Home Astrologie Volle maan, Supermaan en Maansverduistering (bloedmaan) op 28 september 2015

Volle maan, Supermaan en Maansverduistering (bloedmaan) op 28 september 2015

Door Redactie

volle maan, supermaan, totale maansverduisteringIedere maand is er een volle maan. Deze maand is het niet zomaar een volle maan, maar ook een supermaan en er is een totale maansverduistering. In de nacht van 27 op 28 september 2015 vindt er een totale maansverduistering plaats die in heel Europa zichtbaar is. Het is een prachtig astronomisch fenomeen dat plaatsvindt wanneer de zon, de aarde en de maan zich op één lijn bevinden met de aarde in het midden. Bij helder weer zal de maansverduistering goed zichtbaar zijn. Normaal weerkaatst de maan het zonlicht terug naar de aarde maar tijdens een maansverduistering kan de maan geen zonlicht opvangen, omdat de aarde in de weg staat. Het zonlicht dat zich op dat moment door de aardatmosfeer doordringt, kleurt rood waardoor op de maan een rode gloed te zien is ook wel een bloedmaan. Wil je deze maan zien vannacht dan zal je waarschijnlijk wel je wekker moeten zetten. Tussen ongeveer 04.00 – 05.30 uur bevindt de maan zich geheel in de schaduw van de aarde en zal daardoor rood kleuren. De maansverduistering eindigt rond 07.30 uur.  (Astroblogs)

Thema volle maan

De volle maan van deze maand is de oogstmaan en staat voor loslaten en onsterfelijkheid. De volle maan zal deze keer zowel de lichtste als de donkerste van het jaar zijn. De oogstmaan geeft inzichten over de cyclus van het bestaan. De oogst van nu is het zaad voor later. Je kunt nu bekijken wat er genoeg waarde heeft om als zaad voor de toekomst te dienen en wat je niet langer nodig hebt om opnieuw geboren te laten worden in de volgende cycli. Vraag de oogstmaan om je hier inzichten in te geven. (Heksenkruid)

Supermaan

De supermaan ook wel, de Harvest maan verschijnt altijd rond deze tijd van het jaar. De Harvest maan is altijd de volle maan die het dichts bij het begin van de herfst verschijnt. Een supermaan treedt op wanneer de maan dichter bij de aarde is dan in de andere maanden. Op die momenten kan een volle maan 14 procent groter lijken in de lucht en 30 procent helderder zijn in onze ogen dan bij minimale grootte en helderheid. De visuele impact is prachtig!

Energie Supermaan

De tijd is rijp. Je zult oogsten. Je zult de vruchten plukken van je nieuwe kennis en wijsheid en de spirituele groei die je doormaakt sinds afgelopen maart. Je bent aan het uitzoeken wat je moet loslaten en wat je moet behouden om te kunnen doorgroeien. Wat zijn je doelen en wat heb je al bereikt dit jaar? Welke projecten hebben er gewerkt en welke niet? Zijn er obstakels geweest die levenspad belemmeren? En hoe voel je je over je eigen persoonlijke groei? Herinnering: Compassie voor jezelf. De supermaan is een prachtig om te zien en bezit ook de krachtige energie voor een emotionele zuivering. Deze maan heeft bijzondere helende kwaliteiten. De supermaan brengt ook helende energie met zich mee. Dit komt omdat de maan in innig contact is met de planetoïde Chiron, een krachtige sjamanistische energie die codes bezit voor het helen van onze diepste wonden. Je kunt je dan openstellen om je te helen. Hoe doe je dat dan? Hier is een hint voor iedereen:

Pay close attention to who and what stirs up your anger because that’s where the seeds of the personal change you’ve been resisting can be found.” (Citaat uit Guiding Light Astrologie).

Dit is de tijd om te zoeken naar zelfhealing praktijk. De oplopende emoties getriggerd door de supermaan zullen verlicht worden door helende activiteiten  zoals bijvoorbeeld massage, reiki, acupunctuur of elke andere vorm van lichaamswerk.

Energie van de maansverduistering

Een maansverduistering geeft je de mogelijkheid om je onderbewuste beter te begrijpen en zo je bewustzijn te vergroten. Wat heb je weggestopt in het duister? Er kunnen in de vroege ochtend hevige emoties opspelen of er kan een weggestopte angst omhoog komen. Dit kan zich ook via je dromen openbaren. Welk schaduwstuk speelt op? Herken het, erken het, begrijp waar het vandaan komt en verwerk het. Zo regeert het jou niet, maar zo begrijp jij oorzaak en gevolg en kun je er bewust anders mee omgaan. Spreek uit voor welke vernieuwing je wilt gaan. Luister naar je ziel en je intuïtie, zodat je je ware zelf kunt zijn. (Petra Stam)

Krachten van een volle maan

Er zijn mensen die niet eens de maan hoeven te zien om te weten dat het volle maan is: ze voelen het. Voor veel mensen staat volle maan gelijk aan een grotere behoefte aan het delen van intimiteit, seks en genegenheid. Geen wonder. Volle maan is een tijd van kracht en veel religies eren volle maan als het hoogtij van psychische vermogen. Rituelen rond of tijdens volle maan zijn erg geschikt voor bescherming en het voorspellen van de toekomst. Maar je kunt tijdens de volle maan ook je dankbaarheid vieren voor wat er op je pad is gekomen. De kracht van de volle maan kun je het beste benutten net voor of tijdens de volle maan. De beste resultaten van vollemaansmagie komen in de nacht zelf en de drie dagen erna. Wonden bloeden tijdens volle maan sterker dan bij andere maanfasen, bomen die tijdens deze maanfase worden gesnoeid, kunnen afsterven. Kruiden die je verzamelt, hebben meer kracht dan anders. De kracht van de volle maan blijft drie dagen sterk; De dag voor volle maan, de dag zelf, en de dag daarna. (Orakelkaarten)

Kracht van de volle maan:

– Geeft transformatie – Vruchtbaarheid – Psychische dingen – Tijd voor liefde – Kracht en macht – Wonden bloeden harder – Mensen slapen slechter, zijn gewelddadiger, er gebeuren meer ongelukken en er worden meer baby’s geboren. – Je zit in je kracht – Je moet je eigen zichtbaar aken – De energie is het hoogst

Hooggevoeligheid & volle maan

Ben je hooggevoelig of hoogsensitief? Dan kun je soms meer extra energie hebben tijdens volle maan of ben je juist extra prikkelbaar en slaap je ook slechter. Volgens HSP Psycholoog Femke de Grijs kun je in het licht van de volle maan dingen opladen zoals bijvoorbeeld edelstenen. Je kunt ook een glas of een glazen kan water in het maanlicht zetten. Dit kan binnen op de vensterbank of buiten, zorg ervoor dat er zoveel mogelijk maanlicht op het glas of de kan kan schijnen. Voel wat het met je doet als je dit water overdag opdrinkt. Meer tips lezen over hooggevoeligheid en slecht slapen bij een volle maan? Lees het hier.

Tip:

Ga na of je de werking van de maankrachten kunt herkennen door te observeren hoe je je voelt ten opzichte van de maanstand. Leef meer in het ritme en in harmonie met de maan. Vergelijk eens een heet bad bij volle maan met een heet bad bij wassende maan. Doe dingen vaker op dié dagen waarbij het resultaat effectiever is. Ga niet over je grenzen door je krachten, ritmen en behoeften te ontkennen. Je kunt je lichaam, geest en ziel beter ondersteunen! Bronnen: Astroblogs, Heksenkruid, Petra Stam, Femke de Grijs en Orakelkaarten

2 comments

Avatar
Michèle 27 september 2015 - 07:32

Dank

Reply
Avatar
Astrid van leemput 27 september 2015 - 08:27

Geweldig inspirerend weer! dank je wel voor alle tips en mooie kennis.

Reply

Leave a Comment