Home Astrologie Volle Maan & Maansverduistering 10 januari 2020: tekens en inzichten ontvangen over jouw toekomst

Volle Maan & Maansverduistering 10 januari 2020: tekens en inzichten ontvangen over jouw toekomst

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan januari

Deze eerste Volle Maan van het jaar valt precies op Kreeft en vindt twee dagen voor de belangrijke Pluto-Saturnus (12 januari) samenstand plaats. Door deze Volle Maan zal de Pluto-Saturnus samenstand extra geactiveerd worden. Er vindt ook een gedeeltelijke Maansverduistering plaats. Er valt dan tijdelijk minder Zonlicht op de Maan. De Maansverduistering bereikt zijn maximum op 20.11 uur en kan een keerpunt in ons leven aankondigen. Weggestopte emoties kunnen naar de oppervlakte komen en om jouw aandacht vragen.

Wil je weten wat er nog meer voor jou in de sterren staat het nieuwe jaar? Lees hier de Astrologische jaarvoorspelling voor 2020. 

Volle Maan

Verschillende andere planten hebben invloed op de Volle Maan van 10 januari. Het kan ervoor zorgen dat je eens goed stil gaat staan bij wat je nu echt wilt in je leven. Sirius, die dicht bij de Maan staat kan je helpen in je kracht te komen. Deze Blauw Ster werkt vernieuwend en geeft je nieuwe energie.

Doordat drie keer het getal twee in de datum voorkomt, is er tijdens deze Volle Maan een versterkte werking van de Engelenpoort 222 van 1 januari. Je kunt veel inzichten en tekens krijgen over het nieuwe jaar 2020. En doordat de vernieuwende planeet Uranus op 11 januari direct gaat lopen, kan jouw leven in een stroomversnelling komen.

Je kunt rond de Volle Maan en doordat er veel planeten werkzaam zijn, veel last hebben van ascensiesymptomen, zoals onrustig en slecht slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, hartkloppingen enz. Een teken dat jij je “oude jij” aan het loslaten bent.

Eigenschappen van de Kreeft en Steenbok

De Maan staat in zijn eigen teken Kreeft en daar recht tegenover de Zon in Steenbok. Tussen de eigenschappen van twee tegenovergestelde tekens zoeken naar een balans, waardoor er nu een conflict ontstaan. Een conflict tussen gevoel en verstand.

De Kreeft is nl. een echte gevoelsmens en heeft een zeer sterke intuïtie. Hij gaat graag diepe banden aan met de mensen waar hij om geeft en kan het daarom ook soms moeilijk vinden om anderen los te laten. Hij wil graag voor anderen zorgen en beschermen. De Steenbok uit zijn gevoelens niet zo makkelijk en trekt zich liever terug en kan wat verlegen en afstandelijk overkomen.

Verpleging, verzorging en sociale dienstverlening zijn beroepen die erg goed passen bij het waterteken Kreeft. Emotionele zekerheid en geborgenheid zoekt de Kreeft binnen het gezin, familie en de huiselijke sferen. De Steenbok richt zich liever op werk, stelt de regels. Hij is vaak een rots in de branding, doordat hij serieus en betrouwbaar is.

Het verleden en herinneringen daaraan, spelen een belangrijke rol voor de Kreeft. Hij koestert graag de mooie momenten, maar vindt het soms lastig om oud zeer uit het verleden los te laten. Maar ook zijn eigen gevoelens kan hij willen beschermen, wanneer hij gekwetst wordt. Hij trekt zich dan terug en het is dan soms moeilijk om zijn vertrouwen terug te winnen.

Uitwerking volle maan met andere planeten

Je kunt tijdens deze Volle Maan veel wisselende stemmingen ervaren. En beseffen dat je niet altijd het oude kunt vasthouden. Je kunt ook graag wat liever bij je gezin zijn of tijd hebben voor je ouders of jezelf. Maar als je het gevoel hebt dat je steeds maar hard moet werken, kan dat je humeurig maken. Je mag gerust wat minder perfectionistisch zijn en wat meer rust inbouwen en meer tijd nemen voor jezelf! Als je meer rust hebt, kan je er ook beter voor jezelf zijn.

De Volle Maan maakt verder een spanningsaspect met ruzie veroorzakende Eris. Hierdoor kun je een innerlijk conflict ervaren, waarin je enerzijds zoekt naar onafhankelijkheid, zelfstandigheid en het willen losmaken van je “oude leventje”. En meer ruimte voor jouw eigen individuele ontwikkeling. En anderzijds kan je willen vasthouden aan het verleden, je gezinssituatie, je thuissituatie, familie en alle tradities. Misschien dat je niet goed weet welke keuze je moet maken. Kies je voor vrijheid en vernieuwing of de veilige vertrouwde thuishaven? Door Eris kan er veel boosheid loskomen. Misschien voel je dat je nog te veel vast zit aan familietradities en aan hetgeen je ouders van je verwachten.

Zo kan het eventuele betuttelende en benauwende gedrag van iemand jou bewegen, om jezelf los te maken van een situatie en regie te nemen over je eigen leven. Het kan moeilijk zijn om het oude los te laten en je kunt hierover ook schuldgevoelens hebben.

Volle & Maansverduistering

Tijdens deze Volle Maan is er ook een Maansverduistering. Onbewuste gevoelens kunnen hierdoor naar de oppervlakte komen en kan ons dan ook vele inzichten geven over ons gevoelsleven. Deze gevoelens worden nu even sterker uitgelicht. Dit kan ervoor zorgen dat je andere beslissingen gaat maken en kan dit tevens een keerpunt in jouw leven zijn. Vooral kan duidelijk worden waar en bij wie jij je echt thuis voelt en je geborgen voelt. Misschien waren jouw ouders wat koel en afstandelijk of konden zij jou moeilijk loslaten. En wil je nu uit deze ouder-kindpatronen loskomen. Gekwetste gevoelens, die een tijd weggestopt waren, kunnen nu naar boven komen.

Sirius

Sirius staat dicht bij de Maan en is de helderste ster aan de hemel, die we vanaf de aarde kunnen zien en dus heel goed waar te nemen is. Hij maakt samen met nog 6 andere sterren deel uit van het sterrenbeeld Grote Hond en wordt daarom ook wel eens Hondsster genoemd.

In het Oude Egypte was Sirius een belangrijke ster. Wanneer Sirius namelijk gelijk met de Zon opkwam, rond ‪26 juli‬, markeerde dit het nieuwe jaar voor de Oude Egyptenaren. Sirius heeft een sterk verjongende en vitaliserende werking op ons energiesysteem en brengt je terug in je kracht. En helpt je om een vernieuwing door te maken.

Ingevingen

Sirius maakt je bewust van wie jij in essentie bent en wat jij hier voor taak hebt op aarde. Je kunt dus rond deze dag ingevingen krijgen over jouw toekomst of welke stappen je mag nemen. En ook kunnen er afstemmingen plaatsvinden op dat jij ouder/grootouder gaat worden de komende jaren. Hierdoor kan je veel beelden/visioenen ontvangen over jouw toekomstige (klein)kind en zul je hier emotioneel op worden voorbereid. De situatie waar je nu inzit kan een vervolg krijgen in de periode van het Egyptische Nieuwjaar rond 26 juli 2020.

Zon, Saturnus, Pluto, Mercurius en Ceres recht tegenover de Maan

Een persoonlijke crisis kan ons bewust maken dat we onze veilige haven en de behoefte om ons vast te houden aan het verleden mogen loslaten. We kunnen nl. door de aankomende Pluto/Saturnus samenstand in een diep transformatie proces zijn gekomen en waarin we grote veranderingen doormaken op vele gebieden in ons leven. Je kunt nu ook veel nadenken over wat jij nu echt wilt in het leven. Waar haal jij mentale, emotionele en spirituele voeding uit? Wat laat jouw hart sneller kloppen?

Je mag je serieuzer richten op jouw toekomst en carrière en daarbij angsten, depressieve gevoelens en schuldgevoelens loslaten. En deze gevoelens kunnen vooral betrekking hebben op jouw gezin en/of rol als ouder. Je zult ervaren dat er veel oplossingen komen, voor de eventuele problemen, waar jij nu tegenaan loopt.

Misschien heb je behoefte aan nieuwe contacten, wil je verhuizen of een eigen onderneming starten. Door omstandigheden kun je hierbij een tijdsdruk ervaren. Het komende jaar gaan er veel plannen doorgezet worden.

Neptunus

De Volle maan maakt gelukkig ook een mooi aspect met de dromerige planeet Neptunus, wat ervoor kan zorgen dat er creatieve oplossingen gevonden kunnen worden voor gezinsproblemen. Je kunt ergens anders en met anderen, dan je eigen familie, een nieuw thuisgevoel vinden. En je eigen droomplek creëren. Misschien denken jij en je partner er aan om uit elkaar te gaan, maar willen jullie een vorm vinden om samen voor de kinderen te zorgen. Of heb je mooie plannen, om ondanks wat belemmeringen, familie samen te brengen en oude familietradities in ere te houden. Familieleden kunnen elkaars behoeften ook beter gaan begrijpen en inzien dat de ander tijd en ruimte voor zichzelf nodig heeft om stukken te verwerken uit het verleden.

Jouw intuïtie kan jou meer duidelijkheid geven over wat er precies speelde in het verleden en ook over wat er gebeurd is in vorige levens. Hierdoor kan je inzien, waar bepaalde patronen/gedachten/emoties vandaan komen, kunnen puzzelstukjes op hun plek vallen en kan je er bewust voor kiezen om dit los te gaan laten.

Tweelingzielen & Volle Maan

Tweelingzielen kunnen een emotionele periode doormaken, met veel wisselende gevoelens. Gevoelens kunnen alle kanten opgaan en zij kunnen veel terugdenken aan het verleden. Gekwetste gevoelens kunnen naar boven komen en ook spijt over wat ze wel of juist niet hebben gedaan. De angst om elkaar te verliezen kan nu ook heel groot zijn en zij kunnen het gevoel hebben even helemaal uit balans te zijn.

Door de invloed van Kreeft kan het zijn dat een van de twee behoefte heeft om alles bij het oude te laten, maar door de aankomende Pluto-Saturnus samenstand zal dit niet lukken. Ook tweelingzielen worden min of meer gedwongen om het proces van heling aan te gaan.

Zij kunnen de behoefte voelen om zich te settelen of zich te richten op zijn/haar gezin of het creëren van een gezellige thuissituatie. Een van de twee kan zelfs een relatie beginnen met iemand anders en daar een gezin mee starten, omdat de relatie met de andere twin niet wil lukken. Dit kan frustraties en verdriet losmaken. Maar door de invloed van Neptunus kunnen zij ook mooie ingevingen krijgen over hun gezamenlijke toekomst en het hogere doel van alles wat er nu gaande is. En dit kan ervoor zorgen dat zij hoopvol zijn, meer gerust zijn en begrijpen welke richting hun processen uitgaan.

Daarnaast kunnen er ook onverwachte wendingen komen en kunnen tweelingzielen in situaties komen waarin angsten loskomen, zoals bindings- en verlatingsangst. En ze kunnen er daardoor voor kiezen om de kern van hun problemen aan te pakken.

Het gevoel dat zij zich het meest thuis voelen bij elkaar en de behoefte om bij elkaar te zijn, kan een motivatie zijn om het transformatieproces aan te gaan.

Webinar Volle Maan in Kreeft 10-01-2020

Voor de Volle Maan in Kreeft organiseren wij op 10 januari a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn. In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan en Maansverduistering. Maar ook wat het jaar 2020 gaat betekenen voor tweelingzielen.

De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan intens zijn, door de Pluto/Saturnus-samenstand, die plaatsvindt op 12 januari en veel transformaties in gang gaat zetten.  Je komt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

2 comments

De energie van de volle maan van januari 2020 in het teken Kreeft | Jolanda Hoogkamer 7 januari 2020 - 15:07

[…] je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply
10 januari 2020; Volle maan in Kreeft – iOlie.nl 9 januari 2020 - 09:34

[…] Zoals elke volle maan is dit moment goed om los te laten wat je niet meer dient en te oogsten wat je met nieuwe maan als doel hebt gesteld. Wil je meer lezen over de uitwerkingen van deze maan & zon? Lees dan vooral de blog van Inspirerend Leven! […]

Reply
Avatar
Nathalie 10 januari 2020 - 12:04

Beste,
Ik betaalde net het healing event dat plaatsvindt deze avond, maar na de betaling kon ik mijn inschrijving niet vervolledigen.
Ik betaalde op naam van Nathalie Cornille via Belfius bank.
Kan u dit even voor mij nakijken zodat ik met zekerheid kan deelnemen aan het event?
Alvast bedankt!
Nathalie

Reply
Avatar
Iris Lind 10 januari 2020 - 15:59

Ik heb per ongeluk dubbel betaald voor de vollemaans healing vanavond

Reply

Leave a Comment