Home Astrologie Volle maan in Ram 1 oktober: dubbele getallen en de genezende werking van Jupiter

Volle maan in Ram 1 oktober: dubbele getallen en de genezende werking van Jupiter

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan oktober

De volle maan van 1 oktober 2020 staat in het teken Ram. Tijdens een Volle Maan staat de Maan, het vrouwelijke en de Zon, het mannelijke recht tegenover elkaar in twee tegenover elkaar liggende Astrologische tekens. Dit veroorzaakt een conflict tussen de eigenschappen van deze tekens en een conflict tussen gevoel en verstand. De uitwerking hiervan is al enkele dagen ervoor en enkele dagen erna voelbaar.

Je kunt rond de Volle Maan veel last hebben van ascensieverschijnselen, zoals slecht slapen, onrust, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, slechte concentratie of vermoeidheid. En omdat de Maan nu in Ram staat en voornamelijk het hoofd bij de Ram hoort, kan je makkelijk last hebben van hoofdpijn of verwondingen aan het hoofd.

Dubbele getallen

Naast het feit dat het Volle Maan is, is het ook nog een speciale dag, doordat er dubbele getallen zitten in de datum. En heeft deze Volle Maan een extra sterke werking. De dubbele getallen 0, 1 en 2 geven aan dat er een verhoging is van de energietrilling op aarde en dit kan ervoor zorgen dat de kracht van de Zon (getal 1) en de Maan (getal 2) een versterkte uitwerking hebben. Het getal 0 geeft een einde, een afrondingsfase aan en waarbij de eerste van de maand weer een nieuw begin aankondigt.

De Maan staat voor emoties, jouw behoeftes en is het moeder-principe. Emoties kunnen versterkt naar voren komen en je kunt een sterke drang hebben naar het zoeken van de veiligheid in jezelf, wanneer je je in je jeugd onveilig hebt gevoeld. Moeder- en vader-issues kunnen in deze periode naar voren komen en jouw aandacht vragen.

Daarnaast kan door de kracht van de Zon jouw zelfvertrouwen een boost krijgen en wil je jezelf meer willen laten zien. Het kan nu ook duidelijk worden wat je wilt, waar jouw passie ligt in het leven en wil je je niet meer laten leiden door oude angsten of negatieve overtuigingen. Het wordt tijd om een sprong in het diepe te maken en een nieuwe start te maken. Je kunt geen geduld meer hebben, oude situaties achter je willen laten en betere keuzes maken voor jezelf.

Ram en Weegschaal

De Ram-invloed is sterk tijdens deze Volle Maan en de Maan in Ram kan betekenen, dat je een drang hebt naar onafhankelijkheid, snel in actie kunt komen en moeilijk innerlijke rust kunt vinden. Je bent recht door zee, impulsief en door jouw enthousiasme krijg jij makkelijk anderen mee in jouw plannen. Ook kan je ongeduldig zijn en niet altijd rekening houden met anderen. Confrontaties ga je niet snel uit de weg. De behoefte aan actie is groot, want je houdt niet van stilstand. Je hebt nl. steeds nieuwe uitdagingen nodig. Je hebt een drang om je te doen gelden en houdt wel van een beetje competitiestrijd en krachtmeting.

De Weegschaal, waar de Zon in staat, is als tegenpool veel diplomatieker. Wil graag harmonie om zich heen. En moet vaak lang wikken en wegen, voordat hij of zij tot een beslissing komt. De Weegschaal zal juist niet zo snel impulsief handelen en kan daardoor besluiteloos overkomen. In ruzies is hij de bemiddelaar en probeert de dingen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Hij gaat ook liever conflicten uit de weg en bewaart liever de lieve vrede. Terwijl de Ram een echte individualist is, werkt de Weegschaal liever samen met anderen.

En doordat je rond deze Volle Maan keuzes wilt gaan maken voor jezelf, kan het nu wat moeilijker zijn om de harmonie te bewaren. Maar je kunt je vastberaden voelen en je zeker voelen over de keuzes die je wilt gaan maken en nu niet langer meer twijfelen.

Heling

Cheiron, de dwergplaneet die onze diepste zielenwonden aangeeft, staat samen met de Maan. Dit betekent dat er veel heling gaat plaatsvinden voor diepe emotionele wonden. Oude pijn betrekking hebbend op onderdrukking, boosheid, gedomineerd worden of oorlogstrauma´s kunnen naar de oppervlakte komen.

Maar ook kan je jouw dominante houding willen loslaten en onderzoeken waar jouw irritaties, de drang naar een competitiestrijd en/of egocentrisch gedrag vandaan komt. Je kunt hierover vele inzichten krijgen rond deze periode van de Volle Maan, waardoor oude emotionele pijn geheeld kan worden. Je kunt hier een alternatieve therapie voor zoeken.

Pluto-Saturnus samenstand

De Pluto-Saturnus samenstand, die begin dit jaar plaatsvond en een lange nasleep heeft, wordt weer geactiveerd, doordat Saturnus weer direct is gaan lopen en Pluto dit over 4 dagen gaat doen. Deze twee langzaam lopende planeten gaan weer dichterbij elkaar komen en een sterkere uitwerking hebben in onze uiterlijke wereld. Deze samenstand heeft een sterk transformerende werking. Dit kan betekenen dat issues, die je eerder dit jaar hebt ervaren weer omhoog kunnen komen en jouw aandacht vragen. Dit kunnen problemen zijn zoals seksueel misbruik, angst voor de dood/ dodelijke ziekten, bindings- en verlatingsangst, machtsmisbruik, destructief gedrag en zelfs zwarte magie. Karmische situaties kunnen afgerond worden.

