Home Astrologie De Volle Maan in Maagd 2-3-2018: Tijd om aandacht te besteden aan jezelf

De Volle Maan in Maagd 2-3-2018: Tijd om aandacht te besteden aan jezelf

Door Karin en Danique Vergeer

Op 2 maart 2018 staat de Volle Maan in Maagd, waardoor gezondheidsproblemen jouw aandacht kunnen vragen. Tijdens deze Volle Maan gaan veel emoties geheeld worden rondom het thema emotionele veiligheid, opvoeding en de band die je hebt met je moeder. Tweelingzielen kunnen zich minder geaard voelen en meer dromen.

De Volle Maan heeft altijd een sterke uitwerking op iemands leven. De Maan hoort bij de Kreeft en is het moeder-principe, geeft jouw gevoelens en emoties weer. En vooral dit jaar is de werking van de Maan extra sterk, doordat 2018 het getal 11 en 2 heeft. Getal 2 hoort bij de Maan, de Kreeft, een Waterteken en er gaan dit jaar veel emoties geheeld worden rondom het thema emotionele veiligheid, opvoeding en de band die je hebt met je moeder. Je kunt je dus rondom de periode van de Volle Maan emotioneler voelen en last hebben van onrustig/ slecht slapen, vermoeidheid en griepachtige verschijnselen. Ook kan de Volle Maan je in actie laten komen of kan er een conflict ontstaan tussen gevoel en verstand. Een tijd om knopen door te hakken en ongezonde situaties achter je te laten. Door deze Volle Maan in Maagd kunnen gezondheidsproblemen jouw aandacht vragen.

De Maan in Maagd

De Maan staat in het teken Maagd en de Maagd is doorgaans betrouwbaar, bescheiden, ordelijk, praktisch, dienstbaar aan anderen, kritisch, analyseert graag en heeft daarbij veel oog voor details. Soms zijn Maagden erg perfectionistisch. Gezondheid is belangrijk, dus zal je ze snel vinden in de gezondheidszorg.

Tegenover de Maan staat de Zon in Vissen. Samen met de Zon staat Neptunus, de heerser van Vissen, en deze zorgt ervoor dat jouw doorgaans nuchtere kijk op het leven ietwat vertroebeld wordt door de Vissen-invloed. De Vissen laten zich namelijk makkelijk misleiden, zien dingen door een roze bril of verkeren in een droomwereld. Het praktisch bezig zijn, wat de Maagd graag doet, kan nu even wat moeilijker zijn, doordat de Vissen meestal niet zo geaard is. Je kunt de dingen nu niet zo goed geordend krijgen en misschien ben je teleurgesteld, als iets een illusie is gebleken.

Misschien wil jij je droom praktisch gaan uitvoeren, je creatieve plannen, je plannen om je horizon te verbreden of te gaan reizen doorzetten, maar lukt het niet of nauwelijks om in actie te komen door de invloed van Neptunus. Het kan daardoor lang duren voordat je iets van de grond krijgt. Het kan zijn dat je het overzicht niet meer hebt of je hebt moeite met het leggen van verbanden. Redenen daarvoor kunnen ook psychische, verslavings- of gezondheidsproblemen zijn. Het is belangrijk om daar eerst aandacht aan te besteden.

Kritisch stemmetje in je hoofd

Maagden voelen zich snel onzeker en misschien is er steeds dat kritische stemmetje in je hoofd, het stemmetje dat zich steeds afvraagt of je wel goed genoeg bent, of je wel kan wat je wilt bereiken. Goed om eens te gaan kijken waar deze overtuigingen vandaan komen. En doe jij wat je zelf graag wilt of wil je nog teveel voldoen aan de verwachtingen van bijv. je familie of moeder? Of accepteer jij jezelf hoe je bent? Het is ook goed om jouw emoties eens te analyseren en te kijken of gezondheids- of psychische problemen een oorzaak hebben in jouw opvoeding of dat je te maken hebt met onverwerkte emoties uit jouw verleden.

Door de invloed van Saturnus op deze Volle Maan kunnen gevoelens naar boven komen die te maken hebben met een strenge opvoeding, waarin misschien veel regels waren en er veel eisen aan jou werden gesteld. Of misschien spelen gevoelens een rol die te maken hebben met een afwezige ouder, omdat deze vaak weg was voor werk. Ook kan je behoefte hebben aan steun van een ouder iemand.

Voor Vissen is het soms wat moeilijk om grenzen aan te geven en kan het moeilijk zijn, door hun gevoeligheid, te voelen welke gevoelens van hen zijn en welke gevoelens van een ander. Ze trekken zich makkelijk terug uit de wereld en daar heb je misschien nu ook behoefte aan; je even terugtrekken en aandacht geven aan jezelf.

Je kunt ook behoefte hebben om je huis op te ruimen, je lichaam te reinigen, je dieet aan te passen of aandacht te besteden aan jouw gebit. Dit om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Venus- Mercurius- Cheiron driehoek Jupiter vierkant Mars

Het samen praten in relaties kan helend werken en het zelfhelende vermogen stimuleren. Cheiron is namelijk de planeet van de gewonde genezer. Je kunt je dan bewust worden van de problemen die er zijn. Door het kijken van films, het luisteren van muziek, het maken van kunst, het ervaren tijdens (spirituele) reizen, het bezoeken van mystieke plekken of door dromen kan jij je verleden (vorige levens) herbeleven en op deze manier verwerken.

Dit aspect kan er ook voor zorgen dat je het contact met iemand wilt verbreken, omdat iemand over jouw grenzen is gegaan, zich ongepast heeft gedragen, jaloers was, over je heeft geroddeld, je misleid heeft of opgelicht heeft. Hierdoor kunnen er ruzies zijn ontstaan. Situaties of contacten kunnen ongezond voor je zijn en je kan deze (tijdelijk) willen loslaten of op een laag pitje zetten.

Tweelingzielen

Door de dubbele getallen in de datum, nl. 2-3-2(2018) heeft deze Volle Maan een sterke invloed op tweelingzielen. Veel planeten staan in Vissen, evenals Juno, die het huwelijk aangeeft en de persoon waarmee jij een diepe zielsconnectie hebt. Daardoor wordt de Vissen-invloed op tweelingzielen sterk. Je kunt je wat minder geaard voelen en meer dromen over de relatie met je tweelingziel. Tweelingzielen kunnen vaak mystieke ervaringen hebben, zoals uittredingen tijdens hun slaap en ontmoetingen in de droomsfeer.

Emoties

Je kunt je emotioneel voelen in de situatie met jouw twin en al deze emoties eens op een rijtje willen zetten. Vooral omdat jullie elkaar erg sterk kunnen aanvoelen op afstand, kan het verwarrend zijn welke emoties van jou zijn en welke emoties jij opvangt van je twin. Depressieve gevoelens kunnen een rol spelen. Het is zelfs mogelijk dat je fysieke klachten kunt ervaren door hetgeen je opvangt van je twin.

Maar jij kan ook in de war zijn, doordat je niet meer zeker weet of jouw twin er nog wel voor wilt gaan. Hij of zij kan bepaalde dingen hebben gezegd of gedaan, waardoor je onzeker bent geworden. Je kunt bang zijn dat jouw twin je te ‘zweverig’ of emotioneel vindt en zich daarom terugtrekt. Of jij kunt je terug hebben getrokken, doordat je achter ongepast of aanstootgevend gedrag bent gekomen van je twin, of dat jijzelf of je twin je misleid heeft, doordat je achter leugens bent gekomen en er ruzies zijn ontstaan.

Ook kunnen er praktische problemen zijn, zoals een te grote afstand of geldproblemen, waardoor jullie niet samen kunnen zijn. Misschien voel jij je ver van je twin vandaan, voel jij je afgescheiden, weet je niet zeker of het nog wel goedkomt en besluit je aan je eigen helingsproces te gaan werken. Je kunt onderzoek willen doen naar dieper liggende oorzaken van de pijn die je ervaart door te schrijven, meditatie of met een medium/paragnost te praten. Ook tijdens dromen kan er veel heling plaatsvinden.

Ruimte nemen

Of wil jij aan je carrière werken, verdieping zoeken in je werk of ben je bezig om werkzaamheden in het buitenland te gaan doen/opzetten. Al lukt het misschien niet om de plannen goed van de grond te krijgen. Je mag dan ook de ruimte nemen om liefdevolle aandacht aan jezelf te geven en heling te zoeken voor jouw onverwerkte pijn.

Tweelingzielen kunnen elkaar helpen op afstand en in de droomsfeer en dit proces kan veel energie van je vragen. Maar door de Maagd-invloed kan je je beseffen dat, door je dienstbaar op te stellen naar jouw twin, maar tevens ook je grenzen aan te geven, dit hele proces voor een ‘Hoger Doel’ is. Tweelingzielen kunnen veel tekens krijgen van hun ‘Hogere Leiding’, zodat zij weten dat ze op de goede weg zitten. Het zien van een huwelijk of trouwerij kan zo’n teken zijn.

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com


Meer lezen over de Volle Maan en hoe je met de energie van de Volle Maan kunt omgaan?

Leave a Comment