Home Astrologie Volle maan in Schorpioen 30-4-2018 Beltane: tijd voor “magie”!

Volle maan in Schorpioen 30-4-2018 Beltane: tijd voor “magie”!

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan superbloedmaan

Deze Volle Maan wordt de “Maan van het Ontwaken” genoemd. In deze periode is de natuur weer op gang gekomen. Het thema vruchtbaarheid speelt nu een rol; in de natuur gaan de bloemen en bomen zich bevruchten. Deze volle maan valt samen met Beltane, het begin van het Keltische nieuwjaar. Beltane is een vruchtbaarheidsfeest en luidt het begin van de zomer in. Het is het einde van een donkere periode en ook deze Volle Maan kan een einde betekenen van oude situaties. De “dood” van iets is tevens een nieuw begin.

Doordat de Volle Maan in Schorpioen staat, kan jij veel intense emoties ervaren en veel last hebben van slecht of onrustig slapen, griepachtige verschijnselen, last van onderrug, vocht vasthouden, vermoeidheid enz.

De magische uitwerking van Beltane en de Volle Maan

Tijdens Beltane, feest van vuur, met het thema vruchtbaarheid, werd door de Kelten het begin van de zomer gevierd. Vroeger trokken jonge paren de natuur in om de liefde te bedrijven, dit om de vruchtbaarheid van de aarde te stimuleren. Er werden vuren aangelegd en er werd rondom de meiboom gedanst.

Het kan zijn, als je nog vrijgezel bent, dat je naar een relatie verlangt. Het kan zijn dat je je eenzaam voelt. Of dat je heel graag een gezin zou willen beginnen. Dit gevoel wordt sterker rond de periode van deze Volle Maan.

Deze volle maan-periode kan een “magische” uitwerking hebben. Er kunnen gebeurtenissen plaatsvinden waarbij je het gevoel kunt hebben dat het “magie” is. Gebeurtenissen waarvan je denkt dat ze zeker geen toeval kunnen zijn. Je paranormale gaven kunnen nu ook sterk werkzaam zijn en je kunt nu heel sterk beelden of dromen ontvangen over jouw nieuwe toekomst. Je wordt nu aangetrokken door plaatsen en mensen met wie jij deze nieuwe toekomst gaat opbouwen. Deze magnetische aantrekkingskracht kan nu enorm zijn. Jouw leven kan nu in een stroomversnelling komen. Ook de magische aantrekkingskracht die tweelingzielen op elkaar hebben is sterk. Zij worden voorbereid op hun toekomst samen.

Schorpioen

De Maan staat in Schorpioen. Schorpioen is sterk gedreven, gepassioneerd en heeft een sterke wilskracht. Hij zal niet snel opgeven en tot het uiterste gaan om te bereiken wat hij wil. Hij ervaart alles heel intens kan heel goed zijn diepere gevoelens verborgen houden. Om zijn gevoeligheid te beschermen kan de Schorpioen gesloten of zelfs mysterieus overkomen en defensief reageren als zijn of haar bestaansrecht bedreigd wordt. Een schaduwkant is dat ze snel jaloers en bezitterig kunnen zijn en als ze erg gekwetst zijn, kunnen ze lang boos blijven en zelfs wraakzuchtig zijn. Door diep verborgen angsten (bv voor de dood) willen ze graag de controle houden over situaties. Je hebt een talent om verborgen zaken bij anderen te signaleren en een sterke intuïtie voor de verborgen drijfveren van anderen. Daardoor heb je vaak veel psychologische kennis.

Confrontatie

Je zult vooral een gevoel van veiligheid willen creëren door jouw gevoelens te beschermen en door controle (macht) te willen hebben over mensen en situaties. Dit vooral als jij in je jeugd angstige situaties hebt meegemaakt. Terwijl de Stier, waar de Zon in staat, veiligheid creëert door financiële zekerheid en door alles bij het oude te willen houden. Je zult nu ervaren dat het creëren van zekerheid jouw ontwikkeling in de weg staat. En je angsten los zult moeten laten, om verder te kunnen komen.

Je hebt misschien de behoefte om het even rustig aan te doen en confrontaties uit de weg te gaan, doordat de Stier-energie rustig is. Maar door de Schorpioen-invloed willen er nu emoties naar boven komen uit jouw onderbewustzijn, waardoor je gespannen kunt zijn als je te weinig ruimte krijgt om aandacht te besteden aan deze emoties. Deze emoties kunnen nu explosief naar buiten willen komen, zodat je er wel aandacht aan moet besteden. Vooral angsten, diep verdriet, boosheid, wrokgevoelens en jaloezie. Ze komen naar de oppervlakte, zodat jij kunt gaan onderzoeken waar ze vandaan komen. Je wordt min of meer gedwongen om een transformatie door te maken. Daardoor werkt deze Volle Maan sterk transformerend.

Grote veranderingen

Verder kan je achter (familie) geheimen komen. Of geconfronteerd worden met verborgen jaloezie van anderen. Verborgen agenda’s of drijfveren kunnen duidelijk worden.

Misschien wil je breken met mensen of situaties die een destructieve invloed op jou hebben. Je kunt ervaren dat bv. het willen nemen van wraak op anderen geen invloed meer op je zal hebben en dat jij zelf de controle neemt over jouw leven. En dat je het niet meer tolereert dat anderen een macht over je hebben, jaloers zijn of zelfs gewelddadig kunnen zijn.

Door een mooi aspect met Saturnus ga jij je leven meer vorm geven en de serieuze kant van het leven opzoeken.

Mars samen met Pluto vierkant Eris

Mars, de oorlogsplaneet, staat samen met Pluto, de planeet die transformaties op gang brengt. Het geeft je de moed om transformaties op gang te brengen en destructief gedrag aan te pakken. Je zult je nu sterk gedreven voelen, zeker als je voelt dat het anders misschien wel eens de verkeerde kant op kan gaan. Je kunt namelijk last krijgen van woede-uitbarstingen van jezelf of van anderen en die kunnen een negatief effect hebben op jezelf of op je omgeving. Het kan zijn dat je geen controle meer hebt over de situatie en er kunnen veel ruzies ontstaan. Er kan door de werking van Eris een tweedeling ontstaan in relaties.

Ceres en de Volle Maan

Door een aspect met Ceres kan jij kijken of je nog voldoening haalt uit jouw werk of een relatie en of jij nog voldoende (emotionele) voeding krijgt. Het is een periode om beslissingen te nemen en jouw nieuwe richting te bepalen.

Tweelingzielen

De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen wordt weer sterker. Rond de periode van de Volle Maan staan je chakra’s meer open en kan je dus meer gedachtes en emoties van elkaar opvangen. Er kunnen “magische” gebeurtenissen plaatsvinden, waardoor tweelingzielen dichter bij elkaar kunnen komen of juist verder van elkaar verwijderd zullen raken. Vaak is er veel angst tussen tweelingzielen om elkaar kwijt te raken en stoten ze elkaar steeds af. Er komen nu keuzemomenten of tweelingzielen eventueel door willen gaan met (macht)spelletjes spelen. En keuzemomenten om hun eventuele destructief gedrag aan te gaan pakken. Ook kan een van de twee boos zijn op zijn of haar twin als deze de relatie niet durft aan te gaan. Misschien zou je heel graag een gezin willen.

Wil je meedoen met onze korte lezing over de uitwerking van de volle maan op 30 april, samen met een geleide meditatie en afstandshealing via onze webinar? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne “Magische” Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip Inspirerend leven: Leven met de maan

Ben jij benieuwd hoe je meer in het ritme van de maan kunt gaan leven? In Leven met de maan geeft Yasmin Boland praktische tips en oefeningen zodat je steeds meer met de energie van de maancyclus kunt gaan leven. Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- (met gratis verzending).


 

Leave a Comment