Home Geen categorie Voor wie ga jij door het vuur?

Voor wie ga jij door het vuur?

Door Lovely Life

Ook jij hebt jezelf vast weleens vraag gesteld. Of aan een ander. Misschien heb je zelfs weleens uitgeroepen voor wie jij door het vuur zou gaan. Maar heb je het ook daadwerkelijk gedaan; door het vuur gaan?

Een vuurloop ritueel

We staan buiten in een cirkel rond de opgestapelde blokken hout. Het is een prachtige avond, ik hoor kraai op de achtergrond en het stelt me wat gerust. Ursula legt uit hoe het vuur zo dadelijk wordt aangestoken en we krijgen allemaal een krantenpagina waarvan we een fakkel kunnen draaien om het vuur gezamenlijk te ontsteken. Als ik het stuk krant wil oprollen valt mijn oog op de kop van een artikel: ”vandaag mag jij thuiskomen”. Een rilling loopt over mijn rug en mijn toch al onrustige hartslag versnelt zich voor een ogenblik. Tot dan toe heb ik werkelijk geen idee waarom ik hier ben. Op deze prachtige plek alwaar ik straks ga deelnemen aan een vuurloop ritueel, samen met mijn lief. Dat ik vele vragen en intenties heb is mij duidelijk, wat het vuur mij zal brengen echter nog niet. De mooie en ontroerende verhalen van de mensen uit deze groep tijdens de voorstelronde maken me stil. Wanneer ik mag spreken kom ik voor mijn gevoel totaal niet uit mijn woorden en voelt het alsof ik een onsamenhangend verhaal deel waar geen touw aan vast te knopen is. Alles mag er zijn, iedereen mag er zijn, precies zoals je bent dus verwijt ik mijzelf niets, want alles in mij zegt me dat ik hier moet zijn.

Teacher

Sinds de allereerste keer dat ik de blik in haar ogen zag, na het zien van haar foto, en te hebben gelezen wat haar missie is en hoe zij haar bijzonder helende werk de wereld in brengt, weet ik dat deze vrouw een belangrijke teacher in mijn leven wordt. Ik heb op haar gewacht, om haar gevraagd in mijn gebeden en geweten dat zij zou verschijnen. Niet dat ik wist dat het Ursula zou zijn, wel dat er een bijzonder inspirerende wijze vrouw op mijn pad zou verschijnen die haar kennis en wijsheid met mij gaat delen. Maar mij ook de weg wijst naar die plaatsen waar ik omheen loop, bewust of onbewust. Alsmede een spiegel waar ik in kan en durf te kijken. Ze spreekt levendig over het vuur, over dromen, intenties, focus, aandacht en manifestatie.Ik hang aan haar lippen wanneer ze vertelt over haar eigen eerste ervaring met het vuurlopen. Ik voel de magie. Dan ineens ook hoezeer ik naar dat alles verlang. Het doet pijn. En vanuit die pijn stel ik haar enigszins wanhopig de vraag “Maar hoe dan en wanneer? Wanneer weet je wanneer ‘het’zover is?” Haar ogen vol vuur kijken mij indringend aan. Een klein moment is er een stilte. Ik verwacht niet dat ze mij de sleutel zal overhandigen, noch een toverspreuk die mij rechtstreeks in het sprookje zal doen belanden waar ik zolang al naar snak.“Door straks over het vuur te lopen kies je”. Het is stil. Stil in mij en in de ruimte. Haar woorden raken mij diep en dan stromen de tranen, ik kan ze niet tegenhouden.

Taal van de ziel

Ze heeft zojuist rechtstreeks tot mijn ziel gesproken. Ik sta hier helemaal buiten. Het is een waarheid die ik met al mijn overtuigingen en weerstanden niet kan ontkrachten. Het is zinloos. Dit is het. Dit is waar het om gaat. Hier begint het. Dit is waarom het vuur mij uitgenodigd heeft. Daarom ben ik hier! Ik ga je niet vertellen hoe het is om over het vuur te lopen, dat is een ervaring die je alleen zelf kunt ervaren. Er zijn gewoonweg geen woorden voor. Ik kan je van harte aanbevelen om een vuurloop te beleven bij Definest. Wat ik wel met je wil delen is dat wanneer je je verbindt met de elementen, je kennis maakt met een wijsheid die je tevens verbindt met jouw eigen wijsheid. En geloof me, die huist niet in jouw hoofd. Het is de taal van de ziel. En als je luistert, krijgt het vorm. In woorden. Wanneer je ze uitspreekt worden het intenties. Dat kun je niet bedenken. Het vuur is in mij ontstoken. Ik zal er voor zorgen dat het blijft branden. Ik ben mijn eigen hoeder. Mijn arrogantie en ongeduld hebben plaats gemaakt voor overgave en nederigheid. Gisteravond heb ik gekozen; ik ga voor mijzelf door het vuur.

Leave a Comment