Home Astrologie Volle Maan in Boogschutter 17 juni 2019: frustraties kunnen hoog oplopen

Volle Maan in Boogschutter 17 juni 2019: frustraties kunnen hoog oplopen

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan juni

De Maan staat in het enthousiaste en optimistische teken Boogschutter. Daar tegenover staat de Zon in Tweelingen. Tijdens een Volle Maan, met een voor- en nawerking van een aantal dagen, kan je veel last hebben van ascensieverschijnselen zoals vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, onrust en je emotioneel voelen. Jouw chakra’s staan meer open. Iedere maand wordt het thema van de Volle Maan gekleurd door de astrologische tekens, waarin de Maan en de Zon staan. Samen met de aspecten die de Volle Maan maakt met andere planeten, zorgt dit ervoor dat de uitwerking van iedere Volle Maan uniek is.

Deze Volle Maan wordt beïnvloed door Jupiter, die dicht bij de Maan staat. Deze geluksplaneet loopt retrograde en heeft in zijn eigen teken een krachtige uitwerking. Maar ook is er een T-vierkant werkzaam, dat voor veel frustraties kan zorgen, Bovendien is de Zonsverduistering van 2 juli al voelbaar! Het zal dus een emotionele Volle Maan worden!

Boogschutter versus Tweelingen

De Boogschutter, waar de Maan in staat, is optimistisch, enthousiast, toekomstgericht, studeert graag, heeft interesse in religie en houdt van reizen en andere culturen. Hij is een echte (spirituele) leraar en heeft vaak veel overtuigingskracht. Hij houdt ervan om te filosoferen, zoekt verdieping en is avontuurlijk ingesteld. Eerlijkheid is voor de Boogschutter erg belangrijk. Hij kan soms ook onrustig zijn, te enthousiast zijn, overdrijven en daardoor te veel hooi op zijn vork nemen.

De Zon staat recht tegenover de Maan in Tweelingen. De Tweelingen is nogal mentaal ingesteld; leergierig en nieuwsgierig. Ze kunnen ook snel afgeleid zijn of zich snel vervelen. De Tweelingen is wat luchtiger t.o.v. de Boogschutter. Ook is het soms moeilijk voor hen om een onderwerp uit te diepen, door de vele interesses die ze hebben. Daardoor kan hun kennis wel op veel vlakken liggen, maar ook verdieping missen. Tweelingen zijn ook jeugdig en charmant en weten met hun charme vaak hun zin te krijgen. Ze leggen makkelijk contact en zijn goed in handel en multitasken. Zij kunnen conflicten willen vermijden en ook wel eens een leugentje vertellen om bestwil.

De Boogschutter en de Tweelingen hebben in vele opzichten tegengestelde kenmerken en dit kan in zowel jouw innerlijke belevingswereld, als jouw uiterlijke belevingswereld, voor conflicten zorgen. Een Volle Maan kan namelijk uitlichten waar nog aandacht naar toe mag gaan.

Jupiter, de geluksplaneet en de Maan

Zowel Jupiter, als de Maan, staan in het teken Boogschutter. Dit betekent dat je op zoek kan gaan naar zingeving en het verbreden van jouw horizon en behoefte hebt aan meer diepgang en spiritualiteit in jouw leven. De Maan geeft ook de emotionele band aan die je hebt met je moeder. Je kunt patronen tussen jou en je moeder willen analyseren en willen onderzoeken welke rol zij heeft gehad op jouw emoties en overtuigingen.

Ook kan deze samenstand ervoor zorgen dat jij naar het buitenland vertrekt of gaat reizen met jouw moeder. Dit kan natuurlijk ook figuurlijk zijn; je kunt een spirituele reis samen met je moeder maken. Dit kan een verrijking zijn van je leven, door de vele inzichten die je kunt krijgen. Je kunt je avontuurlijk voelen en kennis willen opdoen, om jouw horizon te verbreden. Even uit de sleur breken!

Het kan zijn dat je in deze periode contacten gaat verbreken, waarbij je de diepgang mist. Ook kan het dat je een sterke behoefte voelt om aan jouw toekomst te gaan werken met gelijkgestemden. Je kunt op zoek gaan naar zingeving van jouw leven.

T-vierkant Mars, Mercurius, Noordelijke maandsknoop, Pluto, Saturnus en Eris

Deze Volle Maan wordt sterk beïnvloed door een T-vierkant. Dit T-vierkant wordt gevormd door Mars, Mercurius en de Noordelijke Maansknoop in Kreeft, die recht tegenover Saturnus en Pluto in Steenbok staan. Eris in Ram, die tweedeling kan veroorzaken, vormt hier een vierkant mee. Er kunnen door dit T-vierkant veel spanningen, wrijving en conflicten ontstaan. Frustraties kunnen hoog oplopen, als je het gevoel hebt niet verder te kunnen. Dit t-vierkant wordt geholpen door een mooie verbinding met de dromerige planeet Neptunus, waarbij jouw intuïtie sterk kan zijn.

Deze constellatie kan een grote invloed hebben op jouw gevoelsleven. Voordat gevoelens geuit worden, kan je eerst willen nadenken over welke informatie je los wilt laten. Je houdt misschien gevoelige informatie liever voor jezelf. Anderen kunnen je wat moeilijk bereiken wanneer je een muurtje opgetrokken hebt. Je kunt je comfortabel voelen in oppervlakkige gesprekken of de waarheid wat verdraaien als het te heet wordt onder de voeten, uit angst om gekwetst te worden. Wanneer gevoelens gekwetst worden, kan je door de invloed van Mars prikkelbaar of ongeduldig reageren, boos worden of zelfs ontploffen. Misschien ervaar je een sterke geldingsdrang of concurrentiestrijd met iemand wanneer je in je trots geraakt bent. Er kan hierdoor een tweedeling of ruzie ontstaan met de mensen om wie jij geeft. Want wrokgevoelens, over dingen die vroeger zijn gebeurd, kunnen nog een rol spelen en plotseling geuit worden. De harmonie, die jij misschien graag zou willen, is nu ver te zoeken en dit kan gevolgen hebben voor de relaties met de mensen om jou heen!

Je kunt eens bij jezelf onderzoeken wat jouw verdedigingsmechanisme is en hoe jij reageert als je je gekwetst voelt; trek je jezelf terug of ga je in de aanval? Of probeer je op een rustige manier voor jezelf op te komen? Het kan ook helpen om een situatie eens van meerdere kanten te bekijken.

Neptunus

Je kunt door Neptunus een sterke intuïtie hebben en intuïtief weten hoe in conflictsituaties de vork werkelijk in de steel zit. Maar ook kan jij inzichten krijgen door astrologie, een medium, door te mediteren of via dromen. Je staat extra open voor creatieve ideeën of zou je creativiteit in willen zetten als therapie, zoals bijvoorbeeld creatieve therapie of therapie met paarden.  Door de gevoelige planeet Neptunus kun je visioenen krijgen over wat je in de toekomst precies gaat doen. Misschien is het jouw lotsbestemming om voor mensen een veilige thuishaven te creëren en ze te helpen met jouw mediamieke gaven.

Zonsverduistering

Tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft op 2 juli is er een Zonsverduistering en deze is nu al voelbaar. Veel gekwetste en sombere gevoelens kunnen naar boven komen en geuit worden. Deze Zonsverduistering kan een keerpunt betekenen. Je kunt even stilstaan bij waar jouw emotionele behoeftes liggen en hoe jij een verandering door wilt gaan zetten.

Regels en wetten

Er kunnen conflicten ontstaan in de politiek of tussen regeringsleiders. Vooral wanneer zij niet het achterste van hun tong laten zien en positieve veranderingen tegenhouden.

Persoonlijk kun je een sterk gevoel hebben om de maatschappij te willen veranderen. Je kunt in opstand komen of zelf controle willen nemen wanneer je vindt dat je niet gesteund wordt door leidinggevende personen en vindt dat wetten en regels aangepast moeten worden. Jouw rechtvaardigheidsgevoel kan sterk zijn. Maar ook kan je willen groeien op werkgebied. Je kunt promotie willen maken of voor jezelf een onderneming willen starten.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen wordt tijdens deze Volle maan duidelijk dat eerlijke communicatie belangrijk is. De een kan liever het gesprek luchtig willen houden, terwijl de ander graag diepgang wilt. Je kunt bijvoorbeeld de behoefte hebben om het bewustzijn van jouw twin te verruimen met alle kennis die je hebt opgedaan. Hierdoor kan weerstand ontstaan wanneer de ander hier geen behoefte aan heeft. En dit kan wel eens botsen!

Is het verschil in bewustzijn te groot, dan kunnen smoesjes en leugentjes verteld worden om voor afstand te zorgen tussen jou en je tweelingziel. Een van de twee kan weer wegvluchten!

Je kunt veel willen nadenken over wat je zou willen zeggen tegen je twin en ook wat er allemaal in jouw gevoelsleven omgaat. Maar de angst kan je tegenhouden. Misschien ben je namelijk bang om gekwetst te worden en bescherm je jezelf liever, door jezelf af te sluiten.

Je kunt wat meer in jezelf gekeerd zijn en veel wegdromen over het vormen van een gezin met je tweelingziel. En misschien komen er angsten naar boven, over dat jij en je tweelingziel geen stabiele situatie zullen vormen voor de kinderen. Dit kan jou verdrietig maken en pessimistische gevoelens kunnen hierover naar boven komen. Veel oude onverwerkte emoties uit vorige levens of het verleden kunnen door de planeetstanden tijdens de Volle Maan loskomen. Zodat deze emoties gevoeld en losgelaten kunnen worden. Tweelingzielen kunnen dan ook elkaars diepste pijn triggeren.

Webinar Volle Maan in Boogschutter 17 juni 2019

Voor de Volle Maan in Boogschutter organiseren wij op 17 juni a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van Sirius voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en ons voor te bereiden op het Egyptische Nieuwjaar van 26 juli en de Leeuwenpoort van 8 augustus.. Maar ook Aartsengel Rafael komt ons helpen met onze innerlijke reis.

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van de Volle Maan. De geleide meditatie zal je helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

5 comments

De energie van de volle maan in boogschutter juni 2019 | Jolanda Hoogkamer 13 juni 2019 - 09:54

[…] Zowel Jupiler als de maan staan in het teken boogschutter. Dit kan ervoor zorgen dat je meer behoefte voelt aan meer diepgang en spiritualiteit in je leven. Dit kan ervoor zorgen dat je contacten wilt verbreken waarbij je diepgang en spirituele verbinding mist. En behoefte hebt om je te verbinden met gelijkgestemden, waarbij je de zingeving in elkaars leven versterkt door de spirituele verbinding. Wil je meer lezen over de volle maan en de stand van planeten en sterren? Lees dan verder in het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven. […]

Reply
Avatar
Frederika Ober 13 juni 2019 - 13:47

ik ben maagd 22-9-1953 wat betekend het voor mij

Reply
Avatar
Knacke 16 juni 2019 - 15:46

Heel makkelijk: niks

Reply
Avatar
Lisa 17 juni 2019 - 15:19

Ik wil me heel graag aanmelden voor de webinar maar kom niet door het betaal scherm

Reply
Avatar
kimberley pex 18 juni 2019 - 00:04

Dat was weer een heftige bedompende maan. Man met de hamer maan. Moe en onrust.

Reply
Avatar
Marieke 22 juni 2019 - 10:40

Ma(a)n met de hamer 😉
Ik had er ook last van, pff.

Reply

Leave a Comment