Home Gezin & Kinderen Wat je kind je het liefst zou willen vertellen

Wat je kind je het liefst zou willen vertellen

Door Leony Vandebelt

Vraag jij je wel eens af wat er allemaal omgaat in je kind? Hoe je kind ergens echt over denkt? Welke gevoelens je kind heeft die je misschien niet ziet? In mijn werk heb ik de luxe om antwoorden te krijgen op die vragen. Ik communiceer telepathisch met kinderen. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, vond ik zelf wel altijd in ieder geval. Maar eigenlijk is het heel natuurlijk, best nuchter en vaak vol humor.

Ouders met een specifieke vraag

Vaak komen ouders bij mij met een specifieke vraag:

  • Ons zoontje zit niet zo lekker in z’n vel en we kunnen onze vinger er niet op leggen, wat is er aan de hand?
  • We moeten een keuze maken over school voor ons dochtertje, hoe denkt zij er zelf over?
  • Mijn kind is super lief en zacht maar kan soms zo heftig reageren, hoe komt dat en hoe kunnen we helpen?

Het is natuurlijk super fijn en handig dat kinderen daar zelf over kunnen vertellen en antwoord op geven. Het scheelt heel veel tijd als je direct naar de kern van een situatie kan en een kind zelf uit kan leggen wat het daarbij voelt en wat hij of zij nodig heeft.

Maar naast de hulpvraag van de ouders bespreek ik met kinderen in die telepathische sessie ook nog wat anders. Als de vragen van de ouder beantwoord zijn en alles duidelijk is, vraag ik altijd nog: “Wat zou je je mama of papa het liefst willen vertellen?” En dat is mijn lievelingsonderdeel van het gesprek. De onvoorwaardelijke liefde die kinderen voor hun ouders voelen is altijd overweldigend. Ik houd het nooit droog.

De boodschap van kinderen

Dit is wat ik het meeste hoor van kinderen (ik schrijf mama omdat 90% van de ouders die sessie bij mij boeken mama’s zijn):

Het liefst zou ik mijn mama willen zeggen dat ze niet zo hoeft te twijfelen aan zichzelf. Ze denkt zo vaak dat ze het fout doet of niet goed genoeg is. Maar ze is zo veel meer dan goed genoeg voor mij. Ik zou haar willen vertellen hoeveel ik van haar hou, en hoe blij ik met haar ben. Hoe veilig ik me bij haar voel en hoe fijn ik het vind dat ze mij ziet. Ik heb haar gekozen om wie ze is, niet omdat ze perfect moet zijn. Ze is al perfect voor mij.

Ik heb het beetje algemeen samengevat, maar dit is ongeveer de boodschap van alle kinderen die ik telepathisch gesproken heb. Het is misschien niet een persoonlijke boodschap van jouw kind. Maar ik denk dat de kans heel groot is dat de boodschap van jouw kind aan jou ongeveer hetzelfde zou zijn.

Goed genoeg is perfect

Veel ouders – vooral gevoelige ouders, zijn geneigd heel snel aan zichzelf te twijfelen. Ze focussen meer op wat ze denken fout te doen dan alles wat er goed gaat of hebben het gevoel niet perfect of goed genoeg te zijn.

Als ik één ding geleerd heb van alle sessies met kinderen is dat die onzekere gevoelens van ons zijn. Onze eigen issues. En dat als we onszelf als ouders heel even door de ogen van onze kinderen zouden kunnen zien, we veel minder zouden twijfelen aan onszelf.

Op mijn website vindt je meer informatie voor sensitieve kids & ouders.

Liefs,
Leony

 

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter