Home Astrologie Volle Maan in Ram 13 oktober 2019: weggestopte emoties en nodige spanningen

Volle Maan in Ram 13 oktober 2019: weggestopte emoties en nodige spanningen

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan oktober

Tijdens een Volle Maan staan de Maan, het vrouwelijke, en de Zon, het mannelijke, recht tegenover elkaar in twee tegenover elkaar liggende Astrologische tekens. Dit veroorzaakt een conflict tussen de eigenschappen van deze tekens en een conflict tussen gevoel en verstand. De uitwerking hiervan is al enkele dagen ervoor en enkele dagen erna voelbaar. Je kunt dan veel last hebben van ascentieverschijnselen, zoals slecht slapen, onrustig of emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, slechte concentratie of vermoeidheid. En omdat de Maan nu in Ram staat en voornamelijk het hoofd bij de Ram hoort, kan je makkelijk last hebben van hoofdpijn of verwondingen aan het hoofd.

Jupiter heeft een positieve, hoopvolle invloed op deze Volle Maan-uitwerking, terwijl een t-vierkant met Pluto voor de nodige spanningen en conflicten kan zorgen. En rond de periode van de afgelopen Super Nieuwe Maan in Weegschaal van 28 september kan je te maken hebben gekregen met situaties waarin jij voor grote beslissingen stond en die nu een vervolg kunnen krijgen.

Ram en Weegschaal

De Maan in Ram kan betekenen dat je een drang hebt naar onafhankelijkheid, snel in actie kunt komen en moeilijk innerlijke rust kunt vinden. Met veel Ram-invloed ben je recht door zee en impulsief. Door jouw enthousiasme krijg jij makkelijk anderen mee in jouw plannen. Je kunt ongeduldig zijn en niet altijd rekening houden met anderen. Confrontaties ga je niet snel uit de weg. De behoefte aan actie is groot, want je houdt niet van stilstand. Je hebt namelijk steeds nieuwe uitdagingen nodig. Je hebt een drang om je te doen gelden en houdt wel van een beetje competitiestrijd en krachtmeting.

De Weegschaal, waar de Zon in staat, is als tegenpool veel diplomatieker. Hij wil graag harmonie om zich heen en moet vaak lang wikken en wegen, voordat hij tot een beslissing komt. De Weegschaal zal juist niet zo snel impulsief handelen en kan daardoor besluiteloos overkomen. In ruzies is hij de bemiddelaar en probeert hij de dingen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Hij gaat ook liever conflicten uit de weg en bewaart liever de lieve vrede. Terwijl de Ram een echte individualist is, werkt de Weegschaal liever samen met anderen.

Energie van de volle maan

T-vierkant Volle Maan met Pluto

Pluto heeft veel invloed op deze Volle Maan. De Volle Maan-uitwerking zorgt altijd voor een innerlijk conflict en jouw gevoel en verstand kunnen nu misschien moeilijk op één lijn komen. Maar doordat Pluto, de planeet van dood en wedergeboorte, een T-vierkant maakt met de Zon en Maan, kan dit nog eens voor extra spanningen zorgen. Situaties kunnen niet lekker lopen en je kunt innerlijke conflicten ervaren.

Pluto kan ervoor zorgen dat verborgen zaken, dubbele agenda’s en weggestopte emoties naar de oppervlakte komen en zichtbaar worden. En wanneer het “verborgene” aan het licht komt kan dit, door de Maan in Ram, vurige emoties zoals boosheid, irritaties en woede-uitbarstingen losmaken. Je kunt zelfs wraakacties willen bedenken. De verborgen zaken die aan het licht komen, kunnen o.a. te maken hebben met seksueel misbruik, vreemdgaan, bedrog, criminaliteit, zwarte magie, loyaliteitsproblemen, manipulatie, machtsmisbruik of destructief gedrag.

Beslissingen maken

Daarnaast kunnen er situaties spelen waarin je je afvraagt of je conflicten beter kunt vermijden of voor jezelf wilt opkomen. Je kunt hierbij een angst voelen om iemand kwijt te raken. Impulsieve beslissingen kunnen namelijk ook belangrijke relaties kapot maken en hiermee een harmonie verstoren. Misschien kan je beter de situatie van meerdere kanten bekijken dan alvorens een beslissing te nemen. Gevoelens van jaloezie, gekwetstheid, macht, wraakgevoelens of verlatings- en bindingsangst kunnen van invloed zijn op de beslissingen, die je in deze periode maakt.

Ook kan je overwegen om een einde te maken aan een vervelende situatie of relatie om de harmonie in jouw leven en de regie over je eigen leven weer terug te krijgen. Soms is er een rechtszaak nodig om dit te bereiken. Jouw gevoel van rechtvaardigheid zal nu groot zijn.

