Home Astrologie Volle maan in schorpioen 7 mei 2020: verzetten tegen jouw transformatieproces

Volle maan in schorpioen 7 mei 2020: verzetten tegen jouw transformatieproces

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan mei

Tijdens deze volle maan staat de maan in het intense teken Schorpioen en recht tegenover de maan staat de zon in Stier. Twee tegenover elkaar liggende astrologische tekens, die een innerlijk conflict kunnen veroorzaken tussen gevoel en verstand. De maan symboliseert namelijk het vrouwelijke en de zon het mannelijke. Innerlijke conflicten kunnen uitgelicht worden: dat is het thema van deze volle maan.

Doordat de volle maan in Schorpioen staat, kan jij veel intense emoties ervaren en veel last hebben van slecht of onrustig slapen, griepachtige verschijnselen, vermoeidheid, vocht vasthouden, pijn in je onderrug, enzovoorts.

Mercurius, de planeet van communicatie, denken, verkeer en handel, staat recht tegenover de maan en samen maken ze een mooie verbinding met de dromerige en creatieve Neptunus. Door de Schorpioen-invloed is het misschien moeilijk voor jou om je te uiten, maar je kan je innerlijke gevoelswereld wel kwijt via jouw creativiteit en via bijvoorbeeld schrijven. En hierdoor kun je dieper in jouw gevoelswereld duiken.

Schorpioen en Stier

De maan staat in Schorpioen en dat is een mysterieus en een emotioneel teken: intens voelend, diepzinnig en vaak met een krachtige persoonlijkheid. Om hun gevoeligheid te beschermen creëren Schorpioenen emotionele veiligheid door een defensieve muur om zich heen te bouwen. Ze houden liever verborgen wat er in hen omgaat.

Ook kunnen ze door controle uit te oefenen op hun omgeving proberen te voorkomen dat diepliggende angsten naar boven komen of willen ze voorkomen dat zij gekwetst worden. Deze angsten kunnen verlatings- of bindingsangst zijn of angst voor ziektes of voor de dood.

Is de Schorpioen eenmaal gekwetst, dan kan hij dat maar moeilijk vergeten. De Schorpioen kan dan met boosheid of woede reageren of zelfs wraakzuchtig zijn. Door de Schorpioen-invloed krijg je de kans om diepe transformaties door te maken en zo spiritueel te groeien. Verder horen ook seksualiteit, macht, de dood, recherchewerk en criminaliteit (onderwereld) bij dit teken.

De Stier waar de zon in staat, daarentegen, creëert veiligheid door financiën en bezit en door alles bij het oude te willen houden. Stieren zijn wat bedachtzamer, zetten niet zo snel nieuwe stappen. Ze zijn ook erg geduldig, maar wanneer hun grens is bereikt, kunnen ze heel boos worden en vernietigend werken. Ze delen liefde voor dieren en de natuur en zijn creatief aangelegd. Als ze eenmaal aan de gang zijn, kunnen ze ook lang doorwerken. Een overeenkomst is dat beide tekens bezitterig en jaloers kunnen zijn.

Pluto, Jupiter vierkant Eris

Pluto en Jupiter staan heel 2020 dicht bij elkaar en maken een aantal keren een samenstand. Dat zorgt ervoor dat veel van wat verborgen is naar de oppervlakte kan komen om verwerkt te worden. Zaken die voor langere tijd in de doofpot zijn gestopt of onderdrukt zijn geweest, zoals machts- en seksueel misbruik, kunnen naar buiten komen. Maar ook kan je op zoek gaan naar wat voor jou de waarheid is en of je nog leeft volgens jouw geloofsovertuigingen. Er kan een tweedeling ontstaan met andersdenkenden. Je kunt je strijdvaardig opstellen en op willen komen voor rechtvaardigheid.

We kunnen emoties intens beleven en grote transformaties doormaken. We kunnen ons minder optimistisch voelen doordat we beperkt worden en omdat er een remmende werking is. Hier is de situatie met het Corona virus een mooi voorbeeld van. Een ander voorbeeld is de innerlijke weerstand die je kunt ervaren tegen de beperkingen.

Angst

Angsten kunnen gevoeld worden, bijvoorbeeld de angst voor een geldtekort. Je wilt misschien heel graag uitbreiden met je werkzaamheden en je storten op je werk. Maar dit vierkant laat zien dat je ergens in kunt vastlopen en dat er anderen zaken zijn die jouw aandacht vragen.

Jaloerse en wraakzuchtige gevoelens kunnen naar de oppervlakte komen. Deze gevoelens kunnen sterk aanwezig zijn wanneer je in het verleden vaak bent gekwetst.

Maar ook destructief gedrag kan jouw aandacht vragen, zoals verslavingen of een ongezonde levensstijl. Zo wordt een groot deel van 2020 een zeer transformerend jaar.

Verzet tegen jouw transformatie

Je kunt in deze periode in bepaalde situaties komen waarin je geconfronteerd wordt met jezelf. De uitkomst kan zijn dat je situaties wil saboteren of juist manipuleren, door controle uit te oefenen op de mensen om je heen. Dit kan je doen wanneer je angst ervaart om mensen te verliezen of wanneer je bepaalde emoties niet wilt voelen die naar de oppervlakte dreigen te komen. Het kan je frustreren wanneer de dingen niet lopen zoals jij zou willen. Daarom is het mogelijk dat je je wilt verzetten tegen het transformatieproces wat je nu aan mag gaan.

