Home Astrologie Volle maan in Vissen 2 september 2020: waarvoor wil je vluchten?

Volle maan in Vissen 2 september 2020: waarvoor wil je vluchten?

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan september

De volle maan van 2 september 2020 staat in het teken Vissen en daar recht tegenover staat de Zon in Maagd. Wanneer twee hemellichamen tegenover elkaar staan, kan dit voor spanningen zorgen. Je kunt belangrijke beslissingen willen nemen of banden verbreken. De Volle Maan kan ook bepaalde emoties versterken. Het duidelijk wordt waar jouw aandacht in deze periode naartoe mag gaan.

Uranus maakt een mooi aspect met de Maan. Jouw intuïtie wordt hierdoor sterker en je kunt veel ideeën krijgen voor alternatieve oplossingen voor als je veranderingen wilt in jouw leven.

De astroide Nessus staat dicht bij de Maan, waardoor negatieve overtuigingen en ervaringen uit jouw verleden jouw beeld van de waarheid kunnen vertroebelen. Je gaat de waarheid anders zien. Je kunt veel in je hoofd zitten of in de war zijn doordat de heerser van de Vissen, Neptunus recht tegenover Mercurius staat. Het kan nu even moeilijk zijn om dingen op een rijtje te zetten. Schrijven, mediteren of erover praten kan helpen de dingen in het juiste perspectief te zien.

In de periode rond de Volle Maan, kan je weer veel last hebben van ascensie-symptomen, zoals onrustig voelen en veel willen slapen, veel dromen krijgen en last hebben van hartkloppingen, vermoeidheid, duizeligheid en gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Je kunt je makkelijk emotioneel voelen en als er een tweelingziel in je leven is, kan je zijn/haar emoties overnemen, doordat jouw chakra’s meer openstaan.

Lees ook: Alles wat je wilt weten over volle maan

Volle maan in Vissen

De Maan staat in Vissen en Vissen zijn dromerig, vriendelijk, en gevoelig. Ze hebben de neiging om zich terug uit de wereld of te vluchten in een fantasiewereld. En kunnen daarbij in verwarring raken, wanneer zij moeite hebben met het onderscheid maken tussen realiteit en fantasie. Maar ze zijn ook sterk intuïtief en kunnen via hun intuïtie, mediamieke gaven of intense dromen antwoorden krijgen op hun vragen.

Vissen kunnen emoties diep beleven en hebben een groot inlevingsvermogen, maar wel moeten zij er op letten dat ze geen medelijden krijgen met anderen. Dan kunnen ze wel eens bedrogen uitkomen, als er bv. misbruik van hen wordt gemaakt of iets te veel door een roze bril hebben gezien. Het leren van het aangeven van grenzen is voor hen vaak een uitdaging.

Hun interesse gaat uit naar de mystieke kant van het leven, zetten zich graag in voor een goed doel en hebben de neiging om zich voor anderen op te offeren.

Ze zijn ook creatief. Heb je veel Vissen-invloed, dan kan je jouw rijke fantasie omzetten in film, fotografie, schilderen, muziek en dans. Religie, gevangenschap, kloosters, ziekenhuizen en sektes horen ook bij de Vissen.

De Zon, die recht tegenover de Maan staat in Maagd, is wat meer aardser en staat graag met beide benen op de grond. De Maagd is bescheiden en laat niet snel het achterste van de tong zien. Beiden tekens stellen zich graag dienstbaar op. Hoewel de Maagd wat aardser en praktischer is dan de Vissen.

Uitwerking van de Volle Maan

De Volle Maan in Vissen maakt een mooi aspect met de vernieuwende planeet Uranus. En dit zorgt ervoor dat we de meest vernieuwende en alternatieve ideeën kunnen krijgen over hoe wij willen gaan wonen of ons inkomen willen verschaffen. Creatieve ideeën kunnen tot jou komen en je kunt veel ingevingen krijgen over wat de toekomst jou gaat brengen op dit gebied.

Dit kan jou enerzijds optimistisch maken, maar het kan ook voor innerlijke spanning zorgen. Je kunt je beseffen dat jouw ideeën niet langer alleen maar dromen kunnen blijven, maar dat je ook daadwerkelijk actie moet ondernemen, om ze te kunnen realiseren.

Nessus, de dwergplaneet die dicht bij de Maan staat, kan ervoor zorgen dat negatieve ervaringen uit het verleden jouw realistische kijk op de realiteit kan vertroebelen. Uranus zou normaliter plotselinge veranderingen teweeg kunnen brengen, maar omdat Uranus retrograde is gaan lopen en in Stier staat, kan dit voor wat vertraging zorgen.

Stier komt namelijk niet zo snel opgang en je kunt er eerst zeker van willen zijn dat je de juiste keuzes gaat maken, voordat je in actie komt. En zal je eerst zeker willen weten of jouw plannen wel realistisch zijn en jou voldoende (financiële) zekerheid gaan bieden.

Nessus en volle maan

De astroide Nessus beïnvloed deze Volle Maan. Ervaringen uit jouw verleden kunnen een invloed hebben op jouw functioneren en op jouw relaties. Zelfs ervaringen uit vorige levens kunnen nog in jouw onderbewustzijn opgeslagen liggen. Je kunt je bv. in je jeugd of vorige levens vaak eenzaam hebben gevoeld, in de steek gelaten zijn, niet gezien zijn of in een klooster of gevangenis hebben gezeten.

Maar jouw intuïtie, meditatie, een medium of een droom met een boodschap zal jou de weg wijzen om de juiste keuzes te maken, zodat je negatieve overtuigingen en ervaringen achter je kunt laten.

Mercurius, Noordelijke Maansknoop en Neptunus

Mercurius, planeet van de handel, communicatie en verkeer, maakt een vierkant met de Noordelijke Maansknoop. We worden gestimuleerd om ons te richten op het aangaan van (nieuwe, zakelijke) contacten, maar binnen deze contacten kunnen we spanningen ervaren. Misschien ben je te kritisch naar anderen toe, waardoor samenwerking moeizaam kan verlopen.

Je kunt je ook beseffen dat het goed is om naar buiten te treden met je zakelijke onderneming, maar moeite hebben met het op de voorgrond treden. Ben je te perfectionistisch, keur je jezelf af, heb je last van faalangst of wil je teveel dingen tegelijk aanpakken? Je kunt even door de bomen het bos niet meer zien en moeilijk in actie komen. We mogen leren om onszelf de ruimte te geven om fouten te maken en van onze ervaringen te leren.

Mercurius en Neptunus

Daarnaast staat Mercurius ook recht tegenover Neptunus, de heerser van Vissen, waar de Volle Maan in staat. Twee planeten recht tegenover elkaar kan voor spanning en een breuk zorgen. Je kunt geen zin meer hebben om je op te offeren voor gesprekken, waar je geen zin in hebt of contacten te onderhouden die jou niks meer brengen.

Of met mensen om te gaan, die in een slachtofferrol zitten, zelfmedelijden hebben of vluchten in een fantasiewereld/verslaving. In relatie tot anderen kan dit voor wrijvingen zorgen.

Mercurius in maagd

Mercurius in Maagd kan kritisch maken en anderen kunnen hun kritiek naar je uiten over hoe jij je opstelt in jouw sociale leven. Ook jij zelf kunt de neiging hebben om te kritisch te zijn in contacten en je meer willen terugtrekken. Maar ook kan het nodig zijn dat je je even terugtrekt, om de rust te kunnen vinden voor verwerkingen en om alles eens op een rijtje te kunnen zetten, want je kunt in de war zijn of contacten nog wel zuiver zijn.

Aan de andere kant wil je toch ook ergens sociaal zijn en het kan moeilijk zijn om hierin een balans te vinden en kan je hetgeen wat je dwars zit niet uitspreken.

Waarvoor willen we vluchten?

