Home Astrologie Volle Supermaan in Maagd 9 maart 2020: onverwerkte emoties achterlaten en transformeren

Volle Supermaan in Maagd 9 maart 2020: onverwerkte emoties achterlaten en transformeren

Door Karin en Danique Vergeer
supermaan maart

De Volle Maan van 9 maart 2020 is een Supermaan. De Volle Supermaan kan een sterke uitwerking hebben op je leven. Je kunt, doordat jouw chakra’s meer openstaan, veel last hebben van ascensie-symptomen, zoals slecht slapen, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. Een supermaan staat relatief gezien dichter bij de aarde dan normaal en lijkt daardoor groter. Dit jaar zijn er twee Supermanen, de eerste is op maandag 9 maart en de daarop volgende is op 8 april.

De Maan staat in Maagd en recht tegenover de Maan staat de Zon in Vissen en er kan een conflict ontstaan tussen de eigenschappen van deze tegengestelde tekens en een conflict tussen gevoel en verstand. Je kunt overwegen om belangrijke beslissingen te maken en kan voelen als een keerpunt en iets te gaan doen aan gezondheidsproblemen en jouw toekomst serieus te gaan nemen. Verder krijgt de uitwerking van de Supermaan ondersteuning van Mars, Jupiter, Pluto en Pallas Athena, die samen in Steenbok staan. Maar staat de Maan ook recht tegenover de dromerige planeet Neptunus, waardoor het soms moeilijk kan zijn om in de realiteit te blijven.

Mercurius gaat een dag na de Supermaan weer direct lopen. Dat is al voelbaar, al duurt het tot eind maart voordat deze planeet zijn uitwerking weer volledig gaat doen. Er komen meer mogelijkheden op het gebied van communicatie, korte reizen en handel. De tijd van introspectie en jezelf terugtrekken is voorbij.

De Maagd en de Vissen

Tijdens deze Supermaan kan je proberen een balans te zoeken tussen de eigenschappen van de Maagd en die van de Vissen. De Maagd is doorgaans nuchter, betrouwbaar, bescheiden, ordelijk, praktisch, dienstbaar aan anderen en kritisch. Ze zijn intellectueel en analyseren graag en hebben daarbij veel oog voor details. Soms zijn ze erg perfectionistisch. Meestal geven ze zichzelf niet zo snel bloot. Gezondheid en hygiëne zijn belangrijk, dus je zult Maagden snel vinden in de gezondheidszorg of in een administratieve functie.

Tegenover de Maan staat de Zon in Vissen, die het wat moeilijker vindt om praktisch bezig te zijn, door zijn dromerige aard. Versterkt doordat Neptunus, als heerser van de Vissen, dicht bij de Zon staat. Misschien voel je je nu niet zo geaard of krijg je de dingen niet zo goed op een rijtje. Je kunt graag creatief bezig zijn of jezelf terugtrekken uit de wereld. Maar je kunt teleurgesteld zijn als je je plannen niet direct van de grond krijgt. Het kan zijn dat gezondheidsproblemen jouw aandacht vragen. Of ben je nog bezig om een transformatie door te maken, doordat de Pluto/Saturnus-samenstand nog een nasleep heeft.

De uitwerking van de Supermaan

De Maan maakt een aantal mooie aspecten met andere planeten en daardoor kan deze Supermaan ons stimuleren, om vooruit te komen op vele gebieden. Zo maakt de geluksplaneet Jupiter een mooi aspect met de Maan en ondanks dat je af en toe beren op de weg ziet, kan jij je ook heel optimistisch voelen. Je kunt meer kansen zien om jouw werkzaamheden uit te breiden, meer inkomsten te genereren of een mogelijkheid zien tot gezinsuitbreiding.

Daarnaast kan je je heel erg gedreven voelen, succesvol willen zijn en onzekerheden achter je willen laten. Je gaat kritischer kijken naar jouw eventuele beperkende overtuigingen, die jou tegenhouden om belangrijke stappen te zetten. En ook wanneer je teveel hooi op je vork neemt of ongestructureerd te werk gaat, kan je hierin bewuster verandering in gaan brengen.

