Home Astrologie Volle Maan in Steenbok & Maansverduistering 16 juli 2019: onderdrukte emoties, intieme relaties en je thuissituatie

Volle Maan in Steenbok & Maansverduistering 16 juli 2019: onderdrukte emoties, intieme relaties en je thuissituatie

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan juli

De Zon en de Maan staan recht tegenover elkaar in tegenovergestelde tekens. Bij deze Volle Maan staat de Maan in Steenbok en de Zon daar recht tegenover in Kreeft. Tijdens een Volle Maan kunnen er thema’s zijn die extra uitgelicht worden. Deze thema´s, die nu spelen in jouw leven, kunnen een vervolg hebben tijdens de Volle Maan in Kreeft, in januari 2020, wanneer er ook de Pluto/Saturnus-samenstand plaats vindt. Deze samenstand gaat veel transformaties en omwentelingen in gang zetten. Daarmee wordt de toon voor heel 2020 gezet.

Hogere energietrilling

Samen met deze Volle Maan vindt er een gedeeltelijke Maansverduistering plaats. Emoties worden nog intenser ervaren. Je kunt dan ook tijdens deze periode veel nadenken over beslissingen die jij wilt gaan maken. Daarnaast kan een Volle Maan voor ascensieverschijnselen zorgen, zoals onrustig slapen, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, hartkloppingen, duizeligheid, emotioneel zijn, enzovoort. Dit wordt veroorzaakt door de steeds hogere energietrilling van de aarde. Ons bewustzijn is aan het veranderen.

Veel planeten lopen retrograde en in combinatie met de dromerige planeet Neptunus, die een mooie verbinding maakt met de Maan, kan je hierdoor het gevoel hebben dat je in meerdere dimensies tegelijk verblijft, moeilijk aan de gang kunt komen en dat je afgeremd wordt. Dit is een periode van introspectie en een voorbereiding op een nieuwe fase, die begint bij het Egyptische Nieuwjaar op 26 juli en de Leeuwenpoort op 8 augustus.

Eigenschappen van Kreeft en Steenbok

Met de Maan in Steenbok zal je het liefste veiligheid willen inbouwen in jouw leven en je willen richten op je maatschappelijke carrière. De Maan staat in Steenbok niet sterk, want de Maan hoort immers bij het tegenoverliggende teken Kreeft. De Steenbok neemt liever afstand van emoties en richt zich op serieuze en aardse zaken. Daardoor ben je wel vaak een rots in de branding voor anderen. Misschien heb je in jouw jeugd weinig warmte gekend en was vooral jouw vader niet zo emotioneel betrokken bij jou als kind of zelfs helemaal afwezig. Het kan zijn dat je streng bent opgevoed en er hoge eisen aan je werden gesteld. Je kunt last hebben van verlegenheid en faalangst. Dit kan een invloed hebben op jouw carrière en gezinsleven. De Kreeft, waar de Zon in staat, geeft namelijk het moederlijke, huiselijke, zorgzame deel aan. Misschien voel je je erg verantwoordelijk voor jouw gezin en werk je hard en kan je weinig aanwezig zijn voor jouw gezin. Misschien ben je nu op zoek naar een balans tussen werk en privé/gezin, waarbij je je eigen behoeftes ook niet uit het oog verliest.

Maansverduistering en Pluto

Tevens vindt er een gedeeltelijke Maansverduistering plaats tussen 22.43 uur en 2.20 uur. Deze eclips kan sombere gevoelens naar boven halen. Emoties worden dan nog intenser ervaren. Oude pijn die je hebt weggestopt kan naar de oppervlakte willen komen. Jouw aandacht kan gaan naar emoties, intieme relaties en jouw thuissituatie.

Je kunt wat pessimistisch zijn over je toekomst en even niet weten hoe het nu verder moet. Onderdrukte emoties kunnen naar de oppervlakte willen komen, maar misschien kan je deze moeilijk toelaten of kan het geuit worden in prikkelbaar gedrag. Je kunt geneigd zijn om je terug te trekken en emoties af te sluiten of je te storten op je werk. Maar dat kan nu moeilijk gaan en er kunnen toch veel emoties naar de oppervlakte willen komen. Pluto staat namelijk dicht bij de Maan. De werking van Pluto is dat we emoties willen doorvoelen en verwerken om tot bewustzijnsverruiming te komen. Maar ook grenzen willen opzoeken, verborgen zaken aan het licht willen laten komen en diepgewortelde angsten willen loslaten. Zaken als seksueel- of machtsmisbruik en criminaliteit kunnen aan het licht komen.

De rol van de ouder

In deze periode van reflectie kan je willen onderzoeken waar bepaalde angsten, boosheid en schuldgevoelens vandaan komen. Je kunt je geremd voelen, verlegen zijn of last hebben van faalangst.

Misschien voel je je schuldig over je eigen rol als ouder en opvoeding van jouw kinderen. Had je meer willen opkomen voor je kinderen of ze willen beschermen. Had je minder zelf in de belangstelling willen staan of minder willen werken, om er meer te zijn voor je kinderen. Maar besef je jezelf aan de andere kant ook dat je soms niet anders kon. Je kunt als ouder aan jouw kinderen immers niet alles geven wat zij nodig hadden. De band met je kinderen kan je nu dan ook willen verbeteren of herstellen als er een afstand is gekomen. Maar het is goed mogelijk dat het nu nog niet de tijd is om dit te doen. Een van jullie kan er nog niet aan toe zijn.

Tweedeling

Eris, de ruziemakende planeet en de planeet die makkelijk een tweedeling veroorzaakt, staat in Ram en maakt een vierkant met de Maan, Pluto en Saturnus. Het kan dus zijn dat er veel boosheid van vroeger naar boven komt en dat er daarom afstand is met bijvoorbeeld een of beide ouders. Of besluit je nu deze afstand te nemen. Misschien was een van jouw ouders dominant, streng, kleinerend of egocentrisch en heb je de juiste aandacht gemist. In ergere gevallen kan er sprake zijn geweest van machts- of seksueel misbruik of waren zij betrokken bij criminele activiteiten.

Iemand kan jou en een derde persoon uit elkaar willen drijven, doordat die persoon bijvoorbeeld wraakzuchtig is. Situaties kunnen karmische situaties zijn en zich herhalen, om zo karma uit te kunnen werken.

Je kunt rond deze periode van de Volle maan wat meer in opstand willen komen. Door de boosheid die los komt, kan je luidruchtiger zijn dan anders, verbaal sterk zijn en voor jezelf willen opkomen. In conflictsituaties kun je je gelijk willen krijgen.

Omdat de Maan de vrouwelijke energie symboliseert en Eris in Ram de mannelijke energie, kan dit ook op een conflict duiden tussen man en vrouw. Misschien waren er vroeger tussen jouw ouders veel ruzies en ben jij op een passieve manier (bijvoorbeeld stilzwijgend) of actieve manier (bijvoorbeeld schreeuwen) in opstand gekomen. Deze patronen kan je nu ook in jouw liefdesrelatie terug zien en mogelijk wil je hier bewust aan werken, om hier verandering in te brengen.

Neptunus en de Maan

Door de dromerige planeet Neptunus kan je inzichten krijgen via dromen, kunst, een medium, ingevingen of visioenen. Het kan je meer inzicht geven over wat er precies gebeurd is waardoor jij beschadigd bent geraakt. Dit kunnen ook karmische situaties zijn.

Waar jij misschien voorheen steeds in verwarring was, kan je nu duidelijkheid krijgen.

Misschien heb je het gevoel in meerdere dimensies tegelijkertijd te leven of zelfs het gevoel dat je terug bent in een vorig leven en dit kan ook aangewakkerd worden door films of series. Via kunst, muziek en dans kan uiting gegeven worden aan deze emoties. Maar ook kan je veel willen slapen om tijdens je slaap veel onverwerkte stukken te kunnen verwerken.

Tweelingzielen

Door de dubbele getallen 7 in de datum, horende bij Neptunus, heeft deze Volle maan een extra sterke uitwerking op Tweelingzielen. Vooral wanneer jij of je twin veel Vissen-invloed hebben in de geboortehoroscoop. Je kunt dan ook het gevoel hebben dat bepaalde situaties tussen jullie onduidelijk bleven, maar daar kan rond de Volle maan verandering in komen door dromen, ingevingen of via een medium. Er kan nu veel duidelijk worden, zoals bijvoorbeeld misleidend of destructief gedrag over psychische problemen of verslavingen.