Innerlijke conflicten

Pluto en Saturnus maken een vierkant met Mars, Zwarte Maan- Lilth en Eris. En dit kan voor innerlijke conflicten, intense emoties en heftige situaties zorgen.

Zo kun je heel graag vooruit willen, maar kan jouw onverwerkte boosheid je in de weg staan. Je kunt daardoor bijv. erg prikkelbaar zijn naar anderen, kunnen er flinke conflicten ontstaan en een grote verwijdering met degenen, die het niet met jou eens zijn. Misschien stoot je mensen wel van je af. En creëer je hiermee waar je bang voor bent, zoals het verliezen van mensen of controle.

Jaloezie van een derde persoon kan voor een tweespalt zorgen. Het kan zijn dat iemand zelfs wraakgevoelens heeft en er kunnen ruzies ontstaan.

Hard werken om verborgen gevoelens niet te hoeven voelen zal moeilijk zijn. Mars loopt immers retrograde. En het kan zijn dat je niet zo actief bent, zodat gevoelens meer de ruimte krijgen om naar boven te komen. Je kunt sneller geïrriteerd zijn, een kort lontje hebben of ontstaan er explosieve ruzies.

De genezende werking van Jupiter

Jupiter, planeet van optimisme staat dicht bij Pluto. Jupiter zorgt ook voor genezing en spirituele groei. Je wordt in dit soort situaties dan ook uitgedaagd om te kijken waar jouw boosheid en eventuele angsten vandaan komen. En je mag ook echt deze angsten en boosheid gaan ventileren en los laten. Alleen dan zal je door de barrière heen komen die je zelf bewust of onbewust hebt gecreëerd. Door Jupiter kan het zijn dat er spirituele lessen geleerd worden en jij je uiteindelijk toch optimistisch kunt voelen over de nieuwe fase waar je in zult gaan.

Maatschappij

Saturnus gaat ook over regels en wetten en er kan van regeringsleiders gevraagd worden om verantwoordelijkheid te nemen. Bestaande machtsstructuren zijn aan verandering toe. Zaken die in de doofpot zijn gestopt kunnen aan het licht komen, zoals verborgen agenda’s van (regerings)leiders, seksueel misbruik, machtsmisbruik en criminele activiteiten. Dit is de invloed van Pluto.

En omdat mensen steeds meer voor zichzelf en anderen op gaan komen, kunnen er weer veel demonstraties en rellen komen. En kan er een verdeeldheid ontstaan tussen partijen die van mening verschillen.

Tweelingzielen en de volle maan

Voor tweelingzielen is dit een belangrijke Volle Maan, waarin er veel beslissingen genomen gaan worden. Zij kunnen besluiten om destructief gedrag los te gaan laten om een nieuwe start te kunnen maken. En kan voor hen een zeer transformerende Volle Maan zijn. Vele angsten, schuldgevoelens en depressieve gevoelens kunnen naar boven komen. En ook het gevoel niet goed genoeg te zijn voor de ander kan een rol spelen. Je kunt bang zijn om elkaar kwijt te raken en er kan een (tijdelijke) fysieke en/of emotionele afstand ontstaan tussen jou en je twin.

Remmende factoren binnen jullie proces kunnen jou behoorlijk frustreren en irriteren. Je wilt graag vooruit met je tweelingziel, maar er wordt van jullie gevraagd om eerst een transformatie door te maken. De aandacht mag naar binnen keren om eens aandacht te besteden aan oude zielenwonden. Tweelingzielen kunnen elkaar dan ook flink triggeren en spiegelen om deze pijn naar boven te halen bij elkaar. Maar wanneer zij de oude pijn weten los te laten, kunnen zij het vertrouwen in zichzelf en hun band vinden. En uiteindelijk kunnen zij zich ook heel optimistisch voelen over hun toekomst samen, omdat zij bezig zijn met een afrondingsfase.

Webinar Volle Maan in Ram 01-10-2020

Voor de Volle Maan in Ram organiseren wij op 1 oktober a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.

Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan intens zijn, door de Pluto/Saturnus-samenstand, die nog een lange nawerking heeft en plaatsvond op 12 januari en veel transformaties in gang zet. We zijn nu op 1 oktober in de afrondingsfase terecht gekomen van dit jaar en worden voorbereid op het nieuwe jaar 2021, waarin er veel veranderingen gaan komen. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle maan in Ram 1 oktober 2020? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

2 reacties

De energie van de volle maan van 1 oktober 2020 in het teken Ram | Centre of joy 29 september 2020 - 13:24

[…] van de volle maan van 1 oktober 2020 en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply
A. Nonimies 30 september 2020 - 08:35

Mooi geschreven, voelt kloppend voor mij in grote lijnen qua symptonen en bijwerkingen. Vind all-een zelf het woord tweelingziel enzo niet zo passend in eenheidsbewustzijn eigenlijk…voelt niet heel inspirerend. Eerder zuigend.

Voel me tweelingziel met mn eigen hogere zelf, altijd al mn eigen beste mattie geweest…en ik denk dat die term “twinsoul” behoorlijk wat mensen onredelijk maakt en blind doordat ze gaan zoeken naar invulling van dat woord omdat dat woord gebruikt word in blogs.

Reply
Het effect van de volle maan op 1 oktober • Tante Truus Kan Alles 1 oktober 2020 - 05:02

[…] Bron:Inspirerend LevenPetra Stam […]

Reply
Mak 2 oktober 2020 - 10:08

Tekst over tweelingzielen is zo zo raak. Alsof het over ons gaat. Het doet enorm veel pijn en verdriet maar ik weet dat het nodig is om verder te gaan en later weer samen te komen. Dank voor deze ondersteunende woorden want ik was door alle emoties even alle hoop kwijt.

Reply

Laat een bericht achter