Transformatie

De invloed van Pluto geeft deze Supermaan een extra transformerende uitwerking. Je kunt dan ook in situaties komen, waarin jouw diepste angsten getriggerd kunnen worden. Misschien heb je een angst voor een dodelijke ziekte, last van faalangst of bindings- of verlatingsangst. Je kunt deze angsten onder ogen willen komen, om ze vervolgens te overwinnen.

Perfectionisme en negatieve zelfkritiek kan je ook willen loslaten. Boosheid en wraakgevoelens gaan we ook meer achter ons laten. Deze Volle Maan stimuleert ons, om ons te bevrijden van destructief gedrag en meer liefde in onszelf te ervaren. Je kunt dan ook je leven eens willen ordenen, alles eens op een rijtje zetten en jezelf af vragen, wat jou nou daadwerkelijk gelukkig maakt. Je zult merken, dat wanneer je veel onverwerkte emoties achter je hebt gelaten, het aan zal voelen als een geheel nieuw begin en de energie van de Supermaan zal je dan ook helpen om een stukje van jou dromen te kunnen realiseren.

Mars, Neptunus en Pallas Athena

Door de invloed van Mars, die een mooi aspect maakt met de Maan, kunnen we een sterk gevoel hebben om onafhankelijk te willen zijn. Het maakt dat je jouw toekomstplannen serieus wilt nemen. Misschien kan je daarin ongeduldig en impulsief zijn, maar deze Supermaan zal ervoor zorgen dat je meer structuur gaat aanbrengen aan de stappen die je wilt gaan nemen. Je kunt je plannen meer tot in de detail uitwerken, zodat je je doelen weet te halen voor op de lange termijn. En dit zal je ook meer rust geven in het hoofd, zodat je kunt luisteren naar de ingevingen die je krijgt.

Neptunus zorgt ervoor dat onze intuïtie erg sterk kan zijn en waardoor we veel dromen, ingevingen en visioenen kunnen ontvangen. We kunnen dan ook duidelijker krijgen, waar ons leven naartoe leidt en welke gelukkige veranderingen de komende periode ons gaat brengen. Wanneer Mars niet zo’n sterke invloed heeft op jou, kan het juist zijn dat je juist praktisch aan de slag wilt. Er zijn echter steeds situaties, die jou enorm doen afleiden. Je kunt hierdoor veel dagdromen en moeilijk aarden. En hierdoor kan je het gevoel hebben dat je klusjes niet afkrijgt en dat kan jou irriteren.

Pallas Athena, als Oorlogsgodin, kan voor een strategische aanpak zorgen.

Daarnaast kan het ook zijn dat je een operatie moet ondergaan en deze operatie zal een positief effect gaan hebben op jouw gezondheid. Je wordt even gedwongen om rust te nemen, zodat je tijd krijgt om emoties te verwerken.

Pluto/Saturnus vierkant Eris

Pluto en Saturnus, maken een vierkant met Eris. Dit kan ervoor zorgen dat je een weerstand voelt tegen veranderingen. Je wilt jezelf beschermen tegen angsten, die naar boven kunnen komen en hierdoor kan je je willen verzetten tegen mogelijke veranderingen. En ook kan het zijn dat er contacten verbroken worden, of dat jij los komt uit een situatie, zodat je een nieuwe fase in kunt, een transformatie door kan maken en een nieuwe vorm kunt geven aan jouw leven.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen gaat deze Supermaan een intense uitwerking hebben. Ze worden geconfronteerd met allerlei emoties en worden min of meer gedwongen om hun zelfbeeld bij te gaan stellen als dit nodig is. Ook angst om elkaar te verliezen of om aan elkaar te binden kan een rol spelen.
Verder kunnen tweelingzielen bezig zijn om op eigen benen te staan en daarbij financieel onafhankelijk te worden. Dit kan vooral aan de orde zijn, wanneer er een karmische partner in het spel is, waarbij ze bezig zijn deze los te laten. Het kan zijn, dat ze die uitweg nog niet zien.

