Home Astrologie Volle maan in Stier 31 oktober: tekens en symbolen & onverwerkte angsten

Volle maan in Stier 31 oktober: tekens en symbolen & onverwerkte angsten

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan oktober

De Volle Maan van 31 oktober staat in het teken stier. Dit is de tweede Volle Maan in oktober en wordt een ‘Blauwe maan’ genoemd. Wat staat ons te wachten? Onrust, zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. ‘Innerlijke conflicten kunnen je uitdagen om belangrijke keuzes te maken. Om de sprong in het diepe te wagen!’

Losbreken uit een oude situatie en toe zijn aan een nieuwe uitdaging

Volle maan 31 oktober

De Volle Maan in Stier op 31 oktober is de tweede Volle Maan in één maand. Dit wordt een Blauwe Maan genoemd. Dit fenomeen komt gemiddeld één keer in de 2,71 jaar voor. En het valt dit keer ook nog eens samen met Samhain, het Keltische Nieuwjaar. Bovendien komt het dubbele getal 4 (3+1=4 -10- 2+0+2+0=4) in de datum voor en hoort 4 bij de vernieuwende planeet Uranus, die recht tegenover de Zon staat.

Als je oog op het getal 4 valt, hangt er een onverwachte gebeurtenis in de lucht

Dit wordt een onrustige Volle Maan, waarbij er veel onverwachte gebeurtenissen kunnen plaatsvinden. Je drang naar vrijheid kan groot zijn. Je kunt willen losbreken uit een oude situatie en toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Deze Volle Maan valt op de laatste dag van de maand en kan een einde betekenen van een relatie of werk- of woonsituatie. Innerlijke conflicten kunnen voor onrust zorgen en je uitdagen om belangrijke keuzes te maken. Samhain kan nu de betekenis hebben dat je een nieuw begin wilt maken.

Je kunt de dagen rond de Volle Maan veel last hebben van ascensie-verschijnselen zoals onrustig slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen. Als emoties niet worden geuit, kun je last hebben van je keelgebied, dat hoort bij Stier.

De Stier en de Schorpioen

De Stier is een aards teken: nuchter en praktisch, staat graag met beide benen op de grond. Doet alles in een rustig tempo, maakt geen overhaaste beslissingen, want de Stier houdt niet zo van veranderingen. Bezit en financiën zijn belangrijk voor de Stier. Ze geven hem zekerheid en veiligheid. Doorgaans is de Stier rustig en geduldig, maar als zijn geduld op is, kan hij ontploffen en erg boos worden. Daarnaast is hij soms koppig en trouw aan wat conservatieve overtuigingen. Heb je veel Stier-invloed, dan kun je moeite hebben met het loslaten van (financiële) zekerheid en veranderingen doorvoeren.

De Schorpioen daarentegen is een waterteken en ervaart vaak intense emoties, die hij maar moeilijk kan uiten. Om deze gevoeligheid te beschermen, als hij zich gekwetst voelt of zijn bestaansrecht bedreigd wordt, kan hij zichzelf willen verdedigen. Hoe? Door van zich af te bijten of boos te reageren. En om zijn gevoel van veiligheid te garanderen kan de Schorpioen controle willen houden over zijn omgeving en zelfs macht en manipulatie gebruiken om zijn zin te krijgen. Daaronder schuilen vaak diepe angsten. Zowel de Stier als de Schorpioen kan trouwens snel jaloers zijn.

Volle Maan en Samhain: symbolen wijzen de weg

Samhain is het Keltische feest dat gevierd wordt als de zon ondergaat op 31 oktober. Het kondigt het begin aan van het Keltische nieuwe jaar. Het is ook het begin van de winterperiode, van het meer naar binnen keren. Tijdens de viering van Samhain was volgens de Kelten de sluier tussen de wereld van de doden en onze wereld heel dun. Ze geloofden dat de doden hier op aarde aanwezig waren. Ze werden geëerd en herdacht. Ook bij Halloween en Allerheiligen, beide rond Samhain gevierd, spelen de doden een rol.

Omdat op 31 oktober het Keltische Nieuwjaar begint en de Kelten veel gebruikmaakten van symboliek, kan deze dag je veel symbolen geven. Symbolen om je de juiste richting te wijzen en antwoorden te geven op vragen die je bezighouden.

Verder kun je nu meer verbinding voelen met overleden dierbaren. Je kunt tekens van hen krijgen: liedjes die plotseling in je hoofd opkomen, het zien van een speciale vogel, flikkerende lampen, kaarsjes die uitgaan, witte veertjes. Ze zijn er om je te helpen en je te ondersteunen in jouw proces.

Uranus laat zich voelen

Uranus, de planeet van vernieuwing en revolutie, staat samen met de Maan. Dit kan voor veel onrust en onverwachte wendingen zorgen. Uranus zal ook nog eens een extra sterke uitwerking hebben, omdat twee keer het getal 4 in de datum voorkomt. Het getal 4 hoort bij Uranus. Als je oog valt op het getal 4, weet je dat er een onverwachte wending, plotselinge gebeurtenis of boodschap komt.

Door Uranus kan jouw situatie vol spanning zitten, waarbij jaloerse gevoelens, boosheid en wraakgevoelens een rol spelen. De Stier kan namelijk weleens jaloers en bezitterig zijn. Deze gevoelens kunnen voortkomen uit onderliggende angsten. Er kan jaloezie zijn vanwege iemands bezittingen, luxe en vrije levensstijl, inkomen of zorgeloze leven.

Als je deze gevoelens ervaart, is dat een teken dat er onverwerkte angsten en een gevoel van ‘onveilig zijn’ aanwezig zijn, die om aandacht vragen. Wanneer deze angsten niet erkend worden, kunnen er makkelijk spanningen ontstaan in jezelf of in contact met anderen. Ze kunnen tot ruzies leiden.

Uit angst kan er gemanipuleerd worden. Kan er controle over je uitgeoefend worden. Kunnen er gemene opmerkingen gemaakt worden. Of iemand kan misbruik maken van z’n (machts)positie. Wanneer de maat vol is, kan het gebeuren dat je je niets aantrekt van de invloed die de ander op je wil uitoefenen. Je kunt plotseling van koers veranderen. Dit komt door de invloed van Uranus, die grillig kan werken en de drang naar vrijheid en gelijkheid in je aanwakkert.

Loslaten en je hart volgen

Misschien ben je afhankelijk van een ander. Je lijkt vast te zitten in de situatie en even geen kant op te kunnen. Je kunt (verborgen) plannen maken om op een alternatieve manier financiële zekerheid te vinden, of een andere woning, zodat je de controle over je leven terug kunt pakken. Onverwachts kun je beslissen om tóch je hart te volgen, je angsten te overwinnen en een sprong in het diepe te maken. Hierbij kun je steun krijgen van vrienden, familie en gelijkgestemden. Tijdens deze Volle Maan kun je veel intense emoties ervaren. Ze zorgen ervoor dat je veel onverwerkte emoties kunt loslaten en je op een nieuwe manier naar situaties kunt kijken.

Over Jupiter, Saturnus en Pluto

Jupiter gaat de komende maanden steeds meer invloed krijgen. Jupiter staat namelijk dicht bij Pluto en bij Saturnus. Hij maakt ons meer bewust van waar onze diepe angsten vandaan komen, en welke destructieve patronen in ons leven verweven zitten. We kunnen duidelijker gaan inzien: we mogen ons leven anders indelen, bepaalde signalen serieus nemen, een positieve verandering doorvoeren…

We kunnen door de invloed van Pluto door diepe dalen gaan, maar ook weer het licht aan het eind van de tunnel zien. Jupiter zorgt er namelijk voor dat we weer optimistisch kunnen zijn over de toekomst. De invloed van Saturnus kan nog wel voor een remmende werking zorgen, maar op bepaalde vlakken zullen we toch stappen vooruit kunnen zetten.

Verdieping en verbroedering

Op 21 december is er een belangrijke samenstand van Jupiter en Saturnus, die maar één keer in de 20 jaar voorkomt. Deze luidt een nieuwe cyclus in van 20 jaar. Bovendien gaan Jupiter en Saturnus het teken Steenbok verlaten, ze gaan naar het luchtteken Waterman. Door Jupiter kun je meer optimistisch worden over de toekomst. Dit gaat ook voor verbroedering zorgen. We kunnen door Jupiter en Saturnus verdieping vinden in ons leven en het een nieuwe vorm geven.

Volle maan & tweelingzielen: zoeken naar balans

Venus, de planeet van de liefde, staat recht tegenover Cheiron en heeft een grote invloed op tweelingzielen. Zij worden min of meer gedwongen om naar een balans te zoeken, om heling te vinden voor oude wonden. Tweelingzielen kunnen namelijk ervaren dat ze steeds vanuit oude pijn reageren, waardoor er aantrekken en afstoten ontstaat.

Diepe angsten voor financiële tekorten, voor het verlies van een woning of andere bezittingen kunnen naar boven komen. Of de angst om je zelfstandigheid te verliezen en afhankelijk te worden. Hierdoor kan het spannend zijn om een volgende stap te zetten, zoals samenwonen. Tweelingzielen kunnen ook tijdsdruk ervaren en het idee hebben dat het nu of nooit is. Alsof ze nú een beslissing moeten nemen, omdat de andere tweelingziel niet langer wil wachten.
Ook kunnen ze geconfronteerd worden met destructief gedrag, wat ze mogen doorbreken. Knopen mogen worden doorgehakt, maar onzekerheid en voorzichtigheid kunnen dit in de weg staan. Ook depressieve gevoelens kunnen meespelen. Maar door hun onvoorwaardelijke liefde kunnen tweelingzielen samen stapje voor stapje heling vinden.

Onverwachte wendingen kunnen zich voordoen – ook wanneer ze níet in contact zijn met elkaar. Zij kunnen plots besluiten om samen te gaan wonen, elkaar financieel te steunen of op een andere manier veiligheid bij elkaar te zoeken. Of kun je plotseling de boodschap krijgen dat jouw tweelingziel stappen heeft genomen op het gebied van werk en wonen. Uranus kan nog voor verrassingen zorgen!

Webinar Volle Maan in Stier 31 oktober 2020

Voor de Volle Maan in Stier organiseren wij op 31oktober a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan, die een Blauwe Maan is (tweede Volle Maan in één maand) en op de laatste dag van oktober valt. En die door de dubbele getallen in de datum (4-10-4) aan kan voelen als een einde en tevens een nieuw begin, met veel verrassende gebeurtenissen. Ook op tweelingzielen heeft deze Volle Maan een grote uitwerking en zijn zij bezig om oude situaties af te ronden en een nieuwe start te maken.

Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle maan in Stier 31 oktober 2020? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

0 reactie

De energie van de volle maan van 31 oktober 2020 in het teken Stier | Centre of joy 28 oktober 2020 - 20:09

[…] de volle maan van 31 oktober 2020 en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply

Laat een bericht achter