Relaties

In relaties, maar ook op woongebied en op het gebied van je inkomen, kan je last hebben van een sleur. Je kunt iets anders willen en toe zijn aan iets nieuws, een nieuwe uitdaging. Daardoor kan je je onrustig voelen.

Verder kan er een machtsstrijd gaande zijn. Er kunnen psychologische spelletjes worden gespeeld en jij of je partner kunnen de ware gevoelens verborgen houden. Ook kan er een ander in het spel zijn. De Zwarte Maan Lilith staat namelijk samen met Neptunus en Lilith wordt in de mythologie gezien als de verleidster. Deze derde persoon kan seksualiteit in de strijd gooien of zich verleidelijk opstellen, door zich bewust dromerig of mysterieus voor te doen. Deze persoon kan zelf nog met veel onverwerkte boosheid zitten en uit zijn op wraak en zelfs obsessief hiermee bezig zijn. Schaduwkanten kunnen een destructieve uitwerking hebben, wanneer je ze niet wilt erkennen.

Ook kan je boos zijn op de concurrentiestrijd of jaloezie van mensen die bezig zijn met spiritualiteit of kunst en anderen proberen te misleiden of anderen kopiëren. Maskers kunnen afvallen. Het gevoel van eerlijkheid en rechtvaardigheid kan er voor zorgen dat verborgen gevoelens meer geuit gaan worden en jij betere keuzes voor jezelf gaat maken.

Jupiter

Ondanks de heftige uitwerking die het T-vierkant kan hebben, maakt Jupiter een mooi aspect met de Volle Maan, wat ons wat optimistischer kan maken. We kunnen willen werken aan ons zelfvertrouwen en onze onafhankelijkheid door bijvoorbeeld een studie of cursus te volgen. We willen meer de regie nemen over ons eigen leven en je kunt je enthousiast en gepassioneerd voelen over nieuwe plannen. Misschien wil je je werkzaamheden gaan uitbreiden of gaat er een gezinsuitbreiding plaatsvinden. En dit kan een geluksgevoel geven! Ook kun je inzichten krijgen in waarom je je snel geïrriteerd voelt, prikkelbaar bent of zelfs woede-uitbarstingen kunt hebben. En dit kan verband houden met het missen van veiligheid in jouw jeugd. Dit kun je dan ook willen onderzoeken, om er een spirituele lering uit trekken.

Tweelingzielen

Deze Volle Maan zal een zeer sterke uitwerking hebben op tweelingzielen. Zij zullen heel erg geconfronteerd worden met henzelf en hun innerlijke conflicten. Ook kunnen ze plannen maken om meer rust en harmonie in hun leven te creëren.

Je kunt gefrustreerd raken wanneer je geen uiting kunt geven aan diepe (seksuele) gevoelens voor jouw tweelingziel, uit angst om je huidige karmische relatie of jouw tweelingziel te verliezen.

Jaloezie kan zich uiten door gemene stekende opmerkingen, manipulatief gedrag en een sterke drang om controle te hebben in de relatie. De jaloezie kan betrekking hebben op geld, bezit, zelfstandigheid, een derde persoon die in het spel is of de spirituele ontwikkeling die iemand doormaakt. Financiële en/of emotionele veiligheid in relaties kan je dreigen te verliezen door onverwachte wendingen in de relatie. Ook tussen tweelingzielen kunnen er verborgen zaken aan het licht komen. En dit gebeurt onder veel spanning door de invloed van Pluto.

Webinar Volle Maan in Ram 13-10-2019

Voor de Volle Maan in Ram organiseren wij op 13 oktober a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen over de uitwerking van deze Volle Maan. Tijdens de meditatie wordt je meegenomen naar een mooi natuurgebied en ga je met jouw gids via een grot naar een strand, waar je ook jouw tweelingziel ontmoet. Je komt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie. Het kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

3 comments

De energie van de volle maan van oktober 2019 in het teken Ram | Jolanda Hoogkamer 11 oktober 2019 - 17:46

[…] meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply
Avatar
Alida 13 oktober 2019 - 18:20

Hallo Karin en Danique, ik heb inderdaad een innerlijk conflict, waarbij ik besloten heb te kiezen voor de rust in mijn leven te blijven handhaven.

Reply
Avatar
Alida 13 oktober 2019 - 18:21

Sorry,
Groetjes, Alida.

Reply
Avatar
Hannelore Roose 14 oktober 2019 - 22:24

Helemaal waar!!!

Reply

Leave a Comment