Home Astrologie Volle Maan in Stier 12 november 2019: belangrijke keuzes en tijd voor een nieuwe fase in je leven!

Volle Maan in Stier 12 november 2019: belangrijke keuzes en tijd voor een nieuwe fase in je leven!

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan november

Tijdens deze Volle Maan staat de Maan in Stier en recht tegenover de Maan staat de Zon in Schorpioen. Een Volle Maan daagt je uit om een balans te zoeken tussen de eigenschappen van twee tegengestelde astrologische tekens. Daarnaast kan het voor veel innerlijke conflicten zorgen. Je kunt voor belangrijke keuzes komen te staan.

Het effect van de Volle Maan

Je kunt de dagen rond de Volle Maan veel last hebben van onrustig slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen. Ook van het keelgebied, horende bij Stier, kun je last hebben als emoties niet worden geuit. Daarnaast is de Zonsverduistering, die plaatsvindt tijdens de Nieuwe Maan in Steenbok op 26 december, 2e kerstdag, nu al voelbaar. Dit zal een keerpunt aankondigen in ons leven. Dan wordt meer duidelijk waar jij een verandering wilt. Ook kan het je wat pessimistisch maken. Maar alle beslissingen die je gaat maken, zullen je uiteindelijk een nieuwe positieve richting in sturen, waardoor je je ook weer hoopvol kunt voelen over jouw toekomst. In de datum zit namelijk twee keer het getal 3, dat betrekking heeft op de geluksplaneet Jupiter.

De Stier en de Schorpioen

De Stier doet graag alles op een rustig tempo. Hij maakt geen overhaaste beslissingen, want de Stier houdt niet zo van veranderingen. Bezit en financiën zijn belangrijk voor de Stier. Dat geeft hem/haar zekerheid en veiligheid. De Stier is een aards teken: nuchter en praktisch en staat graag met beide benen op de grond. Doorgaans is de Stier rustig en geduldig, maar als zijn geduld op is, kan hij ontploffen en zijn boosheid kan zelfs verwoestend zijn. Daarnaast is hij soms koppig en vasthoudend aan wat conservatieve overtuigingen. Heb je veel Stier-invloed, dan wil je het liefst vasthouden aan wat je bezit en kan je maar moeilijk (financiële) zekerheid loslaten en veranderingen doorvoeren.

Recht tegenover de Maan staat de Zon in Schorpioen. De Schorpioen is heel gevoelig en ervaart vaak intense emoties die hij/zij maar moeilijk kan uiten. Om deze gevoeligheid te beschermen, als zijn gevoelens gekwetst zijn of zijn bestaansrecht bedreigd wordt, kan hij/zij zichzelf willen verdedigen. Dit kan hij doen door van zich af te bijten of met boosheid te reageren. En om zijn gevoel van veiligheid te garanderen, kan de Schorpioen controle willen houden over zijn omgeving en zelfs macht en manipulatie gebruiken om zijn zin te krijgen. Daaronder schuilt vaak een diepe angst. Door je kwetsbaar op te stellen, kan je jouw diepste angsten onder ogen zien en controle los gaan laten. Zowel de Stier als de Schorpioen kan snel jaloers zijn.

De Volle Maan-uitwerking

Je kunt je verzetten tegen alle veranderingen die je te wachten staan, want door de Stier-invloed kan je koppig willen vasthouden aan het oude. Ook kan je bang zijn om jouw (financiële) zekerheid te verliezen. Maar door de transformerende werking van de Schorpioen en van Pluto, die een mooi aspect maakt met de Volle Maan, kan je ervaren dat je hier geen controle meer op hebt. Pluto zet namelijk omwentelingen in gang. Het hebben van zekerheid is een illusie. Je kunt je beseffen dat je je beter kunt overgeven aan de stroom des levens.

