Home Geen categorie Wat geef je en wat ontvang je?

Wat geef je en wat ontvang je?

Door Lovely Life

Sta jij daar weleens bij stil? Wat je geeft, hoe je geeft, wanneer en misschien wel hoeveel? Hangt het wat je geeft en hoeveel, af van wat jij ontvangt en misschien zelfs wel van wie? Misschien heb je moeite met ontvangen of weet je niet goed hoe. Wie geef je wat? Wanneer ontvang je wat en hoeveel? Laat het nou eenvoudig zijn. Je geeft. Punt. En je ontvangt. Punt. Altijd, overal, elk moment. Er is een plek waar dit alles in balans is. Het is een magische plek. Een plek waar je hartelijk ontvangen wordt en er rijkelijk gegeven wordt. En ik ben er geweest.  Middenin de prachtige bossen van Drenthe ligt De Hof van Axen. Het voelt alsof je een magische wereld binnenstapt. De wereld van kabouters en elfen, oude zielen en andere natuurwezens. En ja, er woont een vriendelijke wijze man samen met zijn liefdevolle kruidenvrouw. Hof v Axen De planten en kruiden groeien en bloeien rijk en weelderig. Alles is er. En alles is er zoals het is. En het komt zoals het komt. Net zoals wij gekomen zijn.  Jan en Sonja, de bewoners en eigenaren van de Hof, voelen zich intens verbonden met Moeder Natuur en alles wat daarin, daarop, daarboven en onder leeft. De wilde, natuurlijke tuin geurt zalig en alles wat de natuur geeft, wordt ontvangen. Van de overvloed worden smakelijke gerechten gemaakt.Het maakt me stil. De grote (speel)tuin achter het huis strekt zich uit. Ik voel me als een kind wanneer ik vol verwondering kijk naar de vuurplaats, een authentieke Tipi en twee zweethutten. Wat kun je hier zalig spelen en helen, dollen en rollen, bedaren en ervaren! avondrood2Dan, bij de rand van de tuin openbaart zich de grote schat, de diamant van deze plek. Het hart. Daar waar alles stroomt. De bosrand lijkt zich open te vouwen als een magische poort. Jan staat stil en wij ook. We zijn stil. Een adembenemend wonderschoon beeld toont zich in alle openheid en onschuld. Het wassende water. Alsof het bos deze schat omarmt en beschermd.En wij mogen het aanschouwen. Een prachtig uitgestrekt meer ligt voor ons en ik kan nauwelijks in woorden omschrijven hoe prachtig…Ik begrijp het. Deze plek, deze mensen. Wanneer ik me omdraai zie ik iets opmerkelijks. Tussen de bomen en het groen bloeit een eenzame hortensia. Ze lijkt eenzaam, een enkeling en kwetsbaar. Het is alsof ze er niet hoort. Ze begeeft zich niet in haar natuurlijke habitat onder de meest ideale omstandigheden. Toch bloeit ze. Met moeite, de bloemen zijn klein en teer. Haar kleur is mat. De plek is prachtig, het uitzicht waanzinnig en toch is het haar plek niet. Ze zal spoedig worden verplant zegt Jan. Op een plek waar ze goed kan aarden. Waar de zon haar kan bereiken en soortgenoten haar zullen vergezellen. Het is alsof ze het al weet. Alsof ze volledig vertrouwen heeft in dat wat komen gaat. En tot die tijd zal ze blijven bloeien. Omdat bloemen dat nu eenmaal doen. Het is de volgende dag dat ik mij realiseer welke belangrijke boodschap de hortensia mij heeft meegegeven. Van alle indrukwekkende bijzondere ontmoetingen blijkt de ontmoeting met de hortensia mij op dat moment het meest te raken.Tranen stromen dan rijkelijk en intense dankbaarheid is wat ik ervaar. Jan en Sonja staan er bij stil. Niet bij wat ze geven en hoeveel. Ze staan stil bij het leven. Bij wat hun gegeven wordt en wat ze mogen ontvangen. En zij geven dat vervolgens door. Met alle liefde. Met hart en ziel. En dat proef je. Ruik je. Voel je. Intens. Mijn zintuigen nemen alles intens op. Het ontroert me. Deze plek, deze mensen. Het is de plek om de diepte in te gaan. Met jezelf en elkaar. Je verbinden met Moeder Natuur. En met Jan en Sonja, twee prachtzielen die elkaar gevonden hebben om hun bestemming te leven. Ik voel dat ze ongelooflijk veel wijsheid en levenservaring hebben te delen.Wat valt er veel van ze te leren! En dat ga ik zeker doen. Wanneer de tijd rijp is zal ik terugkeren. Sonja weet dat al. En Jan? Jan is een van de teachers die mijn lief verder gaat inwijden op het pad van het Sjamanisme. En we mogen het allemaal ontvangen. Dat wil ik je graag meegeven…

Leave a Comment