Home Astrologie Volle Maan (Superbloedmaan) & Maansverduistering 21 januari 2019

Volle Maan (Superbloedmaan) & Maansverduistering 21 januari 2019

Door Karin en Danique Vergeer

De eerste Volle Maan van 2019, Wolfmaan genoemd, valt op 21 januari in het teken Leeuw. Het is een Supermaan en Bloedmaan in een, ook wel een Superbloedmaan. Bovendien vindt er een Maansverduistering plaats. Deze Maansverduistering vindt plaats rond 3.36 uur en bereikt zijn hoogtepunt rond 6.13 uur en is rond 8.50 uur ten einde. Het laatste gedeelte van de Maansverduistering zal vanuit onze regio niet te zien zijn.

Superbloedmaan

Een Supermaan wordt zo genoemd, omdat zij relatief dicht bij de aarde staat en daardoor groter lijkt. Een Bloedmaan heeft deze naam, omdat er tijdens deze Maansverduistering, geen direct zonlicht op de Maan schijnt, maar wel indirect, waardoor de Maan een roodachtige kleur krijgt. Dit verschijnsel noemen ze daarom een Bloedmaan. Er vinden dus drie bijzondere verschijnselen plaats, met een sterke uitwerking, waarbij ingrijpende gebeurtenissen plaats kunnen vinden. En waarbij de energie van Sirius sterker gaat worden, als versterkende en verjongende energie. Deze Superbloedmaan is dan ook een voorbereiding op de opening van de Leeuwenpoort van 8 augustus.

Maansverduistering

De Maan staat voor emoties, de moeder en hoe jij emotionele veiligheid zoekt. Nu de Maan verduisterd wordt kunnen gevoelens rondom relaties, gezin en jouw moeder nu versterkt en uitgelicht worden. Het gevoel van je niet veilig voelen in deze maatschappij kan nu even erger worden. Onverwachte gebeurtenissen kunnen deze emoties triggeren en tot een uitbarsting laten komen. Je kunt je zelfs moe en mentaal overbelast voelen, door alles wat er gaande is.

Het kan steeds duidelijker worden welke verandering je zou willen in je leven! We zijn er klaar voor om samen aan een “betere wereld” te gaan werken waarin we voor elkaar zorgen en waar een plek is voor iedereen. Ook wordt egoïstisch en dominant gedrag niet meer getolereerd.

De getallen 3-1-3 (2+1-1-2+0+1+9) in de datum, waardoor de geluksplaneet Jupiter (3) een belangrijke invloed heeft, zorgen voor positieve wendingen en oplossingen voor de eventuele moeilijke situaties, waar je in kunt zitten.

Volle Maan: loyaliteitsconflict

De Maan staat nu in het trotse teken Leeuw en daar recht tegenover staat de Zon in Waterman. De Leeuw staat graag in het middelpunt van de belangstelling en is loyaal naar vrienden en familie en beschermend naar zijn kinderen. Houdt van aandacht en luxe om zich heen. De Leeuw staat graag zelf centraal, wil vooral genieten.

De Zon in het excentrieke teken Waterman daarentegen heeft een sterke drang naar vrijheid, om op een eigen unieke manier te willen leven, om zijn idealen te willen nastreven en het willen inzetten voor de minderbedeelden van de samenleving.

Deze tegengestelde tekens, waar de Maan en de Zon in staan kunnen voor een loyaliteitsconflict zorgen. Het conflict met je gezin en/of relatie kan komen als jij een andere richting op wilt en jij graag wilt gaan doen waar je hart ligt.

Spanningen en onverwachte wendingen in relaties; Maan vierkant Uranus

Je kunt in situaties komen, waarin je op de voorgrond mag gaan treden, jezelf mag laten zien, voor jezelf mag opkomen en dit kan de nodige spanning in je losmaken. Maar je zult merken, dat je er ook van kunt genieten, om eens gezien en gehoord te worden. En wanneer er geen gelijkwaardigheid is, kan je dan ook plotseling banden willen verbreken.

Het aspect met Uranus kan jou dan ook even doen confronteren met jouw ego en het ego van de ander. Deze ego’s kunnen flink botsen, vooral wanneer een van de twee dominant is, terwijl de ander naar een gelijkwaardig contact zoekt. Of als iemand te veel van jouw aandacht vraagt. Oorzaak van het conflict kan o.a. te maken hebben met minderwaardig voelen, je een buitenbeentje voelen en niet gezien en/of gehoord worden. En deze gevoelens kunnen voortkomen door trauma’s uit jouw jeugd of vorige levens. Misschien werd je gekleineerd, getreiterd of heb jij onvoldoende aandacht gehad in jouw jeugd? Uranus maakt je nu intuïtiever, zodat je plotselinge (psychologische) inzichten kunt krijgen in jouw eigen gedrag en dat van de ander.

De helende krachten van Cheiron en Ceres

Door een mooi aspect met de Maan maakt met Cheiron, de planeet van de gewonde genezer, en Ceres, gaat er veel heling plaatsvinden tijdens deze Volle Maan. En vooral heling op de hierboven genoemde gevoelens. Maar ook voor depressie en het gevoel van eenzaamheid, die mogelijk in stand wordt gehouden door een verslaving. Ook het gevoel: “hier niet op de aarde te willen zijn” kan sterker worden.

Ook kun je jezelf de vraag stellen, welke rol jouw moeder heeft gespeeld in het vormen van jou zelfbeeld en het hebben van voldoende zelfvertrouwen en op welke manier deze thema’s een rol spelen binnen jouw relaties. Je kunt deze energie zelfs opvangen vanuit het collectieve bewustzijn, waarmee jij in verbinding staat. Misschien ga je zelfs opzoek naar alternatieve manieren van genezen.

Je eigen weg willen gaan

Je wilt je gaan losmaken van oude patronen en je een beetje rebels voelen. Ook kun je sterk de behoefte hebben om je eigen weg te gaan en meer te doen wat jij wilt. Je vrij willen voelen en niet vast zitten aan verplichtingen of beknellende relaties. Ook kan het zijn dat je je meer wilt openstellen voor een andere relatie of andere vormen van relaties, om te ontdekken of dit beter bij jouw behoefte past.

Tweelingzielen

Venus, de planeet van de liefde, schoonheid en harmonie, speelt een belangrijke rol tijdens deze Volle Maan. Deze planeet maakt aspecten met Neptunus, de dromerige, creatieve planeet en met Jupiter, de geluksplaneet en met Mars, planeet van de passie. Dit betekent dat de aantrekkingskracht erg groot kan zijn tussen jullie, maar dat je ook vast kunt blijven zitten in een droomwereld met jouw tweelingziel. Het kan moeilijk zijn om de werkelijkheid onder ogen te zien. Maar er kunnen situaties ontstaan, waardoor jij even met je neus op de feiten wordt gedrukt en de werkelijkheid gaat zien. Je kunt een illusie armer worden.

Misschien wil je de volgende stap in jullie relatie maken of gezinsuitbreiding willen en kan je veel daarover (dag)dromen. Zelfs mystieke ervaringen hebben. Jullie telepathische verbinding kan erg sterk zijn en je kunt het gevoel hebben dat je je maar moeilijk kunt aarden. De energie van jou en jouw tweelingziel kunnen sterk in elkaar overlopen en onrustige gevoelens, verdriet en frustraties kan je sterker voelen van elkaar.

Maar ook zij kunnen helderziende beelden of dromen krijgen over hun toekomst samen, waardoor zij toch weer hoopvol gestemd gaan worden.

Heb vooral vertrouwen dat alle gebeurtenissen en veranderingen jouw op het juiste pad zullen brengen en dat je hierin alle steun zult krijgen van jouw “hogere leiding”.

Webinar Superbloedmaan in Leeuw 21 januari 2019

Voor de Superbloedmaan in Leeuw organiseren wij op 21 januari a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van Sirius voelbaar zal zijn. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Superbloedmaan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

 

13 reacties

Git 17 januari 2019 - 19:18

Ik kan de rode tekst niet vinden over een 1e keer meedoen met webinar a.s.maandag

Reply
Healingcentrum Isis 17 januari 2019 - 21:51

De rode tekst staat bovenaan onze evenementenpagina: http://www.healingcentrumisis.com/evenementen

Reply
Gerard 18 januari 2019 - 10:28

Hoi karin en Dani ue, (letter doet het niet)

Is de volle maan niet een beetje laat?
De helft of meer van wat jullie schrijven, heb ik al ondervonden. Ben zeer benieuwd naar de rest!

Veel plezier en goede reis!
Groetjes, Gerard

Reply
Healingcentrum Isis 18 januari 2019 - 12:30

Hallo Gerard, hooggevoelig mensen kunnen tussen de 1 en 2 weken voor en na de volle maan de uitwerking ervan ervaren. Daardoor kan je soms ook het gevoel hebben dat je in een rollercoaster zit. Dus waarschijnlijk ben je ook hooggevoelig en neem je deze kosmische energieën vroegtijdig waar.