De angst om de ander te verliezen kan sterk aanwezig zijn geweest, waardoor je angstvallig aan de ander kan proberen vast te houden. En je kunt het heel moeilijk vinden om jouw twin wat meer los te laten en ruimte te geven. Dit kan echter verstikkend werken op de ander en ervoor zorgen dat hij/zij zich meer wilt losmaken.

Maar je kunt je ook gekwetst voelen door je twin en voorlopig afstand willen nemen. Je kunt heel boos zijn op hem of haar. Andersom kan dit natuurlijk ook het geval zijn. En deze boosheid kan te maken hebben met oude patronen uit jouw en/of jouw twins jeugd. Misschien was jouw vader of jouw moeder er emotioneel niet voor jou en wordt dit getriggerd in de relatie met jouw tweelingziel. Maar ook kunnen thema’s rondom seksueel misbruik, wraakgevoelens en machtsmisbruik naar boven komen, waardoor jij het gevoel hebt niet op één lijn te komen met je twin. Je kunt nu ook het gevoel hebben dat jullie samen even niet vooruit komen, alsof er een rem op staat. Dit is een periode waarin tweelingzielen tot inzichten kunnen komen over blokkades uit hun verleden, om ze vervolgens te helen. Maar ook kunnen er blokkades uit vorige levens naar boven komen, om verwerkt te worden.

Webinar Volle Maan in Steenbok 16-7-2019

Voor de Volle Maan in Steenbok organiseren wij op 16 juli a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van Sirius voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en ons voor te bereiden op het Egyptische Nieuwjaar van 26 juli en de Leeuwenpoort van 8 augustus.

Een zeer sterke Volle Maan, die door de dubbele getallen 7-7 ook veel invloed zal hebben op tweelingzielen!

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van de Volle Maan. De geleide meditatie zal je helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

5 comments

Avatar
Ans Lodder 13 juli 2019 - 08:04

Weet je dat een link naar je website de t ontbreekt waardoor je er niet op terecht komt

Reply
Avatar
Brenda 14 juli 2019 - 09:16

Pff, niet te doen dit.
Verdoofd
Al dagen lang?
Al weken lang?
Op het randje van ‘whatever’
De moed en de wil is er nog steeds,
ergens,
Maar de hoop lijkt weg
Mercury Retrograde?
Maan?
Vol,halfvol, of onzichtbaar?
6 planeten op een rijtje?
Welke of wat dan ook, ik kan ze niet meer zien, of moet ik zeggen voelen?, in dit moment
Pff, niet te doen dit

Reply
Avatar
Ad Lenders 14 juli 2019 - 11:47

Wat een onzin. Ik ben steenbok en ik ben een en al emotie…..hooggevoelig….etc.

Reply
Avatar
Jacqueline 16 juli 2019 - 08:46

Dit is een opmerking van iemand die weinig weet van astrologie.
Het sterrenbeeld alleen, in dit geval Steenbok, zegt niets over hoe gevoelig iemand kan zijn, de horoscoop kan, naast het teken Steenbok bijvoorbeeld (veel) andere planeten (o.a.mercurius, venus, mars) en/of de maan bevatten die in het element water
staan, zoals Kreeft, Vissen, Schorpioen. En dan kun je “als Steenbok” toch een heel gevoelig, emotioneel persoon zijn.

Reply
De energie van de volle maan van juli 2019 in Steenbok | Jolanda Hoogkamer 14 juli 2019 - 12:49

[…] De maan staat in het teken steenbok, de energie die hierbij hoort is die van controle, afstand nemen van emoties en jezelf richten op aardse en materiële zaken. De zon staat in het teken kreeft, dat gaat juist over loslaten en verzachten, zonder zwakker te worden. En over huis, thuis en familie. Het kan zijn deze uitersten, controle en loslaten of verhouding tussen werk en privé voor jou speelt of je nieuwe inzichten geeft. Pluto staat dicht bij de maan en zorgt ervoor dat je juist emoties wil doorvoelen om te kunnen helen en los te laten. Wil je meer lezen over de volle maan en de astrologische betekenis? Lees dan verder in het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven. […]

Reply
Avatar
Adrie 16 juli 2019 - 15:34

Dank voor deze info…. het maakt veel duidelijk…. ( het ligt dus niet aan mij..).. dit is het collectieve PAD…. en veel puzzelstukjes vallen op hun plek.

Reply

Leave a Comment