Mercurius en Neptunus

De Volle Maan wordt verder sterk beïnvloed door Mercurius, de planeet van denken, communicatie en handel, die dicht bij de Zon staat in Schorpioen. Mercurius loopt nu retrograde en geeft een periode van introspectie aan. Je kunt veel terugdenken aan het verleden, diep in jouw onderbewustzijn willen graven, maar dat ook voor jezelf houden, want de Schorpioen uit zich moeilijk.

Neptunus kan je daarbij helpen en je kunt mystieke ervaringen hebben, dagdromen en ingevingen krijgen, die jou kunnen helpen om snelle verbanden te leggen tussen wat er in jouw uiterlijke wereld gebeurt en de blokkades, die in jouw onderbewustzijn naar de oppervlakte willen komen. De oorzaak van diepe verborgen gevoelens zoals bindings- en verlatingsangst, wraakgevoelens, jaloezie, vluchtgedrag, intens verdriet, frustraties, angst en eenzaamheid kan nu duidelijk worden. Meditatie, een astrologe of medium kunnen jou hierbij meer inzicht geven.

Ook kunnen er veel creatieve ideeën ontstaan, zoals bijvoorbeeld het maken van kunst of muziek, waarbij jij jouw ervaringen kunt delen en die voor financiële zekerheid kunnen zorgen.

Ontmaskering

Ook maakt de Maan een mooi aspect met de Zwarte Maan Lilith die jouw schaduwkant aangeeft. Schaduwkanten van jou of anderen kunnen duidelijk worden. Daarnaast staat de Zwarte Maan-Lilith symbool voor de verleidster. Het kan zijn dat er een derde persoon tussen jou en een ander in staat, die opzoek is naar financiële en materiële zekerheid. Mogelijk gebruikt deze persoon haar/zijn charmes, seksualiteit, zwarte magie, manipulatie en/of chantage om zijn/haar zin te krijgen. Misschien doorzie jij de bedoelingen en kunnen hierdoor verborgen plannen en schaduwkanten aan het licht komen. De Stier heeft veel geduld. Maar wanneer de maat vol is, kan je de ander willen beschermen en de verborgen drijfveren van deze derde persoon kenbaar willen maken en daarmee de derde persoon ontmaskeren. Jouw intuïtie kan sterk zijn. Maar ook spirituele leraren of regeringsleiders die misleiden of macht gebruiken kunnen door de mand vallen.

Het getal 3

Door het getal 3, behorende bij de geluksplaneet Jupiter, kan je ondanks alle veranderingen die je aan het doormaken bent, toch hoopvol en optimistisch zijn. Want alle veranderingen en transformaties gaan uiteindelijk ten goede keren. Je kunt angsten loslaten, doordat de nieuwe fase waar je ingaat je toch een financiële zekerheid kan geven. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding waarin je alimentatie krijgt of het overlijden van een familielid dat jou een erfenis nalaat. De verkoop van een huis. Dit kan er tevens voor zorgen dat je je minder zorgen hoeft te maken over jouw financiële situatie. Zo kun je de financiën hebben om een nieuw project te starten, een nieuw huis (af) te bouwen, een opleiding te gaan doen of een reis te gaan maken. Het loslaten van het oude kan aanvoelen als een nieuwe fase in jouw leven.

Mars recht tegenover Eris

Mars, de oorlogsplaneet, die recht tegenover de tweespalt veroorzakende planeet Eris staat, kan aangeven dat er veel boosheid over onrechtvaardigheid een uitweg wil vinden. Er zal dan ook wereldwijd veel onrust en opstand zijn. De vrede bewaren kan nu even moeilijker zijn. Boosheid over onrechtvaardigheid vraagt om aanpassing van regels en wetten.

Tweelingzielen

Tweelingzielen gaan een periode door waarin ze geconfronteerd worden met diepere lagen van zichzelf. Zij kunnen bezig zijn met het bewust worden van hun schaduwkanten, doordat zij bijvoorbeeld gespiegeld worden door hun tweelingziel. De communicatie tussen tweelingzielen gaat dan ook een belangrijke rol spelen tijdens deze Volle Maan. In contact met elkaar kunnen zij hun geheimen en verborgen gevoelens willen delen. Maar ze kunnen het tevens moeilijk vinden om het achterste van hun tong te laten zien.

Daarnaast kunnen zij verborgen boodschappen geven aan elkaar via bijvoorbeeld social media en telepathisch een heel sterk contact ervaren. Het telepathische contact kan zo sterk zijn, dat het moeilijk kan zijn om te aarden en kunnen zij het gevoel hebben in twee werelden te leven. Maar ook kunnen ze twijfelen of ze niet misleid worden door hun tweelingziel en of hij/zij geen verborgen agenda heeft of iets verborgen houdt. Hierover kunnen ze dromen of ingevingen krijgen. Ook kunnen ze dromen krijgen over hun gezamenlijke toekomst.

Er kan een afstand ontstaan, als er nog karmische relaties afgerond moeten worden of wanneer aandacht besteed moet worden aan onverwerkte emoties. Wanneer tweelingzielen hun karmische relatie hebben beëindigd, kunnen zij op zoek zijn naar een nieuwe woning om een nieuwe start te maken. Of worden zij geconfronteerd met onzekerheden en angsten, die ze steeds meer gaan loslaten. In het jaar 2020 gaan er veel doorbraken komen in de situatie tussen tweelingzielen.

Webinar Volle Maan in Stier 12 november 2019

Voor de Volle Maan in Stier organiseren wij op 12 november a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van de Pleiaden voelbaar zal zijn. In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan. Ook leggen we uit wat deze dag voor tweelingzielen betekent.

Tijdens de geleide meditatie wordt je meegenomen naar een mooi bos, waarin een Indianenvrouw jouw een mooie boodschap geeft over jouw situatie en waarin een wolf jou meeneemt naar een Indianendorp en jij samen met een wijze sjamaan een oefening gaat doen om angst en controle los te laten. Ook krijg jij samen met jouw tweelingziel een healing van de lichtwezens van de Pleiaden. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet? Dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de periode tot 2020 zullen er namelijk veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

 

2 comments

De energie van de volle maan in november 2019 in het teken Stier | Jolanda Hoogkamer 9 november 2019 - 12:32

[…] je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply
Avatar
HANS VAN MOURIK 10 november 2019 - 09:49

Beste mensen, Individuele astrologie is al moeilijk. Het effectief duiden van collectieve invloeden is m. i. nog moeilijker. Een willekeurige stand collectief duiden alsof het om een persoon gaat werkt denk ik maar heel gedeeltelijk. Dan een passende collectieve formulering bepalen. Ik kwam de laatste jaren een paar goede voorbeelden tegen, maar ben er een beetje uit. ‘New Paradigm Astrology’ met (z’n naam kwijt sorry) bleef hangen. Hier een van pas: https://www.youtube.com/watch?v=p03MRMoeoQg .. Zijn aanpak is helemaal collectief. Bekwaam. onderbouwd, diep en spannend. Als je hem niet kent ga er even voor zitten of ga m volgen. Lachen ook met die man. Probeer te ontleden hoe ie werkt. Het is een kei. Zit er 40 jaar in o.i.d. … Suk7 – H. v. Mourik

Reply
Avatar
HANS VAN MOURIK 10 november 2019 - 10:02

Hi astrologen .. Nog een nagedachte n.a.v. vorige bericht. Individueel bewustzijn en collectief bewustzijn. Dat zijn er twee. Bij collectief’ is het bewustzijn eigenlijk onbewustzijn. Het hele gebied van het bewustzijn is ongelooflijk breed en complex. Echte ‘consensus’ erover is er {nog} niet, maar lijkt op komst na vele eeuwen uitproberen, alleen al in de moderne geschiedenis te beginnen bij de Grieken. De mind hoort erbij (maar hoe precies?). Freud is erover gestruikeld en zoveel meer pogingen staan op de lijst om te worden geschrapt of geïntegreerd in een totaalbeeld. Zo zie ik dat tenminste … Dat wou ik nog ff kwijt. Hans

Reply

Leave a Comment