Home Astrologie Volle maan & maansverduistering 30 november: een transformerende werking

Volle maan & maansverduistering 30 november: een transformerende werking

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan november

De volle maan van 30 november staat in teken Tweelingen. Het is niet zomaar een maandag, maar een Volle-Maan-dag! ’s Ochtends is er een gedeeltelijke maansverduistering, maar daarna staat ze weer in vol ornaat aan de hemel. Wat betekent dit voor ons? “Onverwerkte emoties kunnen naar boven komen en uitvergroot worden. Verder word je uitgedaagd om meer verdieping in het leven te zoeken,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De maan staat voor ons gevoelsleven, onze behoeftes, en symboliseert het moeder-principe.

Uitwerking volle maan

De Volle Maan op maandag 30 november staat in het luchtige teken Tweelingen. De Zon, recht tegenover de maan, staat in Boogschutter. Je voelt dat er iets moet veranderen en wilt knopen doorhakken. De eigenschappen van de tegengestelde tekens Tweelingen en Boogschutter zullen een transformerende invloed op ons hebben.

Je kunt ascentie-symptomen ervaren. Klachten zoals onrustig of weinig slapen, hoofdpijn, vermoeidheid, piekeren, pijn in de nek, griepachtige verschijnselen, kortademigheid, vermoeide benen en emotioneel zijn.

Ook vindt er op 30 november een gedeeltelijke maansverduistering plaats. En de zonsverduistering, tijdens de Nieuwe Maan op 14 december, is ook al voelbaar. Door de maansverduistering kunnen veel onverwerkte emoties naar boven komen en uitvergroot worden. De zonsverduistering kan een keerpunt in je leven betekenen: het wordt duidelijk waar je behoeftes liggen, je wilt nieuwe keuzes maken. Je kunt je verleden loslaten, wat mogelijk gepaard gaat met verdriet.

Tweelingen: leergierig en snel verveeld

Tijdens deze Volle Maan wordt er naar een balans gezocht tussen de eigenschappen van de Tweelingen en de Boogschutter. Tweelingen hebben veel interesses, zijn van alle markten thuis. Ze komen jeugdig over en zijn vlot in de omgang, dol op reisjes en uitstapjes. Communicatie, spreken en organiseren zijn enkele van hun talenten. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig en echte denkers, goed in analyseren en verbanden leggen. Wel kunnen ze snel verveeld en afgeleid zijn – ze willen steeds iets nieuws. Dat maakt hen onrustig. Ze maken bijvoorbeeld niet altijd af waar ze mee bezig waren, of zoeken weinig verdieping.

Ze kunnen weleens leugentjes vertellen, roddelen of smoesjes verzinnen. Is een situatie te moeilijk, dan proberen ze soms te kiezen voor de gemakkelijke weg. Voor de situatie die hen het best uitkomt. Maar over het algemeen zijn Tweelingen opgewekte en vrolijke mensen met een sterk gevoel voor humor. Goed in het maken van woordgrappen, doordenkertjes en het imiteren van andere mensen.

Boogschutter: eerlijk en diepgravend

De Boogschutter daarentegen houdt van eerlijkheid, diepgang en open communicatie. Soms kunnen ze zo eerlijk zijn, dat hun boodschap wat tactloos wordt gebracht. Ze willen de beweegredenen van mensen (beter) begrijpen en houden van studeren, reizen en filosoferen. Ze zijn vaak spiritueel leraar of genezer en verbreden steeds hun horizon. Meestal zijn ze optimistisch en enthousiast, op zoek naar vrijheid en avontuur. Ze kunnen weleens overdrijven of betweterig overkomen en beloven soms meer dan ze werkelijk aankunnen. Boogschutter én Tweelingen zijn beide vaak onrustig, omdat ze steeds nieuwe uitdagingen willen in hun leven.

