Home Astrologie Volle maan in Leeuw 28 januari: je hart volgen en schaduwkanten omarmen

Volle maan in Leeuw 28 januari: je hart volgen en schaduwkanten omarmen

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan januari

De Volle Maan op 28 januari staat in Leeuw. Het is een voorbereiding op de Leeuwenpoort begin augustus, wat betekent dat je meer in je kracht gaat komen. Verder wacht ons een emotionele rollercoaster. “De uitdaging is om schaduwkanten onder ogen te zien, te accepteren en te doorvoelen. Zo kun je een ware transformatie doormaken,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De dwergplaneet Cheiron heeft tijdens deze Volle Maan een positieve invloed: je kunt pijn uit het verleden helen.

Je hart volgen & manifesteren

We gaan voelen dat de eerste Volle Maan van dit jaar, op donderdag 28 januari, in het trotse teken Leeuw staat: de Leeuw-energie wordt krachtiger. Deze maan is een voorbereiding op de Leeuwenpoort van 8 augustus. Het is een bijzondere ‘Lions Gate’ want op die dag valt ook de Nieuwe Maan in Leeuw! Het komende halfjaar ga je meer in je kracht komen, je hart volgen en belangrijke veranderingen doorvoeren. Alle planeten lopen nu weer direct, waardoor er meer mogelijkheden tot vernieuwing zijn. Wat je wilt manifesteren, kan in een stroomversnelling komen.

Doordat je chakra’s rond Volle Maan meer openstaan dan anders, kun je opvallend emotioneel zijn, slecht slapen of je onrustig voelen. Verder kun je last hebben van hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, hartkloppingen of duizeligheid.

Mercurius retrograde: niets loopt soepel

Ook vindt er een T-vierkant plaats: de maan staat tegenover de zon, samen met Jupiter en Saturnus, waarbij er een vierkant ontstaat met Mars, Uranus en de Zwarte Maan-Lilith. Dit T-vierkant kan meer spanningen veroorzaken dan bij een normaal vierkant het geval is. De dwergplaneet Cheiron, die in de mythologie symbool staat voor de gewonde genezer, zal tijdens deze Volle Maan een positieve invloed hebben. Je kunt pijn uit het verleden helen.

Al merkbaar kan zijn dat Mercurius vanaf 30 januari retrograde gaat lopen in het teken Waterman. Dit kan zorgen voor: communicatieproblemen, afspraken die niet doorgaan, problemen met elektriciteit en hinder in het (vlieg)verkeer. Je kunt veel in je hoofd zitten.

De Leeuw: gulle leider die geniet

De Leeuw is een krachtig en trots dier. Heb je veel eigenschappen van de Leeuw, dan sta je graag op de voorgrond. Je bent behulpzaam en kunt een tikkeltje autoritair en egocentrisch zijn. Leeuwen zijn vaak echte leiders, die zeer beschermend naar hun dierbaren toe zijn. Ze zijn gul en kunnen genieten van luxe en uitstapjes met anderen. Ook hebben ze veel creatieve energie. Ze houden ervan om zichzelf uit te drukken en gezien te worden. Ze zijn gevoelig voor vleierij en hebben regelmatig bevestiging nodig.

De Waterman: vernieuwende en rebelse idealist

De Waterman daarentegen, waar de zon in staat, verzet zich juist tegen autoriteit. Hij is een voorstander van gelijkheid en rechtvaardigheid en zet zich graag in voor een ideaal. Vaak wordt de Waterman excentriek gevonden, omdat hij vernieuwend is, veel ideeën heeft, rebels kan zijn en zijn eigen unieke weg wil gaan. De Waterman richt zich vaak op samenwerking én op de minderbedeelden in de maatschappij.

T-vierkant tijdens Volle Maan: conflicten en spanningen

Door het T-vierkant kunnen veel spanningen en (innerlijke) conflicten ontstaan. Mogelijk heb je het gevoel dat je vastzit in een situatie, wat je boos, opstandig en onrustig maakt. Door het dwingende karakter van dit T-vierkant word je geconfronteerd met schaduwkanten van jezelf of van anderen.

Een uitwerking van dit T-vierkant kan zijn, dat je graag gezien wordt en erkenning krijgt voor alles wat je doet. Je kunt een sterke behoefte hebben om geliefd te zijn en je succes en gezelligheid te delen met mensen die dicht bij je staan. Maar jouw alternatieve ideeën sluiten misschien niet helemaal aan bij de conventionele denkwijzen van anderen. Hierdoor voel jij je niet helemaal begrepen en zul je toch je eigen weg moeten gaan. Dit kan de nodige emoties oproepen: je raakt gefrustreerd of pessimistisch. Zijn mijn ideeën wel te realiseren? Je kunt bang zijn dat jij jezelf beperkt met jouw unieke zienswijze en erdoor in de problemen komt. Je bent misschien je tijd vooruit!

Schaduwkanten komen aan het licht

Je kunt tijdens dit T-vierkant geconfronteerd worden met je eigen schaduwkanten of die van anderen. Verborgen gevoelens als jaloezie kunnen je overvallen. In jouw ogen hebben anderen het beter, ze zijn succesvoller of hebben meer luxe. Mocht je een andere richting in slaan, dan kan angst voor geldgebrek zich plotseling openbaren of angst om iemand kwijt te raken. Daarnaast kan er een explosie aan boosheid loskomen. Je hebt lange tijd je geduld weten te bewaren, maar nu is voor jou de maat vol. Deze woede kan te maken hebben met geld en/of bezittingen die van je zijn afgenomen. Of iemand probeerde jou te domineren of te manipuleren. Ook kun je last hebben van negatieve overtuigingen. Je vindt jezelf onvoldoende daadkrachtig, durft geen stappen te zetten of bent te eigenwijs of koppig in het doorzetten van je plannen.

Cheiron: de sleutel tot zelfgenezing

Deze periode kan dus aanvoelen als een emotionele rollercoaster. Je kunt het idee krijgen dat je in de knoop zit met jezelf en/of met anderen. Wanneer angsten en andere schaduwkanten overheersen, is het lastig om je intuïtie te volgen.

Een T-vierkant brengt een innerlijk conflict met zich mee, dat om een oplossing vraagt. We mogen dus dieper in onszelf graven om te onderzoeken waar angsten, jaloezie en andere schaduwkanten vandaan komen. Deze gevoelens mag je doorvoelen en verwerken om een ware transformatie door te maken! Doordat dit T-vierkant geholpen wordt door de dwergplaneet Cheiron, kan al snel duidelijk worden wat de bron is van jouw diepste zielenpijn. Je kunt deze eventueel met alternatieve therapie genezen. De uitdaging tijdens deze Volle Maan is dus om jouw schaduwkanten onder ogen te zien, te accepteren en te doorvoelen. Zo kunnen we grote sprongen maken in onze spirituele ontwikkeling.

Volle maan en tweelingzielen: onverwerkte emoties onderzoeken

Tweelingzielen kunnen het moeilijk vinden om zich op een dieper niveau te verbinden met elkaar. Er kan een afstand tussen jullie zijn. Misschien proberen jullie afstand te nemen van jullie eigen emoties; je stort je bijvoorbeeld op werk. Maar de kans is groot dat jullie vastlopen, want dit T-vierkant dwingt jullie om naar jezelf te kijken. Hierdoor kunnen pessimistische en depressieve gevoelens naar boven komen, die verband houden met pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden, zelfs uit vorige levens.

Het thema ‘niet gezien of gehoord worden’ in het verleden kan getriggerd worden, wat leidt tot tot boosheid en verdriet. Tweelingzielen kunnen zich jaloers gedragen en boos worden wanneer hun gevoelens niet erkend worden. Jullie kunnen bang zijn dat je twin met iemand anders een relatie aangaat; de pijn van het ‘afgescheiden zijn’ kan sterk aanwezig zijn.

Wanneer tweelingzielen heel erg verschillen in hun visie op het leven, kan dit conflicten veroorzaken. Jullie kunnen het gevoel hebben dat jullie té verschillend zijn en niet bij elkaar passen. Ook kan het zijn dat de een graag in het middelpunt van de belangstelling staat en egocentrisch is, terwijl de ander streeft naar gelijkheid binnen de relatie. Dit kan voor botsingen zorgen.

Je kunt in deze periode veel piekeren en je gevoelens proberen te beredeneren. Schrijven kan helpen: zet je gevoelens eens op een rijtje. Tweelingzielen worden min of meer gedwongen om te onderzoeken waar hun onverwerkte emoties vandaan komen, wat een positief effect heeft op hun spirituele ontwikkeling en hun relatie samen.

Webinar Volle Maan in Leeuw 28 januari 2021

Voor de Volle Maan in Leeuw organiseren Karin en Danique Vergeer op 28 januari een webinar. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige healing, waarbij de genezende energie van lichtwezens voelbaar zal zijn. De healing kan intens zijn, doordat het een voorbereiding is op de Leeuwenpoort op 8 augustus.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

4 reacties

Avatar
Y 26 januari 2021 - 14:55

Daar zou ik wel meer over willen weten. Bv over hoe de weegschaal op de volle maan reageert
Y

Reply
De energie van de volle maan van 28 januari in het teken Leeuw | Jolanda Hoogkamer 27 januari 2021 - 15:25

[…] je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply
Avatar
Carolien 29 januari 2021 - 07:09

Als er staat ‘heb je veel leeuwenenergie in je’ of ben je een waterman, gaat t dan enkel om je sterrenbeeld?

Reply
Avatar
Henry 29 januari 2021 - 09:49

Als altijd: interessant – namaste.

Reply
Avatar
Nine Spencer 3 februari 2021 - 09:35

Hallo. Wat wordt er bedoeld met tweelingzielen? Twee mensen die +/- gelijkertijd zijn geboren? Of mensen zoals ik, geboren onder het astrologische teken Tweeling, Castor en Pollux?
In afwachting van uw antwoord en met dank voor uw aangenaam te lezen uitleg.

Reply

Laat een bericht achter