Home Bewustzijn Waarneming van de ziel

Waarneming van de ziel

Door Ellen Worm

Tot mijn 25e levensjaar heb ik enkel op wilskracht geleefd. Ik had een flink imago aangemeten om me in de wereld en ook in mijn modellencarrière goed staande houden. In het laatste jaar werd ik erg depressief. Ik deed er alles aan om hier verbetering in te krijgen. Na drie weken intensieve gevoelstherapie realiseerde ik me dat er iets goed mis was met mij. Alsof ik mezelf niet kon besturen. Een auto zonder bestuurder, een schip zonder kapitein.

Angst en paniekaanvallen

Dit zorgde voor veel angst en paniekaanvallen. In dat dezelfde jaar werd ik heftig geconfronteerd met de dood, wat niet de volledige dood leek te zijn. Een overleden kennis (Geest) bezocht mij direct nadat hij zelfmoord had gepleegd terwijl ik in bed lag. Deze ervaring was behoorlijk heftig, maar gaf mij wel precies wat ik nodig had omdat ik helemaal vast liep in mijn leven. Als we meer dan ons lichaam zijn, wie zijn we dan nog meer? En wat heeft dat te maken met mijn situatie?

Ik was overprikkeld en doodmoe. Daardoor werd ik ontvankelijk voor mijn intuïtie, mijn heldere weten. Ik zag een herhaaldelijk innerlijk beeld van een vrouw. Dit vertelde ik tegen mijn therapeut en zij verwees mij naar een Medium/Hooggevoelige Coach en “toevallig” was zij de vrouw die ik zag in mijn beeld. Ik maakte een afspraak bij haar en tijdens onze eerste sessie gaf ze me een healing. Dat bracht me direct in contact met mijn Ziel. Ik voelde me daarna veel krachtiger en kon zelfs weer naar de stad toe voor een paar uurtjes. Maar het krachtige gevoel was van korte duur.

Vertrekken van mijn ziel

Ze kon me vertellen dat er in mijn vroege jeugd niet aan mijn primaire behoeftes werd voldaan. Hierdoor besloot mijn Ziel niet helemaal in mijn lichaam te blijven, zodat ik niet te erg beschadigd zou raken. Als ik dat niet zou hebben gedaan, dan zou het heel slecht met mij zijn afgelopen. Dit vertrekken van mijn Ziel zodra het te heftig werd, als baby al, was een manier om te overleven. Dit is echter zo’n automatisme geworden dat ik hier in het heden heel veel problemen door ervaar.

Als het leven even iets te spannend word, dan vertrek ik. Terug in mijn cocon. Maar dat is een schijnheiligheid, want ik ben nu op aarde. Wat dus veilig moet aanvoelen maakt me nu angstig omdat ik gespleten raak op het moment dat ik vertrek. Dit geeft me een gevoel van grote onveiligheid. Ik ervaar namelijk niet de veiligheid van mijn lichaam. Er is op dat moment alleen maar ruimte en ik voel geen anker.

Aarde onder mijn voeten…

Mijn pad is om mijn geest opnieuw te verbinden met mijn lichaam. Mijn geest heeft bekrachtiging nodig zodat het erop kan vertrouwen dat het alles kan voelen wat gevoeld mag worden. Deze splitsing van geest en lichaam werd voor mij in het dagelijks leven echt voelbaar na een heldere droom. In de droom was ik op een spirituele beurs. Ik mocht plaats nemen op een massagetafel waar ik een healing zou krijgen van twee healers. Voor ze begonnen werd mijn geest gevraagd in de hoek te gaan staan zodat ze mijn lichaam konden healen.

Terwijl ik daar van een afstandje naar mijn lichaam keek dacht ik: “dat gaat je toch niet lukken, want ik sta hier”. Maar ik vond het wel prima en bleef daar gewoon staan. Dagelijks mediteer ik op deze droom. Op deze manier word het beeld in mijn dagelijkse bewustzijn steeds duidelijker. Nu kan ik de splitsing waarnemen en dan kan ik direct ingrijpen en mezelf coachen: “Ik zie wat er gebeurt, ik voel mijn voeten op de grond, ik kies er nu voor om hier te blijven.”

Ik voel dat ik iets heb om neer te zetten! Er zijn dagen dat ik dit heel sterk ervaar. Er zijn dagen dat ik me doodmoe, klein en kwetsbaar voel en dan sluit ik me af. Door mijn verhaal op te schrijven, geef ik mijn geest een duidelijke focus en daardoor een voet op de aarde. Mezelf serieus nemen en niet in de onverschilligheid blijven hangen is de oplossing tot mijn incarnatie.

Zielenaspect

Er is ons als kind niet geleerd om ons veilig te voelen bij ons Zielenaspect. We voelen vaak al heel jong dat dingen niet kloppen. Je raakt als kind te verward door dwangmatigheid en prestatiedwang in de maatschappij. Daardoor komt de roep van je ziel op de achtergrond. Dit veroorzaakt veel lijden op jonge leeftijd. Als dit niet gevoed wordt, dan heb je op latere leeftijd heel veel doorzettingsvermogen en vastberadenheid nodig om alsnog contact te maken met je Ziel: het deel dat buitengewoon krachtig en helder is.

Omdat de oude structuren erg hardnekkig zijn, hebben we veel bekrachtiging nodig van zowel onszelf als van anderen. Wanneer we alleen leven vanuit ons hoofd raken we onze kracht kwijt, omdat we niet meer in contact staan met ons lichaam en onze gevoelens . Dit leidt tot een onvervuld leven. Een hart gedragen bestaan leidt tot authenticiteit en een leven met passie en levenslust!  

Via deze link kom je bij een filmpje dat je helpt om op een simpele manier je ziel meer met je lichaam te verbinden. 

Veel plezier met het luisteren.

Liefs Ellen Worm

www.visionforgreenliving.com

Boekentip: De kracht van het Nu

De Kracht van het Nu laat zien dat we ons denken niet zijn. Eckhart Tolle nodigt je uit om jezelf van je verstand te bevrijden. Om je ware zelf te ontdekken en je identificatie met je onechte zelf, je ego, te laten varen. Zo verlos je jezelf van psychische pijn. Iedereen die zich overgeeft aan het Nu zal hierin slagen! Het leven is een aaneenschakeling van momenten in het Nu. Alles gebeurt in het Nu en alles vinden we in het Nu. Als we ons hiervan bewust worden, vinden we schoonheid, liefde, geluk, creativiteit, innerlijke vrede en bovenal ons ware zelf.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment