Home Astrologie Volle Maan in Tweelingen 23-11-2018: Ben je eerlijk naar jezelf?

Volle Maan in Tweelingen 23-11-2018: Ben je eerlijk naar jezelf?

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan november

Tijdens de Volle Maan van 23 november staat de Maan in het luchtige teken Tweelingen. De Zon, die recht tegenover de Maan staat, staat in Boogschutter. Tijdens een Volle Maan kan je innerlijke conflicten ervaren, voelen dat er iets moet gaan veranderen en beslissingen moet gaan nemen. Vaak is het een einde van een situatie. Je kunt je bewuster worden van hoe relaties zich verhouden; de Zon is namelijk het mannelijke en de Maan het vrouwelijke. Ook contacten kunnen verbroken worden onder invloed van de Volle Maan.

Voor veel mensen een spannende tijd waarin er op emotioneel en fysiek niveau veel gebeurt en ascentiesymptomen sterk gevoeld kunnen worden. Er kunnen vooral (tijdelijk) klachten zijn, zoals onrustig of weinig slapen, hoofdpijn, piekeren, pijn in de nek, vermoeide benen, emotioneel zijn en kortademigheid.

Tweelingen en de Boogschutter

Tijdens deze Volle Maan komen de eigenschappen van de Tweelingen en de Boogschutter met elkaar in conflict. Tweelingen hebben veel interesses, zijn jeugdig en vlot in de omgang, dol op korte reisjes en uitstapjes. Communicatie, spreken en organiseren is een van hun talenten. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig, analyseren, kunnen goed verbanden leggen, zijn van alle markten thuis en altijd op zoek naar iets nieuws of nieuwtjes. Het zijn echte denkers. Ze kunnen snel verveeld zijn en snel afgeleid zijn en soms zoeken ze weinig verdieping in hetgeen ze geïnteresseerd zijn. Dat kan ook henzelf wel eens frustreren. Maar over het algemeen zijn Tweelingen opgewekte en vrolijke mensen met een sterk gevoel voor humor. Vooral in het maken van woordgrapjes, doordenkertjes en het imiteren van andere mensen zijn zij goed. Ze kunnen wel eens leugentjes vertellen, roddelen of smoesjes verzinnen. Is een situatie te moeilijk voor ze, proberen ze te kiezen voor de gemakkelijke weg en kiezen ze voor de situatie, die voor hen het beste uitkomt. Maar ze vermijden wel emotionele betrokkenheid in hun contacten.

De Boogschutter daarentegen houdt van eerlijkheid, diepgang en open communicatie. Soms kunnen zij zo eerlijk zijn dat het wat tactloos wordt gebracht. Ze willen de beweegreden van mensen beter begrijpen en houden van studeren, reizen en filosoferen. Ze zijn vaak spirituele leraren en genezers en steeds bezig met het verbreden van hun horizon. Meestal optimistisch, enthousiast, op zoek naar vrijheid en avontuur. Ze houden van dieren en sporten. En van het bourgondische leven.

Uitwerking Volle Maan

Omdat deze Volle maan in de eerste graad van Tweelingen staat, zal de Tweelingen-invloed plotseling sterk voelbaar zijn. We bewegen ons letterlijk van de ene op de andere dag naar een ander energieveld; van de Stier naar Tweelingen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw gevoelens en gedachten plots een andere wending krijgen. Van de bedachtzame Stier-energie, die heel vasthoudend is aan zekerheid, woning, werk en relaties naar de opgewekte en humoristische Tweelingen-energie. In deze energie wil je je los maken van thuis, nieuwe contacten zoeken, reizen, plezier maken, meer avontuur en de dingen allemaal niet zo serieus nemen. Je was misschien meer gesloten over jouw gevoelens, maar misschien heb je er juist nu meer behoefte aan, om over wat meer persoonlijke dingen te gaan praten. En meer diepgang te zoeken in jouw persoonlijke relaties. Maar je kunt ook het gevoel hebben dat je vast zit in een situatie. Je hebt het gevoel dat je in een sleur zit en daardoor kun je heel ongeduldig en onrustig zijn. En misschien even niet meer weet hoe je uit de situatie kunt losbreken.

Je kunt daardoor erg piekeren en in je hoofd zitten. Dingen op een rijtje zetten is door alle spanningen en vele gedachten nu wat moeilijker. Mercurius, de heerser van Tweelingen, is namelijk retrograde gaan lopen vorige week en versterkt de werking van deze Volle Maan.

Door de invloed van Tweelingen kan je in lastige situaties jouw gevoelens willen rationaliseren en geneigd zijn om afleiding te zoeken in bijvoorbeeld werk, leuke contacten, korte reisjes, je storten op een nieuwe hobby of schrijven. Je lichaam kan je signalen geven, dat je iets over het hoofd ziet, wat jouw aandacht vraagt. Dan wordt afleiding zoeken even wat moeilijker!

Eerlijk naar jezelf

Misschien zijn lichamelijke/psychische klachten voor jou een aanwijzing dat je je leven anders mag gaan indelen. Je kunt je overbelast voelen. Jouw geweten kan een rol spelen, als je voor jezelf wilt kiezen of als gevoelens voor iemand anders duidelijk zijn geworden. Je moet toch eerlijk zijn naar jezelf.

Mercurius retrograde

De heerser van Tweelingen is Mercurius, planeet van contacten en het denken, handel en korte reizen is vorige week retrograde gaan lopen. Een periode van reflectie. Contacten vragen jouw aandacht, maar deze kan je ook even vermijden. Of je kunt besluiten om een punt te zetten achter relaties, als er geen eerlijkheid en openheid is tussen jullie. Je zult merken dat je smoesjes, leugens en roddels steeds minder gaat tolereren. Afspraken kunnen niet door gaan of uitgesteld worden en ook het verkeer en handelscontracten kunnen vertraging oplopen.

Jupiter recht tegenover de Maan

Jupiter, als heerser van de Boogschutter, loopt sinds kort ruim een jaar lang door zijn eigen teken en gaat voor veel expansiedrang zorgen. Je kunt optimistischer worden over je toekomst of in het komende jaar eindelijk die reis eens gaan maken of de studie gaan doen waar jij al lang je plannen voor had. Onverwacht kan er een som geld komen waardoor je meer mogelijkheden krijgt. Je kunt je op je toekomst gaan richten en plannen gaan maken om richting het buitenland te gaan. Misschien heb jij daar wel een grote liefde zitten? Wel is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en niet te overdrijven.

Cheiron

Cheiron, de planeet van de gewonde genezer, staat vierkant de Maan. Er kunnen situaties ontstaan waarin je min of meer gedwongen wordt om te kijken naar jouw jeugdtrauma’s.

Tweelingen heeft namelijk ook betrekking op jouw jeugd. Zo kan het contact met je broers of zussen heel wat emoties losmaken. Tussen hen kunnen er onuitgesproken zaken eens uitgesproken worden. Er zal veel genezing plaatsvinden, wanneer er open en eerlijk gecommuniceerd wordt.

Verslavingen kunnen je aandacht vragen, die kunnen tussen jou en contacten instaan. Misschien wil je het nu eens uiten, waar je al lange tijd mee zit. Ook kan je met behulp van een spiritueel leraar inzichten krijgen en stap voor stap problemen aan willen pakken. Therapie met paarden, schrijven of andere creatieve uitingen kunnen nu een goed hulpmiddel zijn om tot de kern van jouw probleem te komen. Door alle emoties die los kunnen komen kan het zijn dat je meer in een verslaving vlucht of je terug wilt trekken uit het leven.

Tweelingzielen

Tussen tweelingzielen kunnen er plotselinge veranderingen in de situatie ontstaan. Dit komt doordat we tijdens de Volle Maan in de eerste graad van Tweelingen terecht komen. Onze gevoels- en denkwereld kan dus van de ene op de andere dag omslaan en kan voor onverwachte wendingen zorgen tussen tweelingzielen.

Tweelingzielen kunnen van elkaar vragen, om eerlijk en open te zijn, wanneer zij hun relatie of contact verborgen houden voor hun partner, waar ze een karmische relatie mee hebben. Maar of er ook daadwerkelijk eerlijkheid en openheid zal zijn, heeft te maken met hoe sterk de Boogschutter-, of Tweelingen-invloed is binnen jullie geboortehoroscopen. De Boogschutter-invloed wil meer eerlijkheid en de Tweelingen kan er wat meer omheen draaien. Wanneer tweelingzielen niet op een lijn zitten, kan er weer een verwijdering ontstaan. Er kan dan veel nagedacht worden over hoe nu verder te moeten met je tweelingziel. Je kunt veel piekeren en je gespannen/onrustig voelen. Ook kunnen tweelingzielen willen vluchten in contacten met anderen, zich storten op werk, veel weg te zijn van huis of zich richten op vrienden en uitgaan. Het afstootgedrag tussen tweelingzielen kan zich uiten in leugentjes en smoesjes waar je de ander op kunt betrappen. Hierdoor kan je je willen terugtrekken en je bezig willen houden met innerlijk healingwerk van jezelf. Totdat er weer contact ontstaat of je een berichtje krijgt van hem of haar.

Binnen karmische relaties kunnen sommige tweelingzielen ervoor kiezen om eerlijk te zijn richting hun partner over hun tweelingziel. Je kunt een sterke drang naar vrijheid ervaren, je weer jong willen voelen, los willen komen van je “oude leventje” en meer gaan doen wat jij wilt. Al kan dit wel voor wat onbegrip zorgen, wanneer de karmische partner zich gekwetst en onbegrepen voelt. Maar er zullen onverwachte oplossingen komen voor alle problemen die er zijn.

Webinar Volle Maan 23 november 2018

Verdere informatie over de uitwerking van deze Volle Maan, vertellen wij in de lezing tijdens onze webinar op 23 november. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip Inspirerend leven: Leven met de maan

Yasmin Boland laat zien hoe de maancycli werken, hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan ons verbindt met de kosmos. Wil jij iets veranderen in je leven? In dit uitgebreide en leesbare boek lees je wat de invloed van de maan is op onze gezondheid, gemoedstoestand relaties en ons werk.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- (met gratis verzending).

3 comments

23 November 2018: Volle Maan & Essentiele olien | iOlie.nl 21 november 2018 - 11:40

[…] Wil je meer lezen over de volle maan van November? Kijk dan eens op https://www.inspirerendleven.nl/volle-maan-november-2018/ […]

Reply
Avatar
M. 23 november 2018 - 01:03

Bijzonder en mooi en duidelijk geschreven.

De studie die ik al jaren wil oppakken is bijna binnen handbereik en ik heb vandaag een punt gezet achter een contact met iemand waarvan ik voel dat de persoon niet eerlijk is en om de waarheid blijft draaien.

Dat de maan zo’n invloed kan hebben!

Reply
Avatar
Lis 23 november 2018 - 21:45

Ik heb vanmorgen letterlijk gezegd: ik zit vol met tegenstellingen, heb echt last van de dualiteiten in me (wit-zwart, …). Was een beetje een emotioneel zware dag vandaag, hoop dat het morgen of overmorgen voorbij is!
Bedankt voor de verhelderende tekst!
Ook heb ik nog steeds geen behoefte om mijn vader te zien, helaas… komt nog wel een keer.
Oh en als mijn dochter (van 9) scherp reageert op me,, lijk ik wel een gekwetst kind van 5!

Reply
Avatar
Pien 26 november 2018 - 17:00

Ik ben een beginneling 😉 wat betreft maaninvloeden en lees de berichten vol aandacht. Nu vraag ik me alleen af, heeft de maan op iedereen grotendeels dezelfde uitwerking? Ik ben namelijk van sterrenbeeld Tweeling, heeft deze maan in tweelingen dan extra veel invloed op mij? Wie kan me meer vertellen? Dank!

Reply

Leave a Comment