Het kan het nu moeilijk zijn om praktisch bezig te zijn, wanneer de situatie van je vraagt dat je met beiden benen op de grond moet staan, zaken op een rijtje moet zetten en/of klusjes af moet maken. Hoge verwachtingen kunnen jouw creativiteit in de weg staan, maar ook depressieve gevoelens kunnen je passief maken. Deze kunnen naar boven komen wanneer je geen aansluiting kunt vinden met anderen mensen om je heen.

Je mag ervoor waken dat verslavingen nu weer erger worden. En wanneer we teveel in een droomwereld verkeren, mogen we ons afvragen waar we precies van willen vluchten. Wat wil je liever emoties niet voelen en onder ogen zien? Pas wanneer dit duidelijk wordt en hieraan gewerkt wordt, zal een vicieuze cirkel doorbroken kunnen worden.

Tweelingzielen en volle maan

Tweelingzielen kunnen een kritische houding hebben naar elkaar. Zij kunnen zich terug willen trekken uit het contact om meer geestelijke rust te creëren. Er kunnen namelijk veel conflicten en spanningen zijn binnen liefdesrelaties van zowel karmische partners als tweelingzielen. Er kan een conflict zijn tussen gevoel en verstand.

Enerzijds kun je behoefte hebben aan geborgenheid en veiligheid binnen een relatie of je gezin en anderzijds kun je ook afstand willen nemen, omdat karmische situaties je kunnen triggeren en je ruimte nodig hebt om deze te kunnen verwerken. Verdriet en/of schuldgevoelens, angst om anderen te kwetsen of kinderen waar je je verantwoordelijk voor voelt kunnen in de weg staan. Ook kan de karmische partner afhankelijk zijn of geestelijke problemen hebben, waardoor jij of jouw tweelingziel nog niet wil scheiden.

Wanneer er veel conflicten zijn kunnen schaduwkanten in relaties zichtbaar worden. Het hebben van een kort lontje kan aangeven dat er onverwerkte boosheid vanuit jouw jeugd achter je gedrag en woorden kan schuilen. Deze boosheid kan zich ook op een passieve manier uiten, door bijv anderen te negeren of door situaties te boycotten. En je kunt je willen afzetten tegen anderen binnen je gezin of tegen mensen, waarmee je warme banden hebt. Dit kan dus een destructieve uitwerking hebben en voor verwijdering zorgen.

Mercurius, die een mooie verbinding maakt met Venus, kan de situatie een positieve draai geven. En dit zal zich vooral uiten in gesprekken waarin alle problemen en gebeurtenissen eens op een rijtje worden gezet. En er eens kritisch gekeken wordt naar elkaars gedrag, woorden en schaduwkanten. Er kan samen geanalyseerd worden over wat er steeds mis loopt binnen de relatie of waarom de relatie zich een andere kant op ontwikkelt.

Je wordt uitgedaagd om op een liefdevolle manier voor jezelf op te komen richting je liefdespartner of je tweelingziel. Of te beseffen dat het soms beter is om je rustig te houden in conflictsituaties i.p.v. met boosheid te reageren.

Webinar Volle Maan in Vissen 2 september 2020

Voor de Volle Maan in Vissen organiseren wij op 2 september a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan.

We nemen je mee tijdens deze meditatie naar een mooi strand. Je vindt in de zee een fles met een briefje erin met een boodschap voor jou over jouw unieke pad en een getal. Het getal kan een tijdstip aangeven voor een belangrijke verandering in je leven. Je krijgt van de Hathors, een liefdevol en inmiddels van de aarde af geascendeerde vrouwenvolk uit het oude Egypte, een healing met kristallen. Deze kristallen besteden aandacht aan pijn-en spanningsklachten in jouw lichaam.

Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie komen. In deze hogere dimensie krijg je makkelijker toegang tot hogere informatie. Deze informatie kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle maan in Vissen 2 september 2020? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

0 reactie

De energie van de volle maan van 2 september 2020 in het teken Vissen | Centre of joy 1 september 2020 - 17:49

[…] je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply

Laat een bericht achter