Home Geen categorie Waarom hardlopen goed voor je is!

Waarom hardlopen goed voor je is!

Door redacteur

We weten allemaal dat hardlopen goed voor je is, maar toch vinden we smoesjes om het niet te hoeven doen. Je voelt je moe, je hebt een lange dag gehad, je hebt ruzie gehad… Hieronder een aantal tips die je motiveren om nu meteen van de bank af te komen en een rondje te gaan rennen!

  • Als je rent, maakt je lichaam endorfine aan. Dit stofje geeft je een euforisch gevoel, waardoor je je blijer voelt en stress bestendiger bent. Denk aan de kick die je voelt als je je laatste meters rent en alles geeft, het voelt goed om je eigen grenzen op te zoeken, en te verleggen. En als je klaar bent kan je trots op je zelf zijn en een bad of een douche nemen om nog meer te ontspannen. Ik vind het heerlijk om te lezen als ik in bad ga.
  • Rennen vermindert ook depressieve gevoelens, dit komt door de aanmaak van het stofje fenylethylamine. (Dit stofje wordt ook aangemaakt wanneer je verliefd bent!) Bij somberheid is er vaak een tekort aan noradrenaline, en fenylethylamine helpt deze stof vrijmaken.
  • Door te hardlopen zul je ook beter in je vel zitten. Je lichaam wordt strakker, je ziet in de spiegel dat je vooruitgang boekt en dit zal je zelfvertrouwen een boost geven!
  • Door hardlopen verbrand je vet. Bovendien neemt je spiermassa toe en dit is goed om op gewicht te blijven aangezien spieren meer kilocalorie├źn verbruiken dan vet.
  • Hardlopen bevordert de bloedsomloop. Hierdoor stroomt er meer zuurstof naar je hersens. Als je dus ‘s ochtends een half uurtje rent, heb je hier de hele dag profijt van omdat je je beter kunt concentreren op je werk.
  • Hardlopen brengt je in contact met de natuur. Ik ren altijd in een stuk bos vlak bij het huis van mijn ouders of in een park in Amsterdam. De natuur bij het dorp van mijn ouders laat me tot rust komen en als ik op een mooie avond door het Vondelpark ren word ik helemaal blij van het grote aantal andere hardlopers en de gezellige sfeer. Bovendien is hardlopen gratis en vrijblijvend. Je bepaalt zelf wanneer je wel en niet gaat. Ik ben van mening dat alleen hardloopschoenen een echte vereiste zijn, ik heb die van mij gehaald bij een Outlet Store van Nike voor ong. 35 euro. Kleding haal ik zo goedkoop mogelijk.
  • Van hardlopen zou je actiever in bed worden. Je raakt eerder opgewonden en komt gemakkelijker tot een orgasme! Dus kom maar snel van de bank af en ga lekker rennen!

1 comment

Avatar
coquille 12 juli 2014 - 20:11

Beste Hans,
Het is inderdaad belangrijk dat je loopt op je eigen tempo, zodat je niets forceert! Daarom bedankt voor je bijdrage!

Reply

Leave a Comment