Home Astrologie Vrede, liefde en onenigheid: Jouw complete astrologische voorspelling voor oktober

Vrede, liefde en onenigheid: Jouw complete astrologische voorspelling voor oktober

Door Véronique Lam

Oktober, een maand die ons meestal samen brengt, dreigt ons nu uit elkaar te trekken. Ten minste, dat kán, als we onze verschillen niet oplossen en onze wrok niet loslaten. Als we het kosmische landschap van deze maand begrijpen, kan dat helpen om het pad duidelijker te maken, maar een wandeling door onze schaduwen kan dan onderdeel van deze reis zijn.

Zoals altijd maakt de Zon tot 23 oktober haar jaarlijkse tocht langs Weegschaal, het teken van coöperatie en partnerschap. Dat zal op z’n minst de toon zetten voor compromis, in het bijzonder op 8 oktober tijdens de Nieuwe Maan in Weegschaal. Maak tijdens je ‘vredesonderhandelingen’ met een ander gebruik van de proactieve maneschijn van deze Nieuwe Maan.

Schuring in je relatie

Wees bereid om geen middel onbeproefd te laten, want tussen 5 oktober en 16 oktober gaat Venus, de planeet van de vrede, liefde en wederkerigheid (en de heersende planeet van Weegschaal), tegengesteld bewegen. Deze lastige overgang, die elke 18 maanden 6 weken duurt, kan schuring in je relatie, plotselinge break-ups en de (aaggghh!) terugkeer van een ex veroorzaken. Hey, als de timing de eerste keer niet gunstig was, geeft Venus je nu misschien wel een tweede kans. Zorg er dan wel voor dat de problemen van de eerste keer goed besproken worden.

“Stemmingen kunnen elke minuut, zonder dat je het merkt, veranderen.”

Het zal lastig worden om je wrok onder het tapijt te vegen, want tussen 5 en 31 oktober gaat Venus retrograde in Schorpioen, het teken dat geen enkel detail vergeet en ook niet makkelijk vergeeft. Deze Venus-cyclus confronteert ons met onze blinde vlekken en schaduwkanten met betrekking tot liefde, vriendschap en onze hechtste banden. Doordat Venus in tegengestelde richting beweegt in de transformationele Schorpioen is er een ruimte om een aantal van je lagen af te schudden en voor het verwerken van emotionele blokkades die belemmeringen rondom je hart hebben veroorzaakt.

De Volle Maan in Stier op 24 oktober stemt ons af op meer mondaine en materiële zaken – van het sensuele tot het verstandige. Stap even uit de intense wereld van Schorpioen en aard jezelf door een massage te boeken of wat tijd door te brengen in de natuur.

Rechtvaardigheid

Op 31 oktober loopt Venus terug in Weegschaal, waardoor we twee weken de tijd hebben om te discussiëren over compromissen, te vechten voor wat eerlijk is en proberen om gemeenschappelijke gronden te vinden.

Venus zal zich in een stressvolle positie manoeuvreren tegenover het onvoorspelbare Uranus. Mensen kunnen onregelmatig reageren en meer dan een paar onenigheden zullen de kop opsteken tussen geliefden. Stemmingen kunnen per minuut verschillen, vaak zonder dat het opgemerkt wordt.

Bron: Mindbodygreen.com

Boekentip: Wil jij werken met de energie van de maan? 

Yasmin Boland laat zien hoe de maancycli werken, hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan ons verbindt met de kosmos. Wil jij iets veranderen in je leven? In dit uitgebreide en leesbare boek lees je wat de invloed van de maan is op onze gezondheid, gemoedstoestand relaties en ons werk.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 (met gratis verzending).

Leave a Comment