Home Bewustzijn Wil je controle over je eetpatroon? Heel je innerlijke vrouw

Wil je controle over je eetpatroon? Heel je innerlijke vrouw

Door Gast auteur
eetpatroon

Het ging net zo lekker: dat dieet, die nieuwe, gezonde levensstijl zonder te veel vlees, E-nummers, suiker en wat al niet meer. Je neemt je gezondheid en daarmee je voedingsinname serieus. Hoe kan het toch dat het nooit volgens plan verloopt? Dat je jezelf weer terugvindt tussen kruimels en verpakkingen van producten die je had afgezworen? Daar bestaan heel veel verschillende theorieën over. Deze theorie gaat over de essentie van de mannelijke en vrouwelijke energie.

Iedereen draagt beide energieën in zich, maar de verdeling is voor iedereen anders. De een heeft 80% vrouwelijke energie in zich en 20% mannelijke energie, terwijl het voor een ander 50/50 is. Dit is niet afhankelijk van je geslacht.

Vanuit welke energie handel je?

Beide energieën hebben verschillende kwaliteiten. Zodra je je hier bewust van wordt, kun je kiezen welke energie je het best in kunt zetten voor hetgeen je wilt doen. De essentie van de vrouwelijke energie is liefde. De mannelijke energie is in essentie vrijheid. Je kunt erachter komen in welke energie je zit door jezelf op ieder moment af te vragen wat het is dat je op dat moment wilt. Wat probeer je te bewerkstelligen: liefde of vrijheid?

Is dit ook hetgeen van waaruit je handelt? Handel je vol liefde vanuit je innerlijke vrouw of is zij gewond en probeer je haar te beschermen? Een gewonde innerlijke man of vrouw handelt vanuit de tegenovergestelde energie. Het tegenovergestelde van liefde is angst. Het tegenovergestelde van vrijheid is controle.

De schijn van controle over je voedselinname

Wanneer je controle probeert uit te oefenen over je voedselinname zet je je innerlijke man op een negatieve manier in om je gewonde innerlijke vrouw te beschermen. Zij is niet liefdevol, maar bang. Ze is bang voor de gevolgen van hetgeen ze eet: de gevolgen voor haar lichaam, gewicht, gezondheid of het milieu.

Wanneer je iets probeert te controleren, handel je altijd vanuit angst. Dit is de reden dat het op de lange termijn niet werkt. Hoe fijn zou het zijn als je voor jou passende keuzes zou kunnen maken vanuit vrijheid en in liefde? Liefde voor je lijf, in plaats van de angst dat het niet aan het schoonheidsideaal zal voldoen?

De controle loslaten

Je heelt je innerlijke vrouw door je angsten onder ogen te komen. Zie waar jij controle probeert uit te oefenen en vraag jezelf af waar je precies bang voor bent. Ben je bang dat je zult aankomen? Nooit aan het schoonheidsideaal zult voldoen? Of maak je je zorgen over je gezondheid?

Vraag jezelf af hoe reëel deze angst is. Zijn de gevolgen echt zo desastreus als in je hoofd? Is controle echt de manier om hiermee om te gaan? Heeft dat je iets anders gebracht dan frustratie? Een nog grotere hekel aan je lichaam waarmee je nog verder verwijderd raakt van de liefde die je wilt voelen?

Het is het logische gevolg van het leven in een dieetcultuur. Een door schoonheid geobsedeerde maatschappij. Dit maakt de weg naar het loslaten van controle over je voedingspatroon niet gemakkelijk. Je angst lijkt levensecht en misschien geloof je niet eens dat het mogelijk is om echt alle controle los te laten – dat is het wel. Het is bovendien de enige weg die zal leiden naar meer vrijheid en meer liefde voor jezelf en je lichaam.

Geschreven door: Jamie Klomp

Boekentip: Wil je meer handige tips voor je gezondheid?

Eet meer energie is de ultieme gids voor voor iedereen die op zoek is naar meer energie om zo een vrolijk en vitaal leven te leiden.

Meer lezen? Bestel nu Eet meer energie bij onze webshop Boekenwereld.com voor
€ 22,50 met gratis verzending. 

 

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment