Home Astrologie Volle Maan in Boogschutter 5 juni 2020: intense energie & een emotionele rollercoaster

Volle Maan in Boogschutter 5 juni 2020: intense energie & een emotionele rollercoaster

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan juni

Vrijdag 5 juni 2020 staat de volle maan staat in het enthousiaste en optimistische teken Boogschutter. Daar tegenover staat de zon in Tweelingen. Iedere maand wordt het thema van de volle maan gekleurd door de astrologische tekens waarin de maan en de zon staan. Samen met de aspecten die de volle maan op dat moment maakt met andere planeten, maakt dit dat de uitwerking van iedere volle maan uniek is. Verder kan je veel last hebben van ascensieverschijnselen zoals vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, onrust, je emotioneel voelen enzovoorts. Jouw chakra’s staan namelijk meer open.

Deze volle maan wordt beïnvloed door Venus, planeet van de liefde, die recht tegenover de maan staat en retrograde loopt, maar ook door de zwarte maan Lilith. De zwarte maan Lilith geeft jouw schaduwkant aan. Deze volle maan zal door Venus retrograde veel invloed hebben op relaties, jouw bezit en financiën.

In de maanden juni en juli vinden drie eclipsen plaats; tijdens deze volle maan een gedeeltelijke maansverduistering, op 21 juni een zonsverduistering en op 5 juli een gedeeltelijke maansverduistering. Deze maanden kunnen daardoor erg emotioneel zijn. Ze kunnen een keerpunt aankondigen waarin situaties duidelijk worden en je iets in een ander licht gaat zien. Emoties kunnen sterk uitvergroot worden en je kunt sterk het gevoel hebben dat je voor levensveranderende beslissingen staat. Misschien besluit je een andere richting op te gaan en situaties en relaties die niet meer bij je passen achter je te laten.

Ook verandert de Noordelijke maansknoop, die jouw zielsmissie en talenten aangeeft, van teken de dag voor de volle maan. Deze maansknoop gaat van Kreeft naar Tweelingen. Hierdoor kan duidelijker worden welke vaardigheden jij meer mag gaan ontwikkelen en wat jij kunt gaan doen om jouw zielsmissie te bereiken. Hierover verschijnt op onze website een uitgebreid artikel.

Volle maan in Boogschutter en Tweelingen

Boogschutter, waar de maan in staat, is optimistisch, enthousiast, toekomstgericht, studeert graag, heeft interesse in religie, houdt van reizen en andere culturen. Dit teken is een echte (spirituele) leraar en heeft vaak veel overtuigingskracht. Hij houdt ervan om te filosoferen, zoekt verdieping en is avontuurlijk ingesteld. Eerlijkheid is voor de Boogschutter erg belangrijk. Hij kan ook soms onrustig zijn, te enthousiast zijn, overdrijven en daardoor te veel hooi op zijn vork nemen.

De zon staat recht tegenover de maan in Tweelingen. Tweelingen is nogal mentaal ingesteld; leergierig en nieuwsgierig. Dit teken kan ook snel afgeleid zijn of zich snel vervelen. Tweelingen is wat luchtiger ten opzichte van Boogschutter. Ook is het soms moeilijk voor Tweelingen om een onderwerp uit te diepen door de vele interesses die ze hebben. Daardoor kan zijn kennis wel op veel vlakken liggen, maar ook verdieping missen. Tweelingen is jeugdig en charmant en weet met zijn charme vaak zijn zin te krijgen. Dit teken legt makkelijk contact en is goed in handel en multitasken. Tweelingen kan conflicten willen vermijden en ook wel eens een leugentje vertellen om bestwil.

Gedeeltelijke maansverduistering

Tijdens deze volle maan is er ook een gedeeltelijke maansverduistering. Er schijnt tijdelijk minder licht op de maan en dit kan de uitwerking van de maan intenser doen voelen. Deze uitwerking kan al 6 weken ervoor voelbaar zijn en een lange nasleep hebben, zeker tot het einde van het jaar.

Tijdens de periode rond de maansverduistering kunnen zich situaties voordoen die veel emoties in ons losmaken. Er kunnen verborgen emoties naar de oppervlakte komen. Daardoor kan het nu aanvoelen als een emotionele rollercoaster en we kunnen aanvoelen dat er een verandering moet gaan komen in ons leven. De maansverduistering geeft daarom ook een keerpunt aan in je leven: een moment om belangrijke beslissingen te maken. Beslissingen die vooral te maken hebben met jouw spirituele pad, waarin het belangrijk zal zijn dat je jouw hart en intuïtie durft te volgen. Aandacht kan gaan naar wat jouw werkelijke idealen zijn en welke groei je mag doormaken. Bovendien kun je twijfelen of je nog eerlijk bent naar jezelf en naar anderen en of je nog volgens jouw waarheid en principes leeft.

Onder invloed van Venus kunnen beslissingen gemaakt worden met invloed op relaties. Schaduwkanten van jezelf en anderen kunnen duidelijk worden en je kunt overwegen of je nog verder wilt met een relatie (dat kunnen liefdes-, vriendschaps- en werkrelaties zijn). Ook kan je een andere manier van inkomen overwegen die beter bij jouw spirituele ontwikkeling past.

Aan het einde van het jaar kan er een vervolg komen op deze maansverduistering. Dan kan er veel duidelijk zijn geworden over de beslissingen die je wilt maken.

Venus en zwarte maan Lilith

Doordat Venus retrograde loopt en recht tegenover de maan staat, kunnen oude liefdes en contacten terug in je leven komen. Dan is de vraag of je eerlijk durft te reflecteren en of je vervolgens oprecht durft te vertellen wanneer jou iets dwars heeft gezeten. Daarbij is het belangrijk om eerlijk naar jouw schaduwkant te kijken en naar jouw aandeel in conflicten.

Je kunt in contact met iemand een zekere diepgang missen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van ontwijkend gedrag waarin smoesjes, leugens of roddels een rol spelen. Wanneer we niet vooruit komen in contact met anderen, kan een confrontatie nodig zijn. Misschien moeten gevoelens en gedachten eens op een rijtje worden gezet en eerlijk uitgesproken worden naar elkaar.

Ook kan je willen analyseren waarom bepaalde emoties naar boven komen. Je kunt onderzoeken of deze verband houden met ervaringen uit het verleden. Het is mogelijk dat je negatieve gevoelens projecteert in relaties waarbij jouw blinde vlek duidelijk kan worden. Was er sprake van jaloezie? Deze jaloezie naar anderen toe kan gaan over meer verdienen, spiritueel verder ontwikkeld zijn of strategischer te werk gaan en daardoor veel bereiken. Of ben je snel boos en reageer je makkelijk met een kort lontje? Ben je bemoeizuchtig, betweterig, overdrijf je te veel of draait het te veel om jou? Wanneer we bewust aan de slag gaan met onze minder goede eigenschappen, kan dit een zeer transformerend effect hebben.

Op werkgebied kan je overwegen om jouw inkomen veilig te stellen voor de toekomst. Misschien wil je een huis kopen of zou je je werk graag willen uitbreiden met meer taken, meer kennis of een nieuwe functie. Maar anderzijds je ook kunt twijfelen of dit haalbaar is wanneer je hiervoor (grote) uitgaven moet doen. Je kunt bang zijn om financiële zekerheid te verliezen en misschien zijn er ook nog schulden die afbetaald moeten worden. Venus loopt nu immers retrograde. Bovendien kan je inzien dat je niet te impulsief iets moet ondernemen, maar dat je meer geduld mag hebben en je beter niet te veel risico of hooi op je vork kunt nemen.

Communicatie: Mercurius, Cheiron en Uranus

Mercurius, de planeet van onder andere onze communicatie, staat in het gevoelige teken Kreeft en maakt een vierkant met Cheiron, de planeet die jouw diepste zielenwond aangeeft. Dit betekent dat je je kunt terugtrekken wanneer gekwetste gevoelens een rol spelen. Boosheid kan voor lange tijd ingehouden worden, maar wanneer de maat vol is, kan je tot ontploffing komen. Onder invloed van Uranus kan de spanning in jezelf hoog oplopen en word je erg gestimuleerd om emoties te uiten.

Ook zorgt Uranus ervoor dat we een haarscherpe intuïtie hebben. Jouw intuïtie kan je al heel veel signalen hebben gegeven over verborgen zaken die spelen en die eventueel jouw boosheid triggeren. Hierdoor kun je onverwachts beslissen het contact te verbreken. Je wordt uitgedaagd om voor jezelf op te komen.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen tijdens deze volle maan terugdenken aan oude liefdes of hun tweelingziel waar ze misschien al een tijd geen contact mee hebben gehad.  In deze periode willen zij analyseren wat er in deze relaties mis is gegaan. Ze kunnen bijvoorbeeld tot de conclusie komen dat ze geen diepgang of openheid konden vinden in hun vorige relaties. Ze kunnen patronen herkennen waarbij de één zich beter voelde dan de ander, er leugens werden verteld of waarbij er meer aandacht ging naar andere mensen of hobby’s dan naar de partner, waardoor disharmonie is gecreëerd. Hieruit kun je concluderen dat je dit niet wil voortzetten in de relatie met je tweelingziel.

Door de invloed van de zwarte maan Lilith kan er ook een derde persoon een rol hebben gespeeld in de situatie met je tweelingziel, die in eerste instantie een bedreiging leek te vormen voor jullie relatie. Maar toch kan het dankzij deze persoon zo zijn dat de waarheid naar boven is gekomen over iets wat lang verborgen was. Daardoor komen schaduwkanten van jouzelf, je tweelingziel en/of deze derde persoon aan het licht. Deze confrontatie kan de nodige boosheid losmaken. Er kan nu veel genezing plaatsvinden voor deze boosheid in deze periode.

Ook kun je veel nadenken over het creëren van een (samengesteld) gezin of een warme thuissituatie met je tweelingziel. Wanneer er nog geen (financiële) stabiliteit is in jullie levens, kan dit roet in het eten gooien. Uranus, de planeet die onze intuïtie versterkt, zorgt ervoor dat we toch mooie ingevingen kunnen krijgen over onze toekomstige thuis- en gezinssituatie en hoe tweelingzielen hun problemen kunnen oplossen. Daarnaast kunnen onverwachte wendingen ervoor zorgen dat hun dromen toch uit kunnen komen.

Webinar volle maan in Boogschutter 05-06-2020

Voor de volle maan in Boogschutter organiseren wij op 5 juni a.s. een webinar met daarin een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen over de uitwerking van deze volle maan.
De Boogschutter houdt van reizen en we nemen je daarom tijdens de meditatie mee naar een Grieks eiland waar een wit paard een mooie boodschap en een getal voor jou heeft. Vervolgens brengt het paard jou naar een strand waar Lichtwezens van Sirius met jou gaan kijken naar diepere emoties die jou belemmeren in jouw zijn en zij helpen jou een diepere verbinding te maken met jezelf. Hierna loop je samen met jouw tweelingziel over een pier naar een Grieks klooster op een klein eilandje. Hier word je ontvangen door een monnik. We bundelen samen onze krachten om meer licht en liefde te sturen naar de wereld.

Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne volle maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

3 reacties

Avatar
Angela 31 mei 2020 - 11:13

Ik lees nu hier precies waar ik mee bezig ben…ik heb 2 fagen geleden mijn partner gezegd dat ik wegga, ik kies voor mezelf. Hij heeft gelogen en ik kan hem niet vertrouwen, voel dat zelfs nu, hij nog niet eerlijk is. Daarom laat ik hem los. Al is het inderdaad erg emotioneel en zal t financieel heel lastig zijn, het is goed zo….ik heb nu rust in mn hoofd en lijf. Amen.

Reply
De energie van de volle maan van juni 2020 in het teken boogschutter | Jolanda Hoogkamer 4 juni 2020 - 08:48

[…] je meer lezen over de astrologische betekenis van deze volle maan? Lees dan hier het artikel van Karin en Danique Vergeer op het platform Inspirerend […]

Reply
Avatar
Anja 6 juni 2020 - 12:29

Ja ik kon me er niet tegen verzetten ik had gistereavond een sterke emotionele avond ben ook laat in slaap gekomen. Zijn een paar factoren die hier in mee spelen.

Reply
Avatar
Effecten van de volle maan op de mens - Lucky 11 juni 2020 - 15:34

Interessant artikel, ik vind het nog steeds erg jammer dat de volle maan niet zichtbaar was een groot deel van de avond. Volgende maand weer een kans. Dat neemt niet weg dat de kracht van de maan wel voelbaar was. Fascinerend hoeveel effect de maan op ons als mens heeft. Interessant onderwerp om verder over te lezen.

Reply

Laat een bericht achter