Dit vierkant daagt ons ook uit om een innerlijke spirituele reis te maken, onszelf beter te begrijpen en onze weggestopte angsten onder ogen te zien. Je kunt namelijk tot het besef komen dat jouw angsten en het willen hebben van controle jou alleen maar meer beperken in het willen creëren van het leven dat jij graag zou willen.

Mercurius en Neptunus

Mercurius maakt een mooi aspect met de dromerige en creatieve planeet Neptunus. Dit betekent dat we op zakelijk gebied pas beslissingen zullen nemen wanneer we heel zeker zijn van de zaak. Maar deze beslissingen zullen succes geven en heel gunstig uitpakken op de lange termijn.

Je weet op een creatieve manier met geld om te gaan om het te laten vermenigvuldigen. Met deze aanpak zie je de realisatie van jouw dromen steeds dichterbij komen. Je kunt ook jouw financiën gebruiken voor een goed doel. Zo kan het dat je jezelf in zekere mate wilt opofferen door zelf goed op je uitgavepatroon te letten.

Door Mercurius in Stier kan je ook je stem willen gebruiken voor zang, blogs, meditaties, enzovoorts. Hierin kan je jouw creativiteit kwijt. Je kunt je ook eenzaam voelen en je meer terugtrekken om innerlijke rust te vinden en om aandacht te besteden aan jouw innerlijke transformatie.

Ook kan het zijn dat je langzaamaan weer korte reisjes kunt maken naar bijvoorbeeld de zee. Maar de angst voor bijvoorbeeld het Coronavirus kan nog aanwezig zijn en ook met het leggen van contacten kan je nog voorzichtig zijn.

Tweelingzielen

Juno, de dwergplaneet die o.a. onze grote liefde en tweelingziel aangeeft, staat recht tegenover Cheiron. Dit zorgt ervoor dat er veel heling plaats gaat vinden tussen tweelingzielen. Tweelingzielen kunnen middenin heftige situaties en emoties zitten. Er kunnen veel veranderingen plaatsvinden in hun leven, wat voor de nodige onrust kan zorgen.

Een van de twee tweelingzielen kan er sterk behoefte aan hebben dat de ander evenwichtig en stabiel is. Iemand die harmonie brengt in de relatie en bereid is om concessies te doen. Dit kan ermee te maken hebben dat hij/zij het moeilijk vindt om zijn of haar gevoelens te uiten en nog met veel onverwerkte emoties zit.

Maar ook kan het zijn dat tweelingzielen nu heel erg de behoeften hebben aan zekerheid; de zekerheid of hun relatie nu wel stand blijft houden. En wanneer deze zekerheid niet gegeven wordt, kunnen er twijfels ontstaan en kan de ander zich moeilijk overgeven aan de liefde. Hierdoor kunnen er veel onzekerheden en angsten naar boven komen en kunnen zij makkelijk reageren vanuit boosheid.

Eigenwaarde

De eigenwaarde van tweelingzielen kan nu benadrukt worden in de relatie. Tweelingzielen kunnen elkaar bewust of onbewust triggeren om iets aan hun eigenwaarde en zelfbeeld te doen. Een laag zelfbeeld kan zich uiten in boosheid, het hebben van een kort lontje en het gevoel dat je steeds een strijd aan wilt gaan met de ander om bevestiging te krijgen dat de ander echt bij je wilt zijn. Maar wanneer er contact is tussen hen en er goed gecommuniceerd kan worden, kan hier heling voor plaatsvinden. Voor tweelingzielen zal het vooral belangrijk zijn dat zij elkaar kunnen steunen en zich veilig kunnen voelen bij elkaar, zodat zij beiden hun angsten en jaloerse gevoelens stapje voor stapje los kunnen laten.

Ook kunnen tweelingzielen elkaar stimuleren om op werkgebied belangrijke stappen te zetten en meer hun creatief denken te gebruiken, om op een slimme manier aan inkomsten te komen. Verder kunnen zij veel dromen over wat zij graag zouden willen voor de toekomst en wordt hun denken op elkaar afgestemd.

Webinar volle maan in Schorpioen 07-05-2020

Voor de volle maan in Schorpioen organiseren wij op 7 mei a.s. een webinar met een korte lezing over de uitwerking van deze dag. We geven een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen over de uitwerking van deze volle maan.

De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. De healing kan intens zijn doordat de Pluto/Saturnus-samenstand, die plaatsvond op 12 januari, een lange nasleep heeft en een sterk transformerende werking heeft. Je komt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en dit kan je helpen inzichten te verkrijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne volle maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

4 reacties

Avatar
aatje 3 mei 2020 - 08:33

geldt wat hierboven staat over de Volle Maan in Stier voor iedereen?

Reply
Avatar
Sas 3 mei 2020 - 09:24

Bedankt!

Ik vind dit stuk ontzettend herkenbaar en passend voor dit moment en mijn situatie.

Reply
Avatar
Viv 3 mei 2020 - 10:47

Geldt de info voor tweelingzielen ook voor soulmates? Er zijn toch maar weinig mensen die een relatie hebben met hun tweelingziel?

Reply
De energie van de volle maan van mei 2020 in het teken Schorpioen | Jolanda Hoogkamer 6 mei 2020 - 08:30

[…] je meer lezen over de astrologische betekenis van deze volle maan? Lees dan hier het artikel van Karin en Danique Vergeer op het platform Inspirerend […]

Reply
Avatar
Klazina Tuin 7 mei 2020 - 08:04

Wil graag meer weten over astrologie

Reply

Laat een bericht achter