Home Astrologie Volle Supermaan in Weegschaal 8 april 2020: invloed op relaties en belangrijke beslissingen

Volle Supermaan in Weegschaal 8 april 2020: invloed op relaties en belangrijke beslissingen

Door Karin en Danique Vergeer
supermaan april

De Volle Maan van 8 april 2020 is een supermaan en tevens een vervolg op de supermaan in Maagd van 9 maart j.l., die een sterk transformerende werking had. De uitwerking van een supermaan is sterker dan andere volle manen en is al een week ervoor en een week erna voelbaar Je kunt, doordat jouw chakra’s meer openstaan, last hebben van ascensiesymptomen zoals slecht slapen, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, het vasthouden van vocht, pijnlijke voeten of spieren en verkoudheden/last van de bijholten.

Deze volle supermaan in Weegschaal gaat veel invloed hebben op relaties. Je kunt rond deze periode belangrijke beslissingen willen maken en/of banden willen verbreken. Je kunt je afvragen of er nog voldoende balans is tussen geven en nemen in relaties. Waar de Weegschaal lang kan twijfelen, kan de Ram-invloed ervoor zorgen dat je radicaal kunt kappen met situaties en contacten. En deze beslissingen kunnen rond de volle maan in Ram in oktober een vervolg krijgen.

De dwergplaneet Juno, die de persoon aangeeft waar jij een diepe connectie mee hebt en o.a. symbool staat voor het huwelijk, is betrokken bij deze supermaan. Daardoor gaat deze supermaan ook veel invloed hebben op tweelingzielen.

Weegschaal en Ram

De Weegschaal, het sterrenbeeld waar de maan in staat, is doorgaans erg empathisch. Weegschalen houden van balans en een prettige sfeer en zullen daarom makkelijk pleasen. Ze bewaren liever de lieve vrede en vermijden doorgaans conflicten. Weegschalen weten situaties van meerdere kanten te bekijken en houden ervan om te bemiddelen. Vaak moeten ze lang wikken en wegen voordat ze een beslissing kunnen nemen. Door hun charmante voorkomen zijn ze daarom ook perfecte gastvrouwen/heren, tv-omroepers en receptionistes. De rechtspraak hoort ook bij de Weegschaal.

Terwijl de Weegschaal van samenwerken houdt, is de Ram, waar de zon in staat, meer een individualist; onafhankelijk, avontuurlijk, doelbewust en actief. Hij is een echte leider.

Doordat de Ram gewend is om de leiding te nemen, houdt hij niet altijd rekening met anderen en kan nogal eens impulsief, ongeduldig en snel geïrriteerd zijn. Hij weet anderen te enthousiasmeren en mee te krijgen in het uitwerken van zijn ideeën. Wanneer hij zich in zijn positie bedreigd voelt, kan hij een concurrentiestrijd willen aangaan. Oorlogsvoering, avontuur en sport horen ook bij de Ram.

Uitwerking van de Supermaan

Het zoeken naar een balans, wat de Weegschaal graag doet, kan verstoord worden door de dwergplaneet Eris. Eris, die recht tegenover de maan staat, kan nu voor de nodige spanning zorgen in ons leven en vooral in relaties. Eris is namelijk een dwergplaneet die voor tweedeling en ruzie kan zorgen. Door de invloed van Eris kunnen er ruzies ontstaan. Je kunt je boos en opstandig voelen over thema’s zoals afwijzing, respectloze behandeling of onrechtvaardigheid. Ook kan je nog erg boos zijn over dat je niet gezien of gehoord werd. Door deze boosheid kan je je zelfs wraakzuchtig voelen. Onder deze boosheid kan een verdriet schuilen. Je kunt je verdrietig voelen als je steun mist of gemist hebt van bvijvoorbeeld je moeder.

