Home Astrologie Volle Maan in Waterman 15 augustus 2019: loslaten van situaties en voor jezelf opkomen

Volle Maan in Waterman 15 augustus 2019: loslaten van situaties en voor jezelf opkomen

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan augustus

In de periode rond de Volle Maan, kan je veel last hebben van ascensie-symptomen zoals je onrustig voelen, hoofdpijn, veel dromen, last hebben van hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Je kunt ook gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Vaak is er een thema dat extra uitgelicht wordt tijdens een Volle Maan en jouw aandacht vraagt.

Invloed

De Maan staat in Waterman en recht tegenover de Maan staat de Zon in Leeuw. Twee tegengestelde astrologische tekens. De Waterman is eigenzinnig en volgt zijn eigen unieke pad. De Leeuw is meer traditioneel en houdt zich vast aan conventies. Verder staan Venus, Mars en Juno, die het huwelijk en jouw tweelingziel aangeeft, samen met de zon en recht tegenover de Maan. Deze Volle Maan zal daarom veel invloed hebben op liefdesrelaties, tweelingzielen en jouw bezit/financiën.

Met de Zon, Mercurius, Venus, Mars en Juno in Leeuw, is de Leeuw-invloed sterk. Daardoor heeft de Leeuwenpoort van 8 augustus nog een nawerking.

Waterman en Leeuw

Mensen met veel Waterman-invloed zijn sociaal ingesteld en hebben veel idealen. Ze willen graag een betere toekomst creëren voor iedereen. Terwijl de Leeuw zichzelf wat meer centraal stelt. Watermannen worden vaak een tikkeltje eigenzinnig en excentriek gevonden. Ze hebben een sterke intuïtie en veel interesse in techniek, wetenschap, astrologie en psychologie. Ze gaan graag hun eigen gang, hebben veel behoefte aan vrijheid en trekken zich doorgaans niet zo veel aan van wat er van hen verwacht wordt. De Leeuw daarentegen is wat conventioneler.

Watermannen zijn ook de uitvinders onder ons en hebben vaak originele en vernieuwende ideeën. Ze kunnen opstandig zijn en zich af willen zetten tegen de maatschappij. De punkbeweging in de jaren 70 is daar een voorbeeld van. Ze richten zich vooral op de toekomst. In één-op-één relaties zijn ze meestal niet zo goed. Ze voelen zich meer thuis in groepen en bewaren emotioneel liever afstand. Ook kunnen ze makkelijk gespannen zijn en daardoor veel in hun hoofd zitten. Emoties willen ze liever beredeneren.

Het ego en het hart horen bij de trotse Leeuw. De Leeuw is warmhartig en beschermend en heeft doorgaans veel zelfvertrouwen. Hij is een echte leider, maar kan wel een tikkeltje autoritair zijn en flink boos worden als hij zijn zin niet krijgt. Aanzien kan belangrijk voor hem zijn en hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling. De Leeuw is ook gul en verwent zijn naasten en zichzelf graag met luxe artikelen of uitjes. Complimentjes doen de Leeuw goed en dat hebben ze soms nodig om hun eigenwaarde te versterken.

Zon, Venus, Mars en Juno recht tegenover de Volle Maan

Zowel de zon, Venus, Mars en Juno staan in het teken Leeuw en staan recht tegenover de Maan in Waterman. Daardoor is de Leeuw-invloed sterk. Dit kan zorgen voor vurige conflicten in jouw leven. Je kunt moeite hebben en in opstand willen komen tegen dominante mensen in jouw leven, waarbij het veel om hen draait. Door de Leeuw-energie ga jij meer in je kracht staan en voor jezelf opkomen. Je tolereert dominant gedrag niet meer.

Daarnaast maakt Mars in Leeuw je gedreven. Dit wakkert het vuur in je aan. Je bent opzoek naar uitdagingen en je wilt graag een sterke indruk maken. Je kunt je ook erg creatief voelen en jouw ideeën willen uitvoeren. Maar dan ook boos worden of geïrriteerd zijn als dat niet lukt en jij anderen niet mee krijgt in jouw plannen.

De invloed van Venus zorgt ervoor dat er meer een harmonie in je leven kan komen, wanneer jij aan de slag gaat met het volgen van je passie en je dromen. Maar deze planeetstanden zorgen er ook voor dat je jezelf moet laten zien. Dat je naar voren mag treden, in de spotlight mag gaan staan en over onzekerheden heen mag gaan stappen. Je kunt bijvoorbeeld naar buiten willen treden met creatieve ideeën, meer willen dansen of wat meer luxe artikelen voor jezelf willen kopen.

Wanneer je kritiek krijgt, kan het zijn dat dit niet in goede aarde valt en jij je gekrengd voelt in je trots en makkelijk geïrriteerd raakt. Je kunt je ook gedreven voelen om de concurrentiestrijd aan te gaan, wanneer je het gevoel hebt dat jij niet op nummer 1 staat of wanneer de aandacht niet volledig naar jou gaat. Jaloezie kan hierbij ook een rol spelen. Het gaat hierbij om jaloezie van jezelf of van een ander richting jou.

Je kunt zo graag je plannen willen doorzetten, maar je mag ervoor waken dat je niet koppig het “verkeerde pad” blijft bewandelen, tegen je gevoel in. Je wordt door de Waterman-invloed uitgedaagd om naar je intuïtie te luisteren en dat kan soms ook betekenen dat je je trots opzij moet zetten en een andere koers moet gaan volgen. Daarbij kijkend naar niet je eigenbelang, maar naar het belang van iedereen.

Financiële zekerheid

We kunnen door de invloed van Venus graag (financiële) zekerheid willen. Dit kan zekerheid zijn in relaties, werk en inkomen. Je kunt een wat luxere leven willen en het daardoor moeilijk vinden als er veranderingen komen. Je kunt intuïtief aanvoelen dat je een andere richting op mag gaan en los mag komen van bijvoorbeeld een dominant persoon in je werk of van je liefdespartner. Maar je kunt dit toch spannend vinden, omdat jouw financiële situatie dan ook gaat veranderen.

De behoefte om leiding te nemen over je eigen leven is nu ook sterk voelbaar. Loslaten van situaties kan jou stimuleren om in je eigen kracht te komen. Het is ook een test voor het hebben van voldoende zelfliefde!

Daarnaast kan je binnen je werk een concurrentiestrijd ervaren. Je kunt willen gaan voor een betere functie of promotie en voelen dat je dat verdiend hebt. En je kunt nu graag gezien en gehoord willen worden door bijvoorbeeld je leidinggevende. Wanneer dit echter niet gebeurt, kun je snel boos en geïrriteerd zijn en impulsieve beslissingen nemen. Maar ook kun je de beslissing maken om te stoppen met je baan en een baan kiezen waarin jij wel gezien wordt.

Irritaties en boosheid kunnen ook snel naar boven komen wanneer jouw baas of collega te dominant is. Je kunt moeite hebben met gezag. Daarnaast kun je een sterke allergie voelen tegen oneerlijk gedrag en plots besluiten om er de brui aan te geven en een andere kant op te gaan. Vooral wanneer je merkt dat er geen gelijkwaardigheid is tussen jou en je collega/baas. Door de invloed van de Waterman kan je dus onverwachts een andere kant op gaan en je intuïtie jou meer de weg laten wijzen, naar een nieuwe en betere fase.

Relaties en Tweelingzielen

Op tweelingzielen heeft deze Volle maan een sterke uitwerking. Dit heeft te maken met de planeet Juno, die jouw levenspartner, huwelijk en tweelingziel aangeeft en Venus, de planeet van de liefde, die samen in Leeuw staan.

Er kunnen conflicten zijn tussen tweelingzielen en ook in karmische relaties. Vooral wanneer een van hen dominant is en een kort lontje heeft. Spanningen kunnen hoog oplopen in relaties en uiteindelijk kunnen deze ook uitgesproken worden. Maar wanneer iemands trots in de weg staat, kan het zijn dat niet de volledige waarheid op tafel komt. Jouw intuïtie kan echter sterk zijn en je kunt met jouw intuïtie aanvoelen wat er precies allemaal speelt onder de oppervlakte.

Binnen karmische relaties kunnen er onverwachte breuken ontstaan of kiezen beiden partners voor een andere vorm van samenzijn. Misschien zijn er kinderen in het spel en willen jij en je partner hen beschermen tegen negativiteit of het compleet uiteenvallen van het gezin. Maar zoek je ook naar ruimte voor zelfontwikkeling en ruimte voor de start naar een nieuw leven. Hierin mag dan naar een balans gezocht worden.

Tussen tweelingzielen kan de verbinding heel sterk zijn. Zij kunnen ook een sterk telepathisch contact hebben. Wanneer zij geen of weinig contact hebben, kunnen ze ervoor kiezen om aan een stukje zelfontwikkeling te doen. Zij kunnen zich richten op werk en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Jouw sterke en onafhankelijke houding kan echter jouw tweelingziel doen afschrikken en onzeker maken. Dit stimuleert je tweelingziel echter ook om meer in zijn/haar eigen kracht te komen. Dit kan natuurlijk ook omgekeerd het geval zijn. In relaties kan je knopen willen doorhakken en plotselinge beslissingen nemen. En jouw intuïtie willen volgen!

Rond de periode van de Volle maan kan je ook onverwachts een bericht krijgen over of van jouw tweelingziel via social media.

Webinar Volle Maan in Waterman 15-8-2019

Voor de Volle Maan in Waterman organiseren wij op 15 augustus a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterk genezende energie van de Lichtwezens van Sirius voelbaar zal zijn.

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen over de uitwerking van deze Volle Maan. Tijdens de geleide meditatie nemen we je mee op een spirituele reis naar een indianendorp, waar jij ook jouw tweelingziel gaat ontmoeten. De geleide meditatie zal je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces en levensmissie. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

 

Lees ook deze artikelen:

3 comments

Avatar
Susanne 11 augustus 2019 - 15:10

Super bedankt voor dit mooie artikel! ❤

Reply
Avatar
Sylvia 13 augustus 2019 - 07:23

Ik heb een vraag…
In dit artikel spreek je over waterman en leeuw. Neem aan de sterrenbeelden die je bespreekt. Als ik nu een boogschutter ben wat dan?
Hoor t graag hoe dit werkt. Ben erg nieuwsgierig
Groetjes Sylvia

Reply
Avatar
Healingcentrum Isis 13 augustus 2019 - 12:27

Hallo Sylvia,
De uitwerking van alle planeetstanden, dus ook die van de Volle Maan, hebben een invloed op iedereen. Wij beschrijven een algemene uitwerking die voor iedereen net even anders kan uitpakken. Hoe de volle maan of andere planeetstanden een uitwerking hebben op jouw leven, hangt ook af van jouw geboortehoroscoop, hoe de planeten toen stonden. Ben jij bijv. Boogschutter, maar heb jij bijvoorbeeld veel Waterman- of Leeuwinvloed in jouw geboortehoroscoop, dan kan deze volle maan een sterke uitwerking hebben op jou. Hopelijk hebben we het duidelijk uitgelegd.
Fijne volle maan!

lieve groetjes, Karin en Danique, Healingcentrum Isis

Reply
De energie van de volle maan van augustus 2019 in waterman | Jolanda Hoogkamer 13 augustus 2019 - 09:17

[…] je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply

Leave a Comment