Volle maan & gedeeltelijke maansverduistering versterkt emoties

Tijdens de gedeeltelijke maansverduistering valt er tijdelijk minder zonlicht op de maan. Om 10.43 uur bereikt deze eclips zijn maximum. In onze omgeving is deze eclips helaas niet zichtbaar, maar wél voelbaar.

De maan staat voor ons gevoelsleven, onze behoeftes, en symboliseert het moeder-principe. Door de eclips kunnen emoties versterkt worden en onze aandacht vragen. Je kunt je wat somber voelen en oude pijn, die je hebt weggestopt, komt mogelijk naar de oppervlakte. Deze emoties en gevoelens kunnen je ergens bewust van maken. Je stimuleren om knopen door te hakken, een andere richting op te gaan in het leven, dingen anders aan te pakken en stappen te nemen buiten je comfort zone.

Je kunt op zoek gaan naar wat jouw waarheid is en volgens deze waarheid gaan leven. Misschien ga je gezonder leven of verbreek je contacten die je niet (meer) voeden. Of je wilt beter je grenzen aangeven, of een conflict uitspreken en meer voor jezelf opkomen. Het kan ook zijn dat je een studie gaat volgen, je interesses gaat onderzoeken of gaat verhuizen. Misschien wil je je oriënteren op een leven/werkzaamheden in het buitenland. Ook kun je een eigen onderneming beginnen. 

Teruggeworpen op jezelf

Tijdens deze Volle Maan word je uitgedaagd om meer verdieping te zoeken. Je was misschien niet zo open over je gevoelens en zocht naar afleiding. Nu heb je juist behoefte om over persoonlijke dingen te praten en meer diepgang te zoeken in relaties. Ook kun je het gevoel hebben dat je vastzit. Je weet niet welke kant je op wilt en ervaart het leven als een sleur. Je kunt je onrustig voelen en misschien niet weten hoe je uit de situatie  stapt.

Doordat er onverwerkte emoties naar boven komen, kan het zijn dat je jouw gevoelens wilt rationaliseren. Of afleiding wilt zoeken in bijvoorbeeld werk, leuke contacten, reisjes of een nieuwe hobby. Maar jouw lichaam of psychische klachten kunnen je signalen geven dat je iets over het hoofd ziet. Sta even stil bij wat deze signalen je willen vertellen. Dan wordt afleiding zoeken wat moeilijker. Zeker nu, met alle regels, word je op jezelf teruggeworpen.

Mercurius en Saturnus

Mercurius is de heerser van Tweelingen en staat in Schorpioen. Het is de planeet van denken, communicatie, verkeer en handel. Hij maakt een mooie verbinding met Saturnus. Hierdoor kan belangrijke informatie, die lange tijd werd achtergehouden of in de doofpot werd gestopt, naar buiten komen. Dit kan ook gebeuren op de werkvloer. Zo kunnen geheime relaties tussen collega’s bekend worden, of wordt duidelijk dat geld is weggesluisd. De betrokken personen mogen hun verantwoordelijkheid nemen.

Een nieuwe baan kan op je pad komen, waardoor je het financieel wat ruimer krijgt. Ook kan het zijn dat je eindelijk de mogelijkheid ziet om te verhuizen. Je wilt je leven misschien wat serieuzer gaan inrichten.

Tweelingzielen en heling

Tweelingzielen kunnen veel in hun hoofd zitten en van alles tegelijk willen aanpakken. Zo kunnen ze op zoek gaan naar nieuwe impulsen, nieuwe interesses ontdekken. Tegelijkertijd kunnen ze ervaren dat ze de diepgang in hun relatie mogen zoeken. Ze kunnen veel voor elkaar betekenen op het gebied van bewustwording.

Venus, de planeet van de liefde en harmonie, staat recht tegenover Uranus. Dit maakt dat er in liefdesrelaties een sterke seksuele aantrekkingskracht kan zijn. Maar je verlangt óók naar een stukje vrijheid binnen de relatie. Je kunt een innerlijke strijd voelen: enerzijds heb je moeite om je volledig te binden, anderzijds heb je zekerheid nodig en kun je zelfs jaloers worden als er niet genoeg commitment en/of aandacht voor jou is.

