Home Astrologie Volle maan in Steenbok 28-06-2018; Tijd om naar binnen te keren

Volle maan in Steenbok 28-06-2018; Tijd om naar binnen te keren

Door Karin en Danique Vergeer

Tijdens een volle maan staan de zon en de maan recht tegenover elkaar in tegenovergestelde tekens. De maan staat in de volle maan in Steenbok en de zon in kreeft. De maan staat samen met Saturnus (retrograde), de heerser van de Steenbok, en versterkt de werking van de maan. Cheiron maakt een vierkant met de volle maan.

De maan vertegenwoordigt het vrouwelijk, het gevoel en de emoties. De zon het mannelijke, het verstand en het ego. Tijdens de periode rond de volle maan kan er een conflict ontstaan tussen de eigenschappen van de twee tegenovergestelde tekens waarin de zon en de maan staan. Maar ook tussen het vrouwelijke en mannelijke deel kan er nu een conflict ontstaan; een conflict tussen gevoel en verstand. Er zijn issues die tijdens deze periode extra aandacht vragen. Je kunt tijdens zo’n periode veel beslissingen nemen en knopen willen doorhakken. Je chakra’s gaan meer openstaan waardoor je meer kunt veel aanvoelen van anderen, je slaapt onrustig, je kunt last hebben van griepachtige verschijnselen en emotioneel zijn.

Uitwerking: de maan in Steenbok en zon in Kreeft

Tijdens deze volle maan kunnen er veel gekwetste gevoelens naar boven komen. De Kreeft, waar de zon in staat, is gevoelig, sfeergevoelig, maar ook snel gekwetst als zijn of haar goede bedoelingen niet begrepen worden. De maan, die jouw emoties en behoefte aan veiligheid aangeeft, staat in Steenbok. De Steenbok kan wat afstandelijk overkomen. Hij is namelijk ambitieus, een harde werker en erg carrière gericht. Ook staat de steenbok voor je ouders en net name je vader. De Kreeft geeft het moederlijke, zorgzame deel aan. Het kan dus zijn dat er in jouw jeugd een bepaalde afstand was tot een van je ouders. Misschien was je vader of je moeder veel met zijn/haar carrière bezig en had weinig tijd of aandacht voor jou. Of ze vonden het belangrijk dat jij ook veel zou bereiken in jouw leven, alleen jouw behoeftes waren anders en je had een andere benaderingswijze nodig. De Kreeft kan vast willen houden aan het verleden met name het gezinslevens. Als er een afstand is ontstaan tot andere leden van het gezin kun je je gekwetst en eenzaam voelen.

Eenzaam voelen en schuldgevoel

Een van je ouders kan vaak ongeduldig of driftig zijn geweest en er was veel ruzie binnen het gezin (invloed van Mars). Hierdoor kun je je niet begrepen hebben gevoeld en weinig warmte of steun hebben ervaren in je jeugd. Hierdoor kunnen er sombere gevoelens naar boven en een gevoel van eenzaamheid. Misschien ervaar je nu ook wel schuldgevoelens, omdat je dacht dat het jou lag en jij niet aan de verwachtingen van je ouders voldeed. Misschien ben je zelf te streng, killig en emotioneel afstandelijk geweest als opvoeder of als partner in je relatie waardoor het contact stroef verliep. Deze gevoelens kunnen nu versterkt worden doordat Saturnus, de heerser van Steenbok, samen staat met de volle maan.

Sterke uitwerking saturnus

Ook in je relatie is het mogelijk dat er een conflict ontstaat. Er is misschien een emotionele of fysieke afstand ontstaan tussen jou en je partner, omdat een of beiden het moeilijk vindt om zich kwetsbaar op te stellen. Doordat je te hard werkt, heb je misschien weinig tijd voor je gezin of jezelf. Ook kan je het hebben van een gezin missen. Je hebt er nu behoefte aan om je naar binnen te richten en even aandacht te besteden aan wat er van binnen bij jou speelt. Sommige mensen kunnen het gevoel hebben een gezin te willen stichten of carrière te maken voordat het te laat is. Er komen bepaalde gevoelens naar boven zoals bijvoorbeeld angst dat ze er straks misschien te oud voor zijn of angst dat er niet voldoende geld is en dat ze nu zuinig moeten gaan leven. Door de sterke uitwerking van Saturnus speelt ‘tijd’ of ‘tijdsdruk’ een grote rol. Van Saturnus gaat vaak een remmende werking uit. Je wordt als het ware even afgeremd om aandacht te besteden aan wat er diep van binnen bij jou gaande is. Ook pessimistische gedachten en het zien van veel obstakels kunnen je afremmen in het vorm geven aan je leven en werken aan een carrière.

Karma

De uitwerking van Saturnus heeft betrekking op karma. Gevoelens van eenzaamheid, pessimisme of depressie uit vorige levens kunnen nu naar de oppervlakte komen. Deze emoties kunnen geraakt worden door gebeurtenissen in het Nu. Het gevoel van je onveilig voelen kan uit vorige levens komen. Aan veel karmische situaties komt nu een einde.

Tijd voor zelfreflectie

Doordat er veel planeten retrograde lopen of nog gaan lopen is het tijd voor zelfreflectie. Jouw aandacht kan uitgaan naar het helen van emoties en het onderzoeken wat jij verder wilt en welke vorm jij wilt geven het leven, met betrekking tot het hebben van tijd voor jezelf, je gezin, jouw werk en jouw liefdesleven. Deze periode is een voorbereiding op een nieuw begin; deze nieuwe fase start op het Egyptische Nieuwjaar op 26 juli.

Mars, de oorlogsplaneet, retrograde

Een van de planeten die retrograde is gaan lopen (26 juni) is Mars. Daardoor kun je het moeilijker vinden om in actie te komen. Misschien is het vakantietijd en je heb je even helemaal geen zin om te werken. Het bereiken van je doel lijkt moeizaam te gaan. Je komt er wel, alleen bereik je je doel waarschijnlijk via een omweg.

Mars is ook een oorlogsplaneet. Er kan een competitiestrijd of ruzie ontstaan met iemand op wie je boos bent. Het is lastig om de boosheid direct te uiten waardoor je sneller geïrriteerd lijkt te zijn. Het kan ervoor zorgen dat er voor een lange tijd afstand is en je bent bijna in staat om de banden te verbreken. Dit kan ook in je werkrelaties het geval zijn.

Volle Maan vierkant Cheiron

Cheiron, in de mythologie de onsterfelijke gewonde genezer, geeft aan waar jouw gewonde delen zich bevinden. Ze geven precies aan waar er nog heling plaats mag vinden door middel van gebeurtenissen in het nu die veel emoties oproepen. Je krijgt dan ook in deze periode de ruimte om aan je eigen transformatieproces te werken en daarbij een therapievorm zoeken die het beste bij jou past.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen is de periode rond de volle maan vaak een heftige periode waarin veel veranderingen plaatsvinden. Je kunt sterke emoties en gedachten van je tweelingziel opvangen doordat jouw chakra’s meer open staan. Ook is de verbinding tussen tweelingzielen sterker rondom volle maan: dit kan soms heel vermoeiend zijn. De behoefte van tweelingzielen ligt in het zoeken van huiselijkheid, gezelligheid en een warm gezin. Het kan zijn dat jij of jouw twin ervoor kiest om bij zijn/haar gezin te blijven of net een gezin start met een soulmate. Of dat jouw twin afstand neemt van jullie gezinsleven. Ook kunnen er de afgelopen tijd veel ruzies zijn geweest tussen jullie waardoor er afstand is ontstaan. Door de invloed van Saturnus kunnen jullie kille uitspraken doen naar elkaar en besluiten nooit meer contact met elkaar op te nemen. Hierbij kunnen gekwetste gevoelens een rol spelen en je kunt je deuren willen sluiten voor de ander. Boosheid en verdriet kunnen naar boven komen en je kunt je eenzaam voelen. Wellicht probeer je gevoelens weg te drukken en wil je een afstandelijke houding aannemen richting jouw twin, terwijl je diep van binnen verlangt naar de gezelligheid en warmte van hoe het ooit was. Je kunt dan ook plots foto’s van jullie van vroeger tegenkomen, die veel emoties bij je losmaken. Je zult merken dat je de verbinding/emoties/gedachten van je twin steeds blijft voelen, waardoor je het gevoel hebt niet helemaal los te kunnen komen van de ander. Ook kan je veel tekens krijgen in de periode dat je je twin niet ziet: denk aan zijn/haar naam, geboortedatum, liedjes enz.

Getriggerde onbewuste emoties kunnen te maken hebben met een stukje oud zeer vanuit jouw opvoeding en de rol die jouw ouders hierin hebben gehad. Misschien wil je hier serieus aandacht aan besteden, omdat je het idee hebt dat je niet vooruit komt zolang je deze emoties, gevoelens en gedachten niet erkent.
De afstand die ontstaat tussen twins geeft jou de ruimte om aan jouw eigen transformatieproces te werken en heeft als doel om wat oude karmische zaken met anderen af te ronden.

Wil je meedoen met onze lezing/meditatie/afstandshealing voor tweelingzielen op 28 juni, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne zomer,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip Inspirerend leven: Leven met de maan

Ben jij benieuwd hoe je meer in het ritme van de maan kunt gaan leven? In Leven met de maan geeft Yasmin Boland praktische tips en oefeningen zodat je steeds meer met de energie van de maancyclus kunt gaan leven.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- (met gratis verzending).

1 comment

Avatar
Marjolein Renfurm 27 juni 2018 - 01:06

Ik wilde mij aanmelden om met de webinar voor de 28ste juni aanmelden. Maar het mij anders niet en hoe nu verder. En tevens de healing of informatie van de tweeling zielen?? Hoe aan te melden

Reply

Leave a Comment