbrief en misschien heb jij dit boek binnenkort wel in handen! Je kunt meedoen met de winactie tot en met zondag 25 augustus. Op maandag 26 augustus maken we de vijf winnaars bekend. Deze krijgen dan bericht. Ben je al ingeschreven voor de nieuwsbrief? Laat dan in een reactie hieronder weten waarom jij wilt winnen. 

 

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

6 reacties

Em 21 augustus 2019 - 21:33

Mijn verjaardag is 25/08 en ik kan het boek goed gebruiken. 🙂

Fijne avond verder.

Reply
Stefanie 23 augustus 2019 - 19:13

Ewel ik gun dit jou nu, wou net zelf commentaar achterlaten maar dacht hoe leuk is het nou als jij dit wint!
Maar dan wil ik wel van jou horen wat je van het boek vond en wat je eruit geleerd hebt!
Oeps en is dit nou pleasegedrag? Maybe, maar ik meen het uit mijn hart!
Groetjes Stefanie

Reply
Danni 25 augustus 2019 - 13:14

Het lijkt me een zeer interessant boek, ik werk in de zorg en zou de leerzame lessen uit het boek kunnen delen met anderen (:

Reply
Michelle 24 augustus 2019 - 21:52

Omdat ik al 31 jaar anderen pleas en mezelf teveel aan de zijlijn zet. Terwijl ook ik er mag zijn. Toch vind ik het moeilijk om meer aan mezelf te denken dan aan anderen.
3 Weken geleden had een vriendin een probleem, sloeg eigenlijk nergens op, zoals altijd bij haar, maar ik heb haar gezegd dat ik er altijd voor haar 24 uur per dag zou zijn. Dus zij belde mij, ik wilde net naar bed gaan, de hele week heeft ze me uren lang gebeld ‘s nachts, toevallig had mijn echtgenoot nachtdienst. Ik luisterde naar haar en steunde haar door dik en dun. Ik werd ondertussen steeds vermoeider… Maar ik nam elke keer weer op, mijn werk leed er ook onder. Einde van die week bel ik haar, en vraag ik eerst hoe het met HAAR gaat. Zegt ze doodleuk, ‘We hebben het bijgelegd, alles is prima. Hij heeft shoarma gehaald en we gaan nu eten..’ In totaal heb ik 14 uur met haar gebeld in 5 dagen tijd… Verder wilde ze niks zeggen, maar het ging niet lekker met mij op dat moment en dat wilde ik met háár delen. Ik heb namelijk een vroegtijdige miskraam gehad. Weet je wat ze zegt? (Ze is zelf 16 weken zwanger.) ‘Lullig voor je, maarre sorry ik ga ophangen, ik heb hoofdpijn en ben moe’ en ze hangt zo op…
Ik heb het contact verbroken. En haar overal geblokkeerd, omdat ik er helemaal doorheen zat en niet ook nog ruzie wilde maken. Dit was al de 20ste keer in dit jaar dat ik voor haar klaarstond. Ik heb vreselijk gehuild, was natuurlijk doodziek en lichamelijk en geestelijk helemaal uitgeput. 1,5 week heb ik in bed gelegen. Ik ben er nog steeds niet helemaal bovenop. En heb nog vaak de neiging om toch terug te berichten op andere “vriendinnen”, terwijl ik het zelf niet meer aankan. En toch die ene “vriendin” weer deactiveren om het uit te leggen. Ik moet me ontzettend inhouden. Nu is het tijd voor mij. En daarom zou ik het boek wel willen winnen. Wie weet helpt het mij om meer aan mezelf te gaan denken én hoe ik hier mee om moet gaan. Want ik voel me nog steeds schuldig dat ik haar zo heb geblokkeerd… En dat krijg ik niet uit mijn hoofd.. Liefs, Michelle

Reply
Hilde Merckx 25 augustus 2019 - 08:21

In de hulpverlening werken wel wat ‘pleasers’. Daarom zou ik het boek graag introduceren buj mijn collega’s.

Reply
Nora 25 augustus 2019 - 09:47

Mijn grootste valkuil zolang als ik leef is pleasen. Om dit te doorbreken ben ik voorgoed het land uit gevlucht en probeer schepen achter me te verbranden. Dit boek zou me daar bij kunnen helpen omdat ik ook nu weer in de valkuil: pleasen terecht ben gekomen. 🙁

Reply

Laat een bericht achter