Tweelingzielen worden uitgedaagd om eerlijk en open te communiceren naar elkaar. En hun relatie wat serieuzer te nemen. Ze kunnen ervoor kiezen om het proces met elkaar aan te gaan en door alle emoties heen te bewegen. Alles wat ze eerder verborgen hebben gehouden voor elkaar, kan naar boven komen om geheeld te worden.

Ook kun je in de relatie met jouw ‘twin’ gestimuleerd worden om duidelijke grenzen aan te geven en niet over je heen te laten lopen. De maansverduistering kan ervoor zorgen dat tweelingzielen belangrijke beslissingen nemen en eventuele andere contacten, waarin veel wraakgevoelens, machtsspelletjes en jaloezie spelen, los te laten. Ze kunnen zich voorbereiden op een gezamenlijke missie, zoals een cursus/opleiding volgen, verhuizen naar het buitenland, samenwonen.

Tweelingzielen die niet in contact zijn met elkaar, kunnen een diep transformatieproces doormaken. Ze kunnen zich bewust worden waar diepgewortelde angsten, verdriet en boosheid vandaan komen en aan de slag gaan met hun helingsproces.

Webinar Volle Maan in Tweelingen 30 november 2020

Voor de Volle Maan in Tweelingen organiseren wij op 30 november a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan, waarbij tevens een Maansverduistering plaatsvindt. Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle maan in Tweelingen 30 november? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

10 reacties

De energie van de volle maan van 30 november in het teken tweelingen | Jolanda Hoogkamer 28 november 2020 - 12:11

[…] Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven. […]

Reply
Don 28 november 2020 - 19:28

Hi wanneer is dat webinar over de volle maan en zijn daar kosten aan verbonden.

Reply
Melissa Oltmans 30 november 2020 - 09:08

Dag Don, je kunt je inschrijven via deze link: https://healing.webinargeek.com/volle-maan-tweelingen. Lieve groet, Melissa

Reply
Heike 29 november 2020 - 17:50

Ik wil me graag aanmelden voor de webinar morgen, maar het lukt niet. Ik kan het niet vinden op jullie site. Zouden jullie mij kunnen helpen?

Reply
Melissa Oltmans 30 november 2020 - 09:07

Dag Heike, je kunt je inschrijven via deze link: https://healing.webinargeek.com/volle-maan-tweelingen. Lieve groet, Melissa

Reply
Eveline 29 november 2020 - 19:05

Een dag of 2 voor volle maan dan slaap ik erg slecht. Tijdens volle maan meestal goed. En ik menstrueer meestal tijdens de volle maan.
Ik ben sws een maan mens. Ben ook om 00:05uur in de nacht geboren.
En ik vind ‘t ook leuk en interessant om altijd jullie ook informatie te lezen en in me op te nemen.

Reply
Bianca 30 november 2020 - 00:10

Hallo hoe kan ik mij opgeven voor de volle maan meditatie en de afstand healing voor vandaag 30e?
Zijn er kosten aan verbonden?

Reply
Melissa Oltmans 30 november 2020 - 09:07

Dag Bianca, je kunt je inschrijven via deze link: https://healing.webinargeek.com/volle-maan-tweelingen. Lieve groet, Melissa

Reply
Martine De Vuyst 30 november 2020 - 08:53

Onmogelijk te vinden hoe ik me moet inschrijven voor de webinar volle maan van vandaag, ik kom telkens terug op de tekst uit, niet hoe ik me moet inschrijven,

Reply
Melissa Oltmans 30 november 2020 - 09:06

Hoi Martine, je kunt je inschrijven via deze link: https://healing.webinargeek.com/volle-maan-tweelingen. Lieve groet, Melissa

Reply
Joop Wardenaar 1 december 2020 - 15:38

Dames, heel hartelijk dank voor dit artikel!!
Ik ben totaal onder de indruk!!

Reply

Laat een bericht achter