Home Astrologie Energetische uitwerking Volle Maan & Maansverduistering 5 juli: oude pijn en schaduwkanten

Energetische uitwerking Volle Maan & Maansverduistering 5 juli: oude pijn en schaduwkanten

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan juli

De volle maan van 5 juli 2020 staat in het teken Steenbok en de zon daar recht tegenover in Kreeft. Tijdens deze volle maan worden de extra uitgelichte thema’s nog eens versterkt door de gedeeltelijke Maansverduistering die dan plaats vindt. Van deze Maansverduistering is alleen het begin van de eclips te zien en dit is ’s ochtends van 5.05 uur tot 7.56 uur. Je ervaart emoties intenser. Ook kun je tijdens deze periode juist veel nadenken over beslissingen die jij wilt gaan maken. Een Maansverduistering kan een keerpunt betekenen.

De heerser van de Steenbok, Saturnus, staat door zijn retrogradegang weer terug in zijn eigen teken Steenbok. De planeet beweegt zich dichter naar Pluto, waardoor de Pluto/Saturnus-samenstand van 12 januari weer geactiveerd wordt. Jupiter staat dicht bij Pluto en samen met Saturnus hebben zij drieën het hele jaar 2020 veel invloed. Dat merk je doordat je doelbewust veel kunt willen veranderen voor jouw toekomst. Daarnaast kun je door de invloed van Uranus zomaar nieuwe ideeën en ingevingen krijgen voor een nieuwe richting die jij op wilt gaan.

Let deze periode ook op de ascensiesymptomen die je kunt ervaren tijdens volle maan, zoals onrustig slapen, vermoeidheid, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, hartkloppingen, duizeligheid, emotioneel zijn enz. Dit wordt veroorzaakt door de steeds hogere energietrilling van de aarde. Ons bewustzijn is aan het veranderen. In ‘Ben ik een empaat’ van Stephanie Red Feather ‘lees je hoe je kunt omgaan met ascensiessymptomen. 

Volle maan in Steenbok en Zon in Kreeft

Met de Maan in Steenbok zal je het liefste veiligheid willen inbouwen in jouw leven en je richten op je maatschappelijke carrière. De Maan staat in Steenbok niet sterk, want de Maan hoort immers bij het tegenoverliggende teken Kreeft. De Steenbok neemt liever afstand van emoties en richt zich op serieuze en aardse zaken. Daardoor ben je wel vaak een rots in de branding voor anderen.

Misschien heb je in jouw jeugd weinig warmte gekend en was vooral jouw vader niet zo emotioneel betrokken bij jou als kind of zelfs helemaal afwezig. Het kan zijn dat je streng bent opgevoed en er hoge eisen aan je werden gesteld. Je kunt last hebben van verlegenheid en faalangst. Dit kan een invloed hebben op jouw carrière en gezinsleven.

De Kreeft, waar de Zon in staat, staat namelijk voor het moederlijke, huiselijke, en zorgzame. Misschien voel je je erg verantwoordelijk voor jouw gezin, werk je hard en kan je weinig aanwezig zijn voor jouw gezin. Daardoor ben je nu op zoek naar een balans tussen werk en privé/gezin, waarbij je je eigen behoeftes niet uit het oog wilt verliezen.

Uitwerking Maansverduistering

Tijdens deze Volle Maan vindt er ook nog eens een gedeeltelijke Maansverduistering plaats in de ochtend, waarvan alleen het begin te zien is vanuit onze omgeving. De laatste eclips van een reeks van drie in de maanden juni en juli. Je kunt je wat somber voelen, emoties voel je nu nog intenser en oude pijn die je hebt weggestopt kan naar de oppervlakte komen. Jouw aandacht richt zich op emoties, intieme relaties en jouw thuissituatie. Daarnaast kan je een sterke drang voelen om veranderingen door te voeren op gebied van jouw gezin, liefdesrelaties of jouw thuissituatie.

Ceres, Uranus en de Zwarte Maan Lilith

De Maan maakt een mooi aspect met de dwergplaneet Ceres en de vernieuwende planeet Uranus. Ook maakt de Maan een vierkant met de Zwarte Maan Lilith. Dit kan ons confrontaties met onze schaduwkanten opleveren. Je ervaart bijvoorbeeld onzekerheden over of je wel goed genoeg bent als ouder en goed genoeg bent in je werk. Deze onzekerheden zouden je in eerste instantie kunnen tegenhouden in je ontwikkeling en je bent misschien geneigd je terug te trekken of emotioneel afstand te nemen van de situatie of van mensen.

Door de Maansverduistering word je echter uitgedaagd om buiten je comfortzone te stappen; om uiteindelijk toch aan de slag te gaan met nieuwe projecten. Je kunt jezelf uitdagen om meer betrokken te zijn bij anderen en minder afstandelijk te zijn. Het kan nog steeds je valkuil zijn dat je te veel wilt opgaan in je werk om niet teveel bezig te hoeven zijn met jouw emoties. Helaas kan dat je nu minder voldoening geven. Door Ceres die in Vissen staat, kan je nu meer halen uit het je dienstbaar opstellen naar anderen.

Vernieuwende ideeën tijdens deze Volle Maan

Misschien wil je anderen helpen met het vormgeven van vernieuwende ideeën, het vinden of creëren van werk en nieuwe inkomstenbronnen, of met zelfvoorzienend wonen. Of je wilt meer aan de slag gaan met je creativiteit of het ontwikkelen van je mediamieke gaven. Door Uranus kun je hier plotselinge ideeën over krijgen: ideeën waar je erg enthousiast van kunt worden.

Daarnaast kan je moderne, vernieuwende en/of alternatieve producten of diensten aan gaan bieden. Misschien heb je wel een gat in de markt ontdekt! De vernieuwende diensten en/of producten die je zal aanbieden, zullen je meer voldoening geven en je creativiteit nog meer stimuleren.

Schaduwkanten

Door de Zwarte Maan Lilith kunnen jouw unieke manier van zijn, jouw ideeën, producten en/of diensten bij anderen jaloezie opwekken. Dit merk je vooral op het gebied van geldzaken, inventieve ideeën of jouw toewijding en doorzettingsvermogen. Iemand kan jou willen dwarsliggen en dit ook met boosheid naar jou uiten of een competitiestrijd met je aan willen gaan. Misschien worden er ook erg impulsieve uitspraken gedaan richting jou.

Maar je kunt door de Zwarte Maan Lilith ook een innerlijk conflict ervaren. Misschien stort je jezelf teveel op je werk en vergeet je aandacht te besteden aan je gezin, je geliefde of goede vrienden. Spelen schuldgevoelens, het gevoel niet goed genoeg te zijn of onzekerheden een rol, dan belemmeren die jou ook weer in het realiseren van je dromen. Of je durft niet genoeg geld te investeren in jouw werk, waardoor de kwaliteit en kwantiteit van je werk verslechtert.

Je dromen kunnen werkelijkheid worden wanneer er een balans is tussen jouw persoonlijk leven en jouw werk… Daarnaast is het belangrijk  dat je onrealistische angsten achter je durft te laten. Durf meer op je intuïtie te vertrouwen! Ook mag je vertrouwen op jouw hogere leiding.

Mercurius en Mars

Mercurius staat in het gevoelige teken Kreeft en maakt een vierkant met Mars in zijn eigen teken Ram. Dit kan voor conflict zorgen. De energie kan wat explosief aanvoelen en je kunt gemakkelijk ongeduldig, geïrriteerd of met een kort lontje reageren. Je kunt ruzies ondervinden met hechte zakenrelaties, maar dit kan ook  het geval zijn met jouw broers of zussen. Zo kun je een machtsstrijd hebben ervaren met een van hen en besluit je niet meer over je heen te laten lopen. Ook weggestopte gekwetste gevoelens kunnen explosief naar buiten komen. Wees geduldig in het verkeer!

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen zich nu erg aangetrokken voelen tot de zachte en liefdevolle kant in elkaar. Maar wanneer een van de twee dominant is, boosheid in zich heeft of graag zijn zin wil hebben, kan dit nog wel eens botsen. Door sombere gevoelens of weggestopte emoties uit het verleden kan er een afstand zijn tussen hen. Het kan zijn dat je de lieve vrede hebt willen bewaren, maar nu meer voor jezelf opkomt. Probeer je kwetsbaarder op te stellen en je gevoelens uit te spreken, zonder meteen met boosheid te reageren op pijn of kritiek.

Door Mercurius en een spanningsaspect met Mars, de oorlogsplaneet, kunnen tweelingzielen ruzie hebben met hun (ex)partner over afspraken die niet nagekomen worden, leugens of communicatieproblemen omtrent het gezin of over de kinderen. Deze ruzie kan aanvoelen als een strijd en kan zelfs leiden tot een breuk.

Ook kunnen tweelingzielen willen nadenken over samenwonen en samen een plek creëren, maar kunnen ze moeilijk tot een harmonie komen. Er mag tussen tweelingzielen een balans komen in hun communicatie. Ze mogen zich liefdevol en begripvol uiten naar elkaar, maar ook duidelijke grenzen aangeven.

Webinar Volle Maan in Steenbok 5 juli 2020

Voor de Volle Maan in Steenbok organiseren wij op 5 juli a.s. een webinar met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn. In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen over de uitwerking van deze Volle Maan.

Je komt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie. Bovendien kan het je helpen om inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces. De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. Let op: de healing kan intens zijn doordat de Pluto/Saturnus-samenstand, die plaatsvond op 12 januari, een lange nasleep heeft en een sterk transformerende werking heeft.

Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Deze artikelen vind je vast ook leuk

4 reacties

Tamara Van Oosterhout 30 juni 2020 - 11:47

Goeiemiddag,

Is dit voor Steenbok of voor de Kreeft bedoelt ??

Reply
Michelle Bos 5 juli 2020 - 13:05

Volgens mij alle sterrenbeelden maar steenbok en kreeft extra, dat ligt aan de stand van de maan die dichtbij Saturnus Jupiter en Pluto staat.

Reply
Vanalderweireldt Marcel 3 juli 2020 - 17:43

Het zou fijn zijn om tenminste 1x juiste astronomische informatie te vinden. Hoe kan astrologie ooit hopen op een beetje geloofwaardigheid als de basis al verkeerd is. De (Volle) Maan staat op 6 en 6 juli in het sterrenbeeld Boogschutter, en NIET in Steenbok. Bij twijfel, bezoek gerust eens een lokale volkssterrenwacht en see for yourself.

Reply
De energie van de volle maan van 5 juli 2020 in het teken Steenbok | Jolanda Hoogkamer 4 juli 2020 - 13:29

[…] De maan staat in het teken steenbok, de energie die hierbij hoort is die van controle, afstand nemen van emoties en jezelf richten op aardse en materiële zaken. De zon staat in het teken kreeft, dat gaat juist over loslaten en verzachten, zonder zwakker te worden. En over huis, thuis en familie. Het kan zijn deze uitersten, controle en loslaten of verhouding tussen werk en privé voor jou speelt of je nieuwe inzichten geeft. Pluto staat dicht bij de maan en zorgt ervoor dat je juist emoties wil doorvoelen om te kunnen helen en los te laten. Wil je meer lezen over de energie van de volle maan in het teken Steenbok en de astrologische betekenis? Lees dan verder in het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven. […]

Reply
W 5 juli 2020 - 15:59

Beste,

Ik ben nu met mijn vader in een hospice.
Zijn sterrenbeeld is Steenbok. Iets in mij zegt dat vannacht de nacht kan zijn dat hij eindelijk zijn rust vindt. Hoe denken jullie hierover?

Reply

Laat een bericht achter