Home Geen categorie Vriend in de spiegel

Vriend in de spiegel

Door Annick Van Damme

Bij de keuze van een boek laat je je grotendeels leiden door de titel van het boek en de tekst op de achterflap. Althans, dat waren de redenen waarom ik Vriend in de spiegel – Compassie met jezelf koos om te lezen. Aanvankelijk was ik een beetje teleurgesteld omdat dit boek helemaal niet beantwoordde aan mijn verwachtingen. De combinatie van boeddhisme en westerse psychotherapie is niet nieuw, maar ik had dit niet in dit boek verwacht. Ik las nogmaals de achterflap en bekeek de omslag foto aandachtig en trachtte greep te krijgen op de boodschap van dit boek.

Persoonlijke ervaringen

In het begin bleven de zinnen die ik las grotendeels betekenisloos voor me. Misschien was ik te weinig vertrouwd met het woordgebruik van de schrijver, misschien stelde ik me te weinig open voor zijn boodschap? Ik las over lichaamsgerichte therapieën, meditatie, spirituele inzichten en telkens vroeg ik me af wat de link met compassie was. Toen ik de persoonlijke ervaringen van Nishant Matthew las als therapeut/coach, beroerde het boek mijn hart. Dit is duidelijk iemand van de praktijk, die reeds vele watertjes heeft doorzwommen en mensen op een heldere en authentieke manier begeleidt. Een therapeut die als een ware vriend, je innerlijke zelf spiegelt. Zodat je naar jezelf kan kijken als de meeste loyale vriend die een mens zich kan wensen. Die kijk in de praktijk van Nishant Matthew gaf me echt een boost om bepaalde passages uit het boek opnieuw te lezen en beter te begrijpen.

Neem je tijd…

Een boek dat aan te raden is voor iedereen die het gevoel heeft dat hij gescheiden van zichzelf leeft. Zijn verschillende suggesties om beperkende gedachten te doorbreken zijn pareltjes van wijsheid, die soms onvoldoende in de kijker worden gezet. Een boek dat geschikt is om op een rustig moment te lezen. Neem je tijd om de boodschap van dit boek in je op te nemen en geniet van de prachtige persoonlijke verhalen.

Leave a Comment