Reply
Linda Dols 20 januari 2019 - 12:14

Mooie en interessante post. Ik ben zelf astrologe en heb hem met respect gedeeld op mijn Artemis Facebook pagina.

Reply
Anna Snel 20 januari 2019 - 12:30

Ben bloed onrustig. Ben kreeft, dus een maankind. Wil honderdduizend dingen tegelijk doen. Wordt er een beetje gek van. Tijd om in een liaan te hangen zoals Tarzan.

Reply
Thea 20 januari 2019 - 12:51

Dank jullie wel voor al deze informatie.
Ik zal het delen.

Reply
Carla 20 januari 2019 - 17:34

hoe laat gaat dit plaatsvinden?

Reply
21 januari 2019 Volle Maan Diffuserblend | iOlie.nl 20 januari 2019 - 19:53

[…] Meer inhoudelijke informatie kun je onder andere lezen op de website van Inspirerend Leven. […]

Reply
De heus 20 januari 2019 - 20:46

Hoi rick hier ik had graag geweten hoe laat de eclips de maan verduisterd vanacht?

Reply
Merla 21 januari 2019 - 00:26

De maan is er altijd aanwezig ook overdag maar dan zie je hem niet! Eigenlijk bestaat donker helemaal niet het is de zon die alleen ondergaat! Zowel de maan als de zon hebben geen negatieve energie. Wat ze wel hebben is een krachtige energie in koud en warmte. De energie die we niet zien maar wel kunnen voelen is er sowieso altijd rondom om ons heen er aanwezig! En niet ieder leven is gelijk aan een ander leven, de ervaringen kunnen wel ongeveer het zelfde zijn. De negatieveteit of de positiviteit heeft puur met jouw “eigen ik” gevoelens te maken. Tijdens kosmische dagen voel je je eigen gevoelens krachtiger, je moet alleen eerlijk tegenover jezelf zijn en blijven! Voorbeelden hiervan kunnen zijn; -ben je gelukkig met je partner?,
-ben je gelukkig met je baan?,
-ben je gelukkig waar je woont?,
-ben je gelukkig met de keuze’s die hebt gemaakt?
Op zulke dagen zijn je emoties/gevoelens er duidelijker en sterker aanwezig en als je je eigen werkelijkheid negeert dus je wensen in je wil niet gelijk zijn aan je gevoelens dan ben je eigenlijk al een tijdje uit balans. Het zijn je eigen gevoelen die eigenlijk al een tijdje aan het negeren bent dit kan natuurlijk ook heel gewoon verlopen wanneer alles wel in balans loopt. Tijdens kosmische dagen wat natuurlijk er heel mooi uit kan zien wanneer we het kunnen zien. Eigenlijk is er vanuit de heelal een boodschap wat wil zeggen weer een einde voor een nieuw begin de sterren zullen weer met nieuwe hoofdstukken komen. Zo is het leven ook, aan elke einde begint een nieuwe frisse start en hoe je je deze keer jouw eigen hoofdstuk wilt schrijven is puur aan jouw eigen wil en natuurlijk de keuze’s die je zult maken.
Er is 1 wereld met meerdere levens en ieder leven is net als een boek! Geniet van je eigen hoofdstukken in jouw eigen leven goed of slecht, moeilijk of makkelijk welke keuze je maakt of welke richting je wilt inslaan je bent vrij echt vrij zodra je niet meer met excuses aankomt maar juist met aanpassingen je leven verbeterd voel je je ook daadwerkelijk vrij! Waar een wil voor staat is er weg!

Reply
Sofie Koster 21 januari 2019 - 00:47

Klopt als een bus.. alle puzzelstukjes vallen weer op zijn plek

Reply
Emese 21 januari 2019 - 11:25

Vandaar dat ik vanacht niet in slaap kon komen, zelfs niet met valeriaan.

Reply
claeys daniel 21 januari 2019 - 13:33

vole maan dat zou invloed hebben op ons leven?
er geburen veel meer moorden ongevallen en zo. nu ik hier toch aan dat onderwerp bezig ben wil ik wat vragen als dat kan en
weten jullie hier een antwoord op. soms zie je overdag een hemel lichaam de zon is het niet want die schijnt dan. op internet gaat de ronde over een planeet dat ons zonestelsel binnen dringt met de naam Nibru?

Reply

Laat een bericht achter