Home Kleur je leven Wat de kleuren van je boeket zeggen over jou!

Wat de kleuren van je boeket zeggen over jou!

Door Anne-Lies

Kies bewust de kleuren op je keukentafel

Is het dat gevoel van vrijheid dat dit luchtig boeket weergeeft? Een herinnering van met je blote voeten in het lange gras? Of is het meer het sentiment en de nostalgie van lange zomerse dagen toen je nog klein was en niets liever deed dan kransjes  vlechten van de madeliefjes? Of zijn het de kleuren, ogenschijnlijk achteloos bij elkaar geraapt? Laten we eens inzoomen op die kleuren uit je boeket. Wist jij dat kleur een enorme invloed heeft op je gestel? Zomaar een cadeautje van moeder natuur. Concentreren op de kleur brengt je gemoed in beweging en heeft een positieve invloed op je humeur. Dus welke kleuren zet jij op je keukentafel?

Gele boterbloem

De volle boterkleurige geel glanst je tegemoet en brengt de warmte in je in beweging. Geel maakt je vol zelfvertrouwen en plezier en geeft glans aan je leven.

Wit fluitenkruid

De schermen van het fluitenkruid lichten wit op als je ‘s avond langs de velden fietst. Wit valt op en straalt van individualiteit en van puur zijn. Zen in je zuiverste vorm.

Roze koekoeksbloem

De bolle buiken van de koekoeksbloemen poppen overal vrolijk op en maken het leven lekker licht. Roze  maakt het allemaal wat zachter en slikt het leven graag voor zoete koek.

Blauwe korenbloem

Zomaar langs de kant van de weg als je geluk hebt,  voor in je boeketje. De kleur brengt je mooie dromen en prachtige inzichten. Is goed voor het hervinden van vertrouwen en maakt je communicatief sterk.

Rode klaprozen

Deze  zomerknaller knalt er tussen uit met het pittige rood van lef, daadkracht en lekker aanwezig zijn. Rood geeft je energie, brengt je in beweging en maakt je klaar voor avontuur. En weet je trouwens waarom er klaprozen langs de kant van de weg staan? Om te applaudisseren als jij voorbij komt.

Paarse vogelwikke

Het paarse pakt je bij de hand en neemt je mee. Paars is de kleur van visioenen, inspiratie, verder kijken dan je kunt zien en de wereld mooier maken. Paars maakt je slim, artistiek en lekker eigenzinnig.

Grassen

Mooie lange groene aren geven een luchtig effect aan je boeket. Exact waar de kleur groen voor staat. Het brengt lucht, maakt je rustig en heeft een kalmerende werking op je gestel. Groen brengt je groei en ontwikkeling maar vooral een relaxed gevoel.

Bonte boeketten zijn prachtig en snel gemaakt maar doe je zelf eens een plezier en maak ook een boeket in net die ene kleur die je goed kunt gebruiken. Kun jij bijvoorbeeld wel focus gebruiken omdat je gedachten alle kanten op gaan? Half Nederland op vakantie en jij hebt een deadline. Maak dan een grote ruiker in het geel. De trilling van de kleur doet haar werk en steeds als je de bloemen ziet weet je dat je goed voor jezelf zorgt met de symboliek van kleur. makkelijker kunnen we het niet maken wel een stuk leuker en kleurrijker.

Aan welk kleurtje werk jij deze zomer?

Heb jij dat ook? Dat in de zomer je leven veel meer lijkt te leven, je gevoel meer lijkt te voelen, en dat kleuren veel meer lijken te spreken? Magisch toch? En wist je dat het allergrootste cadeau van de zomer de prachtige felle kleuren zijn? Omdat kleur echt kan spreken. En omdat kleuren heel veel over jezelf vertellen. En dat je daardoor op een plezierige manier enorm veel zelf-kennis kunt opdoen die levensveranderd voor je kan zijn? Echt waar! Kleur de zomer en leer jezelf beter kennen! Schrijf je nu voor de Summerschool van Kleurencoach Anne-Lies Smal. Kijk voor meer informatie & aanmelden op Bloei. 

Boekentip: Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft?

Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd.

Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor € 14,99.

Leave a Comment