Home Boekentips Hooggevoelig? Dit vonden bloggers van het Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness van Carolina Bont

Hooggevoelig? Dit vonden bloggers van het Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness van Carolina Bont

Door redacteur

Afgelopen dagen stonden volledig in het teken van het Werkboek hooggevoeligheid & mindfulness van Carolina Bont. In het kader van een blogtour hebben drie bloggers dit boek gerecenseerd en hebben hier hun persoonlijke ervaringen bij gedeeld. Iedereen ervaart hooggevoeligheid & beoefent mindfulness op een unieke manier en daarom zijn de verhalen van mensen over boeken extra belangrijk. Ben je benieuwd hoe Cynthia van Cynthia.nl, Karlijn van Holistik.nl & Dagmar van Bydagmarvalerie.nl dit werkboek hebben ervaren? Lees dan verder.

Wat is het Werkboek hooggevoeligheid & mindfulness?

Als je hooggevoelig bent, is innerlijke balans vinden in de hectiek van alledag een uitdaging. Hoe kun je beter omgaan met de lastige kanten en meer gebruikmaken van de sterke kanten van je hooggevoeligheid? Dit werkboek helpt je om je kwaliteiten meer te zien en te benutten en aan de hand van mindfulness je hoofd leeg te maken. Bovendien leer je in dit boek belastende emoties los te laten. Dit boek is daarom ook spiritueel én praktisch.

De auteur, Carolina Bont, is grondlegger van het Centrum voor Effectieve Intuïtie en gespecialiseerd in het coachen van leidinggevenden. Ze is ook hooggevoeligheid en vanuit haar eigen hooggevoeligheid en haar ervaring als lifecoach met veel hooggevoelige mensen helpt ze mensen zien hoe je meer veerkracht en inspiratie in je leven kunt brengen.

Hoe vonden de bloggers dit werkboek? Vonden ze het net zo praktisch?  Daar waren we erg benieuwd naar. Gelukkig logen de resultaten er niet om.

Werkboek hooggevoeligheid & mindfulness ©Bydagmarvalerie

Dag 1: Cynthia, Cynthia.nl

Op maandagochtend kwam het artikel van Cynthia online en zij was hiermee de eerste in de blogtour die over dit werkboek schreef. Cynthia is zelf ook hoogsensitief en daarom wilde we graag haar ervaring horen. Cynthia vertelt hoe ze HSP definieert en dat ze het ziet als een positieve karaktereigenschap in plaats van een ‘handicap.’ Omdat ze al een tijdje weet over haar HSP heeft ze ook tijd gehad om hiermee om te leren gaan en het te accepteren. Ze probeert elke dag te mediteren en ze ‘aardt’ zich regelmatig even. Dit legt Carolina Bont ook uit in het werkboek: staan en heel bewust je voetzolen op de grond voelen en daar een tijdje op focussen. Ze vond dus veel herkenbare weetjes en feiten in het boek en stelt dat het een fantastisch hulpmiddel is voor mensen die nog niet zoveel van HSP afweten.

Een hoofdstuk dat haar in het bijzonder erg aansprak was Hoofdstuk 3: Zorg voor jezelf over o.a. omgaan met mensen die niet altijd evenveel begrip hebben voor je gevoeligheid.

Voor mensen die nog heel erg aan het ontdekken zijn wat HSP precies is, en voor mensen die zelf net ‘weten’ dat ze HSP zijn, is dit denk ik een fantastisch hulpmiddel. Ik denk dat mindfulness bijna onmisbaar is voor hooggevoelige mensen en dit boek helpt je met de eerste stapjes. Het leert je over HSP, het geeft je veel praktische tips hoe je met de lastige kanten om kan gaan maar ook hoe je je positieve kanten enorm kan ontwikkelen en het zal je enorm veel herkenning geven.

Dag 2: Karlijn, Holistik.nl

Karlijn heeft van jongs af aan al ervaren dat ze heftiger reageert op sommige situaties dan gemiddeld, ook kan ze niet tegen harde geluiden en pikt ze snel de gevoelens van mensen om haar heen op. Ze was dan ook verroerd toen ze haar symptomen erkende in een documentaire over hooggevoeligheid waarin eindelijk haar gevoelens erkend werden. Ze stuitte toen op het Werkboek hooggevoeligheid & mindfulness en dit heeft haar enorm geholpen om meer te kijken naar de positieve kanten van haar verhoogde sensitiviteit.

Ook focust Carolina zich op hoe je energetische bescherming effectief inzet en je belastende emoties los kunt laten. Heerlijk! De energie-uitwisselingen met je omgeving worden duidelijker, waardoor er meer ruimte voor jezelf ontstaat.

Dag 3: Dagmar, Bydagmarvalerie.nl

Dagmar heeft op woensdag een mooie recensie online gezet. De toegankelijke schrijfstijl en mooie inzichten hebben indruk gemaakt en ze heeft ook baat gehad bij de praktische oefeningen. ‘Het lukt mij beter om in het nu te leven met aandacht. Ik worstel daar nog behoorlijk mee, maar ook uit dit werkboek haalde ik veel fijne tips die mij vooruit hebben geholpen. Daar ben ik Carolina Bont erg dankbaar voor. ‘

Een must read!

Alledrie hebben ze op een unieke manier dit werkboek ervaren, ik hoop dat jullie dit inspirerend vonden om te lezen. Het is een boek dat je leert ontspannen en omgaan met je omgeving en allerbelangrijkst, met jezelf. Als je nieuwsgierig bent geworden naar het boek dan kun je hem hieronder bestellen.Carolina Bont – Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness

Ben je ook hoogsensitief en wil je graag tot rust komen als je hersenen overuren draaien aan de hand van mindfulness, of wil je graag meer leren over hooggevoeligheid? Bestel dan jouw werkboek voor €20,- (met gratis verzending!) via onze webshop Boekenwereld.com.

         


 

Leave a Comment