Home Astrologie Volle Maan in Schorpioen 18 mei 2019: op zoek naar emotionele veiligheid en diepliggende angsten aanpakken

Volle Maan in Schorpioen 18 mei 2019: op zoek naar emotionele veiligheid en diepliggende angsten aanpakken

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan mei

Tijdens deze Volle Maan staat de Maan in het intense teken Schorpioen en recht tegenover de Maan staat de Zon in Stier. Er is sprake van twee tegenover elkaar liggende tekens die een innerlijk conflict kunnen veroorzaken tussen gevoel en verstand. De Maan symboliseert namelijk het vrouwelijke en de Zon het mannelijke. Innerlijke conflicten kunnen uitgelicht worden, horende bij het thema van deze Volle Maan. Doordat de Volle Maan in Schorpioen staat kan je veel intense emoties ervaren en veel last hebben van slecht of onrustig slapen, griepachtige verschijnselen, pijn aan de onderrug, vocht vasthouden en vermoeidheid.

Schorpioen en Stier

Het teken waar de Maan in staat geeft aan hoe jij emotionele veiligheid zoekt en in Schorpioen kan je dit doen door jouw diepliggende gevoelens af te schermen. De Schorpioen is een mysterieus en emotioneel teken: intens voelend en diepzinnig. Ook heeft hij vaak een krachtige persoonlijkheid. Door hun gevoeligheid hebben ze vaak een defensieve muur om zich heen en houden ze liever verborgen wat er in hen omgaat. Ook kunnen ze door controle uit te oefenen op hun omgeving proberen te voorkomen dat diepliggende angsten naar boven komen of dat zij gekwetst worden. Deze angsten kunnen verlatings- of bindingsangst zijn of angst voor ziektes of voor de dood.

Is de Schorpioen eenmaal gekwetst, kan hij dat maar moeilijk vergeten. Hij kan dan met boosheid of woede reageren of zelfs wraakzuchtig zijn. Door de Schorpioen-invloed krijg je de kans om diepe transformaties door te maken en zo spiritueel te groeien. Verder horen ook seksualiteit, macht, recherchewerk en criminaliteit (onderwereld) bij dit teken.

De Stier, waar de Zon in staat, creëert daarentegen veiligheid door financiën, bezit en door alles bij het oude te willen houden. Stieren zijn wat bedachtzamer en zetten niet zo snel nieuwe stappen. Ze zijn ook erg geduldig, maar wanneer de grens is bereikt, kunnen ze heel boos worden en vernietigend werken. Ze delen liefde voor dieren en de natuur en zijn creatief aangelegd. Als ze eenmaal aan de gang zijn, kunnen ze ook lang doorwerken. Wel kunnen beide tekens bezitterig en jaloers zijn.

Uitwerking Volle Maan met Pluto en Mercurius

Mercurius, planeet van denken en communicatie, staat dicht bij de zon en beïnvloedt samen met Pluto, de transformerende planeet, de Volle Maan. Daardoor is er een sterke uitwerking op onze emoties. Pluto, als heerser van de Schorpioen, kan intens zijn. Gevoelens die lang verborgen waren, kunnen nu naar de oppervlakte komen. Het kan zijn dat er door een conflictsituatie, waarin jij betrokken was, er een afstand is gecreëerd tussen jou en die persoon/personen.

Je kunt bij jezelf willen onderzoeken wat er precies speelde in deze situatie. Psychische problemen, hard moeten werken en grensoverschrijdend- en destructief gedrag kunnen factoren zijn die een rol speelden. Maar ook jaloezie kan een onderliggende toon hebben gehad. Dit kan veel boosheid hebben losgemaakt bij een van jullie. Door de afstand die er is gecreëerd, kan je een stukje zekerheid verliezen. Een sociaal vangnet kan verdwijnen en ook verlatingsangst kan naar boven komen. Hierdoor kun je serieuzer willen kijken naar hoe jij met de mensen om jou heen om wilt gaan. Het is goed om even te reflecteren waar al deze gevoelens vandaan komen.

Destructief gedrag

Wanneer je het moeilijk vindt om deze emoties te uiten, kun je je gevoelens emotioneel weg willen eten, jezelf op je werk willen storten of op een andere manier afleiding willen zoeken om jouw gevoelens niet te hoeven voelen. Dit kan destructieve gevolgen hebben, ook voor bijvoorbeeld jouw gezondheid. Bepaalde ziektes, zoals auto-immuunziektes, kunnen een aanwijzing zijn dat je emoties onderdrukt.

Ook kan je een angst hebben om je gevoelens te tonen of bang zijn om gekwetst of afgewezen te worden. Doordat Pluto retrograde loopt worden namelijk veel emoties niet geuit. Je wordt dus geconfronteerd met angsten voor het verlies van zekerheid tijdens deze Volle Maan.