Conflicten

In conflictsituaties wil je misschien compromissen sluiten. Maar als je te veel de lieve vrede wilt bewaren, kunnen anderen het gevoel hebben dat je niet opkomt voor hen of niet aan hun zijde staat. Daar kunnen ruzies en wrijving ontstaan. Ook kan het zijn dat je besluiteloos bent, terwijl de ander wil dat je een standpunt inneemt. Door de Weegschaal-invloed kan je namelijk lang twijfelen.

Misschien wil je door conflicten met anderen je wat koel opstellen of iemand eens flink de waarheid vertellen. Verborgen drijfveren, gevoelens of situaties kunnen hierdoor aan het licht komen. Echter, je kunt er ook achter komen dat de waarheid in het midden ligt. De kunst is dan ook om situaties van meerdere kanten te bekijken, om zo compassie op te brengen voor alle betrokkenen. Kies voor rechtvaardigheid en laat je niet domineren door manipulatieve, jaloerse of wraakzuchtige mensen.

Op zoek naar balans tijdens deze Supermaan

De Maan maakt een vierkant met Jupiter en Pluto. Het overwegen van belangrijke beslissingen kan je het gevoel geven even niet verder te kunnen. Beslissingen op het gebied van gezinsuitbreiding, uitbreiding van werk of spirituele ontwikkeling kunnen je onzeker maken, harmonie verstoren of voor onrust zorgen bij jezelf en anderen.

Het kan ook zo zijn dat je zaken/plannen verborgen hebt gehouden en niet goed weet of je deze moet gaan vertellen. Je kunt bang zijn dat dit negatieve gevolgen zal hebben. Misschien bewaar je toch liever de lieve vrede! In het najaar gaan deze plannen meer doorgezet worden.

Onzekerheden

Angst kan naar boven komen dat je te optimistisch bent geweest over je werk/inkomen en nu misschien wel teveel geld hebt uitgegeven. Of dat je te veel hooi op je vork hebt genomen.

Door drukke werkzaamheden of transformatieprocessen van jezelf heb je misschien weinig tijd voor jouw gezin, je vrienden of je partner. Je kunt proberen een middenweg te vinden en de aandacht goed te verdelen. Maar door situaties op werkgebied of jouw financiële situatie kan dat een grote uitdaging zijn. Wanneer het niet lukt om je aandacht goed te verdelen, kunnen er schuldgevoelens en depressieve gevoelens de kop op steken. Het is goed om aandacht te besteden aan deze emoties. Er kunnen de afgelopen tijd namelijk veel intense gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, waarvan je nog niet alles hebt verwerkt. Ook kun je de neiging hebben om je te storten op je werk en te vluchten voor jouw gevoelens. Het kan zijn dat je partner, gezin of vrienden je dit niet in dank afnemen. Je wordt dan ook uitgedaagd om meer een balans te vinden in je leven op meerdere gebieden.

Mars en Uranus en het coronavirus

Door het coronavirus worden we collectief afgeremd om ruimte te maken voor verwerking en introspectie. Ook lichamelijke klachten aan bijvoorbeeld het hoofd of zenuwstelsel, het oplopen van snijwonden of het ondergaan van operaties kunnen ons dwingen het rustiger aan te doen en verborgen angsten, verdriet en boosheid te verwerken.

Je kunt je door alle beperkingen behoorlijk opstandig en rebels voelen en je eigen gang willen gaan, vrijheid willen en meer avontuur in jouw leven. Daarin kun je nog wel eens egocentrisch overkomen naar anderen. In dit soort situaties worden we uitgedaagd om minder impulsief te zijn en meer te luisteren naar wat onze intuïtie ons ingeeft. Het kan zijn dat je veel dagdroomt, ingevingen en goede ideeën krijgt over hoe jij jouw bedrijfsvoering goed kunt aanpakken. Daarnaast kan je op een creatieve manier jezelf profileren en berichten uitzenden. Maar ook kan je verdieping vinden door veel te lezen en daarmee kennis op te doen voor je werk.