Verder kunnen tweelingzielen samen of los van elkaar bezig zijn met een spirituele ontwikkeling waarbij ze ook merken dat ze hun voeding aan mogen passen. Ze mogen onderzoeken waar bepaalde gezondheidsklachten vandaan komen. Onverwerkte emoties kunnen namelijk de oorzaak zijn van gezondheidsproblemen.

Ook destructief gedrag wordt onder ogen gezien. Tweelingzielen kunnen elkaar bewust of onbewust stimuleren, om naar het verleden of vorige levens te kijken, te onderzoeken of daar de kern van hun probleem ligt, om dit vervolgens aan te gaan pakken.

Het contact tussen tweelingzielen kan ook moeizaam verlopen. Maar zij kunnen ook ingevingen krijgen over wat er precies speelt en optimistisch zijn wanneer zij ingevingen krijgen over hun toekomst. Tweelingzielen kunnen ook sterk elkaars emoties opvangen. Zij kunnen gespannen zijn, omdat ze voelen dat er doorbraken moeten komen.

De behoefte om samen een huiselijke sfeer te creëren, samen te wonen en voor elkaar te zorgen kan sterk aanwezig zijn. De aantrekkingskracht tussen hen kan ook heel sterk zijn en er kunnen onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden, die hen dichterbij elkaar of hun gezamenlijke missie kan brengen. Dus laat je verrassen!

Webinar Supermaan in Maagd 9 maart 2020

Voor de Volle Supermaan in Maagd organiseren wij op 9 maart a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van de Pleiaden voelbaar zal zijn.

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan. De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan intens zijn, door de Pluto/Saturnus-samenstand, die nog een lange nawerking heeft en plaatsvond op 12 januari en veel transformaties in gang zet.

Je komt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

5 reacties

Avatar
Gunnar 3 maart 2020 - 23:24

Hallo, geweldig artikel! Helemaal omdat ik Vissen ben met de maan in Maagd en mijn ascendant is Tweelingen!! Ik denk dat het voor mij een heftige volle maan wordt!!

Reply
De energie van de volle maan van maart 2020 in het teken Maagd | Jolanda Hoogkamer 5 maart 2020 - 13:40

[…] De zon staat in het teken Vissen. De energie van vissen is versterkt je gevoelsleven en je intuitie, maar kan er ook voor zorgen dat je emoties sterk wisselen. Ook kan de energie van Vissen chaos veroorzaken, om je heen of in je binnenwereld. De praktische en ordelijke energie van de Maagd brengt dat in balans. Dus voel met je intuitie wat jij met de kiemkracht van de lentemaan wil versterken en gebruik de energie en kracht van de Maagd om hierin stappen te zetten. Wil je meer lezen over de astrologische betekenis van de volle maan van maart 2020? Bekijk dan eens het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven. […]

Reply
Energy news * Live from Joshua Tree ~ Rüfüs Du Sol ~ Shot and recorded alone in the magic of the desert – Love Angels 7 maart 2020 - 16:12

[…] Bron: https://www.inspirerendleven.nl/volle-supermaan-maart-2020/ […]

Reply
Avatar
Aaa Margreet 8 maart 2020 - 11:47

Met zon in vissen, driehoek maan in kreeft en neptunus op mijn mc liet ik altijd alles maar komen en weer verder stromen.
Nu merk ik dat ik meer grenzen trek enduidelijk benoem wat me echt niet bevalt. Een boeiend proces wat veel verwarring in mijn omgeving doet ontstaan. Het gebeurt rustig omdat mars niet zo,n sterke invloed heeft. Hij staat in mijn geboortehoroscoop bovenop Neptunus en driehoek Venus

Reply
Avatar
Odette Berghmans 8 maart 2020 - 22:29

Ik zou graag jullie nieuwsbrief ontvangen.

Reply
Avatar
Marty 10 maart 2020 - 01:15

Ik wil graag jullie nieuwsbrief ontvangen.

Reply
Avatar
Margot Manshande 10 maart 2020 - 17:00

wil graag jullie nieuwsbrief ontvangen.

Reply

Laat een bericht achter