Veranderingen

Misschien heb je geld gespaard voor het geval de situatie toch gaat veranderen, zodat je meer financiële zekerheid hebt. Want door de invloed van Pluto kunnen situaties een andere wending krijgen. Een oude situatie kan eindigen en een nieuw hoofdstuk kan beginnen. Je wordt namelijk door jouw hogere leiding een nieuwe richting op gestuurd, waarin je een beter leven tegemoet gaat, maar waarvoor jij eerst jouw angsten en destructief gedrag moet loslaten.

Vorige levens

De diepliggende angsten die los kunnen komen, kunnen met trauma’s uit vorige levens of jouw jeugd te maken hebben die jij nog niet goed verwerkt hebt. De emoties kunnen intens ervaren worden en kunnen te maken hebben met onderdrukking of seksueel geweld. Je kunt je willen terugtrekken om hier ruimte aan te geven.

Venus en Mars

Venus maakt een mooi aspect met Mars en is een mooie combinatie voor romantische ontmoetingen en om verliefd te worden. Dit komt doordat Venus het vrouwelijke is en Mars het mannelijke. De passie kan opbloeien tussen geliefden en omdat Venus ook nog samen staat met Uranus, kan er zomaar een plotselinge verandering komen in een relatie of kan onverwacht een nieuwe woning of andere manier van inkomen op je pad komen.

Mars en de Zwarte Maan-Lilith

Mars maakt ook een mooi aspect met de Zwarte Maan Lilith die jouw schaduwkant aangeeft. Je kunt dan ook willen terugdenken aan ruzies uit het verleden, waarin een derde partij betrokken was en waarin jaloezie een rol speelde. Ook kon het zijn dat deze derde partij last had van een verslaving en/of depressieve gevoelens. Deze ruzies konden betrekking hebben op de gezinssituatie of vrienden en collega’s waarmee je een innige band had gevormd. Ook konden ze betrekking hebben op karmische stukken die zich in dit leven weer herhalen. We kunnen inzien welke lering we hieruit kunnen trekken.

Tweelingzielen

Tussen tweelingzielen kan er een afstand zijn en zij kunnen obstakels ervaren om bij elkaar te kunnen zijn. Dit geeft hen echter de ruimte om eens serieus naar hun leven te willen kijken en onderzoeken of zij nog datgene doen wat hen gelukkig maakt. Oude situaties en karmische relaties kunnen zij achter zich willen laten, om een nieuwe fase te starten in hun leven. Dit kan gepaard gaan met angst voor het onbekende en angst voor het verliezen van zekerheid. Veel karmische situaties kunnen tussen tweelingzielen worden uitgewerkt en voor intense emoties zorgen. Er kan veel boosheid loskomen naar je tweelingziel wanneer je achter verborgen informatie komt.

Zo kan er tussen tweelingzielen ook nog jaloezie spelen. De onderliggende emotie hiervan is de diepliggende angst om elkaar kwijt te raken en te verliezen aan iemand anders. Deze angsten en andere bijkomende emoties komen naar boven om getransformeerd te worden. Spanningen tussen tweelingzielen zullen hierdoor stapje voor stapje verdwijnen en er kan steeds meer een opening komen voor gesprekken, waarin verborgen gevoelens besproken gaan worden. Wanneer tweelingzielen openlijk met elkaar kunnen praten, kunnen zij samen een transformatie doormaken.

Ook kan hierdoor duidelijk worden dat psychische problemen een rol spelen bij jou of je tweelingziel en dat dat het contact moeilijk maakt. Ook seksueel misbruik of andere vormen van misbruik kunnen diepe wonden hebben nagelaten en die kunnen nu naar boven komen. Zij kunnen los van elkaar een transformatie doormaken en stap voor stap dichterbij komen.

Webinar Volle Maan in Schorpioen 18 mei 2019

Voor de Volle Maan in Schorpioen organiseren wij op 18 mei a.s. een webinar, met een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Hathors en lichtwezens van Sirius voelbaar zal zijn. In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen over de uitwerking van deze Volle Maan. De geleide meditatie zal je helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

1 reactie

Avatar
REYNA POLANCO 15 mei 2019 - 05:22

Hoi ik ben escorpion en vind interesante meer te weten over deze tema meer kunnen lezen en leren… Reyna Polanco.. Groetjes en bedankt.

Reply
Q & A over volle en nieuwe maan | 19 mei 2019 - 06:18

[…] heb een paar sites waar ik regelmatig op kom, deze zal ik delen: Inspirerend leven Petra stam Lea van der […]

Reply

Laat een bericht achter