Er kan sprake zijn van een concurrentiestrijd met collega’s die zich flink willen verzetten tegen hetgeen jij presenteert. Je kunt met scherpe kritiek te maken krijgen. Dit heeft allemaal het doel om jou te laten onderzoeken of jij anderen niet misleid hebt en beloften hebt gemaakt die je niet waar kon maken. Ook kan het zijn dat jouw onzekerheden en diepe angsten naar boven komen zodat jij deze kunt overwinnen en steeds meer in jouw kracht komt te staan.

Een mooie periode voor transformatie en introspectie!

Tweelingzielen en de supermaan

Juno, de dwergplaneet die onze grote liefde, onze tweelingziel, aangeeft, staat dichtbij de maan. Dit kan voor een moeilijke periode zorgen voor tweelingzielen. Doordat er een aantal planeten in Steenbok staan, kan er ook een afstandelijke en koele houding tussen tweelingzielen ontstaan.

Je kunt veel twijfels hebben over je tweelingziel en kritisch kijken naar jullie relatie. Misschien heb jij hem of haar teveel willen pleasen en de lieve vrede willen bewaren. Maar daar kan nu een einde aan komen en er kan een periode starten van separatie, als dit nog niet het geval was. Er kan geen of weinig balans zijn tussen geven en nemen. Is er voldoende persoonlijke interesse voor elkaar? Leugens kunnen een rol spelen en verborgen zaken kunnen aan het licht komen. Teleurstellingen kunnen je boos maken en daarbij kun je het gevoel hebben niet gezien te worden.

Door conflicten die kunnen ontstaan worden tweelingzielen gedwongen om te kijken naar welke veranderingen zij door moeten voeren in hun leven voor meer balans. Het zal een periode worden waarin de aandacht wordt verschoven naar de innerlijke wereld om daar het een en ander te verwerken. Tweelingzielen kunnen hierin als elkaars spiegel fungeren.

Door jouw toenemende gevoeligheid kun je via dromen, ingevingen of visioenen achter verborgen zaken komen van jouw tweelingziel. Dit komt door de invloed van Pluto die een mooi aspect maakt met Neptunus, de dromerige planeet. Je kunt dan ook uit een droomwereld komen waarin je alles misschien wat rooskleuriger zag dan dat de werkelijkheid was. Hierdoor kunnen er ook veel depressieve gevoelens naar de oppervlakte komen en je kunt wat pessimistisch zijn. Deze gevoelens kun je ook opvangen van je tweelingziel en dat kan zich zelfs uiten in lichamelijke klachten. Het is dan ook belangrijk om goed te luisteren naar de signalen van je lichaam.

Webinar

Tijdens deze supermaan is er geen webinar. Wel is er een webinar op 4 april, tijdens de opening van de engelenpoort 444. Een artikel hierover is te vinden op onze website.

Fijne supermaan!

Liefs,

Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrum.isis

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

4 reacties

Avatar
Marian Cornelisse - Praktijk Munera 3 april 2020 - 09:26

Hallo ,

Dank voor de vele mooi informatie op jullie website.
Zou je me meer kunnen vertellen over ht webinar op 4 april over het openen van de 444 engelenpoort?
Dank je wel.

Reply
Avatar
miek 5 april 2020 - 08:38

hallo, ook ik heb gezocht naar informatie naar de webinar over de 444 engelenpoort, Deze heb ik helaas niet kunnen vinden. ook de webinars over tweelingzielen heeft mijn grote interesse/aandacht.
dank voor jullie info van de nieuwsbrieven

Reply
Avatar
savage djorai 7 april 2020 - 16:26

beste..

zijn er mogelijkheden om webinars die geweest zijn alsnog terug te kunnen zien.
vriendelijk dank

Reply
Avatar
Anne-Marie Luiten 9 april 2020 - 06:30

Ik wil graag mijn edelstenen opladen in deze maan en kom er achter dat het licht door andere huizen wordt geblokkeerd. Maakt het uit of de steen in de lichtstraal ligt of is de krachtige werking ook mogelijk zonder?

Reply

Laat een bericht achter