Home Bewustzijn Waarom de wet van de aantrekking soms niet lijkt te werken

Waarom de wet van de aantrekking soms niet lijkt te werken

Door Mieke Lannoey
wet van aantrekking

Je doelen verwezenlijken: het lijkt de één moeiteloos af te gaan, terwijl het de ander bloed, zweet en tranen kost. Als het al niet wordt opgegeven. Waaraan zijn deze verschillen te wijten en wat staat het waarmaken van je wensen in de weg? In deze blog lees je alvast vijf verklaringen, gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Niet het juiste doel nastreven

Volgens de aanhangers van de wet van de aantrekking, kan je alles bereiken waar je in gelooft. Zelf heb ik ondervonden dat, als ik niet de juiste doelen nastreef, ik ze ook niet kan verwezenlijken. Met ‘niet de juiste doelen’ bedoel ik de doelen die voortvloeien uit je ego. Alias doelen die niet in lijn liggen met je ware zelf noch met het plan voor je leven. Naast je eigen doel is er immers ook een hoger doel. Hoe meer deze overeenstemmen, hoe gemakkelijker je je doel bereikt.

Zo gaf ik recent een workshop waar slechts een paar inschrijvingen voor waren, ondanks mijn pogingen deze vol te krijgen. Waar ik mij ontzettend aan ergerde. Tijdens de workshop gebeurden er echter zo’n wonderbaarlijke dingen, die alleen maar konden plaatsvinden net omdat het zo’n kleine, veilige groep was. Ik besefte dat mijn eigen doel (de workshop vol krijgen) niet in het hoogste belang was geweest van de deelnemers. Het maakte mij op slag nederig en vooral erg dankbaar.

Voortaan vertrouw ik erop dat, als ik vanuit harmonie in mezelf (zie reden 2) doelen nastreef en deze toch niet verwezenlijkt worden, er een hoger plan achter schuilgaat.

‘The term ‘universe’ refers to that life plan that seems to take over despite what we have in mind, that force operating, seemingly on its own, that often interferes with our picture of how we would like things to be.’ Susan Jeffers

 Gebrek aan harmonie in jezelf

Als je volgens het RIA-model in het centrum van je eigen werkelijkheid staat, ben je zowel verbonden met je spirit als met het aardse leven. Dit is de ideale uitgangspositie voor het verwezenlijken van je doelen, zeker wanneer je bewustzijn op het heden is gericht (zie reden 5).

Je bent uit harmonie wanneer je je doelen enkel op het niveau van het beperkte wereldse denken probeert te bereiken, vanuit wilskracht, koste wat het kost, zonder enige bezieling. Ook wanneer je je doelen enkel met spirituele methodieken probeert te bereiken, zonder er het nodige praktisch commitment voor aan de dag te leggen, is er disharmonie.

Afstemming + daadkracht, inspiratie + actie, bedenken + doen. Deze combinaties leiden tot succes.

Geen uitlijning

Elke dag positieve affirmaties opdreunen zonder ze werkelijk te geloven, heeft weinig effect. Geloven in overvloed, maar blijven denken, spreken en handelen in termen van tekort, leidt alleen maar tot meer tekort. Er onbewust van overtuigd zijn dat je geen liefde waard bent, trekt geen liefdevolle partner aan. Ontevredenheid voelen over je huidig leven, brengt je niet naar het leven van je dromen.

Kortom: je doelen realiseren vraagt om heel wat innerlijk werk en om bewuste aanwezigheid bij jezelf. Je dient aandachtig te onderzoeken wat je op elk moment gelooft, denkt, voelt, zegt en doet en dit bij te sturen wanneer dit niet is uitgelijnd met elkaar.

Je doel laten afhangen van dingen buiten jezelf

‘Als ik genoeg geld heb, dan…’ ‘Als mijn partner mee aan boord springt, dan…’ ‘Van zodra mijn kinderen uit huis zijn, dan…’ ‘Als het huis is afbetaald, dan…’ ‘Van zodra ik de opleiding heb afgewerkt, dan…’

Er is altijd wel een reden te vinden om je doelen voor je uit te blijven schuiven. Hoewel veel van deze redenen (geld, kinderen, ouders…) gegrond kunnen lijken, zijn het toch vaak vermomde excuses. Het enige waar je werkelijk op wacht, is op de toestemming van jezelf.

Helaas durven we onszelf vaak pas toestemming geven om te leven volgens onze eigen voorwaarden, als de pijn en het ongemak in ons leven toenemen. Zoals tijdens een burn-out. Had je jezelf eerder toestemming durven geven om je verlangens (alias de richtingaanwijzers van je ziel) te volgen, dan had je deze persoonlijke crisis wellicht niet nodig gehad.

De bestemming belangrijker maken dan de weg ernaartoe

Nu is het moment van creatiekracht. Rijkdom begint met je NU rijk te voelen. Een liefdevolle relatie met NU liefde aan te boren in jezelf. Pas als je je NU reeds innerlijk vrij voelt, zal je die vrijheid ook voelen op dat prachtige strand aan de andere kant van de wereld. Het leven werkt van binnen naar buiten, ook al zijn we geconditioneerd om andersom te denken.

Als ik op reis vertrek, dan begint mijn vakantie van zodra ik in de auto stap, niet pas wanneer ik aankom op mijn bestemming. Zo werkt het ook met doelen verwezenlijken. Van zodra je je doel hebt gesteld, dient de innerlijke (voor)pret te beginnen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is intappen op je innerlijke bron, waar het altijd overvloedig stroomt.

‘The power of creating a better future is contained in the present moment. You create a good future by creating a good present.’ Eckhart Tolle

Ontdek alles over de RIA-methode tijdens de themanamiddag ‘het belang van uitgelijnd leven voor meer effectiviteit, moeiteloosheid en overvloed’ op dinsdag 17 maart. 

Boekentip: The Secret

the secretEr bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval… Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in eon korrel zand, or ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt – een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor €20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment