Home Astrologie Volle maan in Leeuw 9 februari 2020: schaduwkanten worden gespiegeld in je relaties

Volle maan in Leeuw 9 februari 2020: schaduwkanten worden gespiegeld in je relaties

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan februari

De volle maan van 9 februari 2020 staat in Leeuw. De Leeuw-energie gaat sterk voelbaar zijn en de volle Maan, evenals de Engelenpoort 2222 van afgelopen 2 februari, zal een voorbereiding zijn op de Leeuwenpoort van 8 augustus 2020. De energie gaat veranderen waardoor je nog meer in je kracht komt te staan.

De volle maan in Leeuw vormt een grote driehoek met Eris en Mars, alle drie in vuurtekens. Door deze vuurtekens worden de eigenschappen van de Leeuw versterkt. Met de Zon recht tegenover de Maan vormen deze planeten een vlieger. Venus, de Zwarte Maan-Lilth en Cheiron staan samen in Ram, ook een vuurteken. In relaties gaan schaduwkanten gespiegeld worden en de drang naar onafhankelijkheid zal groot zijn.

Tijdens een volle maan kun je extra emotioneel of gevoelig zijn, slecht slapen of je onrustig voelen doordat je chakra’s meer openstaan. De Zon (het mannelijke) en de Maan (het vrouwelijke) staan tijdens een volle maan in twee tegenoverstaande astrologische tekens. Dit veroorzaakt een spanningsveld tussen de eigenschappen van deze tegen. Dit zorgt vaak voor een conflict tussen je gevoel en verstand.

De Leeuw en Waterman

De Leeuw is een krachtig en trots dier. Heb je veel eigenschappen van de Leeuw dan sta jij graag op de voorgrond, ben je behulpzaam en kan je een tikkeltje autoritair en egocentrisch zijn. Het zijn vaak echte leiders en zeer beschermend naar dierbaren toe. Ze zijn ook gul en kunnen genieten van luxe en uitstapjes met anderen. Warmte en gezelligheid vinden zij heel belangrijk. Ze hebben ook veel creatieve energie en houden ervan om zichzelf uit te drukken en gezien te worden. Wel zijn ze gevoelig voor vleierij en hebben regelmatig bevestiging nodig.

De Waterman, waar de Zon in staat, verzet zich juist tegen autoriteit, is een voorstander van gelijkheid, rechtvaardigheid en zet zich graag in voor een ideaal. Vaak wordt de Waterman excentriek gevonden, omdat hij vernieuwend is, veel nieuwe ideeën heeft, rebels kan zijn en zijn eigen unieke weg wil gaan. De Waterman richt zich vaak ook op de minderbedeelden in de maatschappij en op samenwerking. Maar kan zich ook makkelijk terugtrekken, wanneer hij dit nodig heeft. Tevens heeft de Waterman een sterke intuïtie en kan hij onverwachts een andere richting inslaan.

Uitwerking Volle Maan

De uitwerking van deze Volle Maan zorgt ervoor, dat jij je eigen weg wilt gaan, je eigen manier van leven wilt zoeken; het leven dat bij jou past. Jouw rebelse kant komt meer naar voren! Het kan zijn dat jij knopen wilt doorhakken en radicaal wilt besluiten om een nieuwe richting in te gaan. Je wilt jezelf meer op de voorgrond zetten en keuzes maken voor jezelf! “Het anderen naar de zin willen maken”, wat veel empathische mensen en hooggevoelige mensen doen en het teveel aanpassen aan anderen, dat kan je meer gaan loslaten. En niet meer ingaan op dominant gedrag, zoals bijvoorbeeld manipulatie.

Gelijkwaardigheid, eerlijke communicatie en samenwerking met anderen komen naar de voorgrond waarbij je streeft naar onafhankelijkheid. Gaat staan voor wat jij wilt in jouw leven en trots kunnen zijn op wat jij hebt bereikt.

Vlieger Maan, Eris, Mars en de Zon

Er vindt een grote driehoek plaats tussen de Maan in Leeuw, Eris in Ram en Mars in Boogschutter, alle drie in vuurtekens. De Zon staat daarbij recht tegenover de Maan, waardoor deze configuratie een vlieger wordt. De planeten van de driehoek beïnvloeden elkaar op een gunstige wijze; de driehoek geeft de talenten aan en creatieve mogelijkheden. Zon in oppositie met de Maan geeft aan op welke wijze we deze talenten tot uitdrukking brengen.

De uitwerking van deze vlieger is dat door de invloed van Mars je meer avontuur wilt in je leven, je heel gedreven kunt voelen om je horizon te verbreden. Misschien voel je je rusteloos en kan je het moeilijk vinden om geduld te hebben of dingen af te maken. Je wilt meer kennis op wilt doen, meer willen begrijpen wat er in je psyche omgaat en de behoefte om te reizen en andere culturen te ontdekken kan groot zijn. Je kunt zelfs een roadtrip willen maken of (spiritueel) werk willen verrichten in het buitenland.

Of je gaat verder met het opzetten van je eigen onderneming. Het is tijd om je creatieve ideeën uit te werken. Een doel kan zijn, om met jouw onderneming en het geld dat je verdient, de minderbedeelden in de samenleving te ondersteunen. Jouw enthousiasme en dat je wilt kiezen voor jouw eigen geluk, kan anderen motiveren hetzelfde te doen! Je zult merken dat alles nu wat meer vanzelf gaat. En dat je veel vernieuwende ideeën kunt krijgen voor jouw toekomst.

Uranus vierkant Ceres: innerlijk conflict

Wil jij stappen maken richting een nieuw leven, waarin je meer uitgedaagd wordt en onzekerheden gaat loslaten en waaruit je meer voldoening kunt halen, dan kan je in een innerlijk conflict terecht komen. Misschien wil je vasthouden aan bezittingen/financiële zekerheid uit angst. Maar kan je ook plotseling besluiten om de angst voor financiële zekerheid en bezittingen los te laten, de sprong in het diepe te wagen en je hart te volgen. Je kunt meer voldoening halen uit het inzetten voor een betere maatschappij, de natuur en/of in het helpen van mensen in hun (spirituele) ontwikkeling.

Ingevingen en boodschappen

De Noordelijke Maansknoop, die onze lotsbestemming aangeeft, maakt een mooi aspect met Mercurius. Hierdoor kan je mooie berichten ontvangen over jouw zielsmissie. Deze berichten kunnen via ingevingen komen, dromen, tekens uit de natuur of social media. Iemand kan op jouw pad komen, die jou precies de juiste boodschap geeft, waardoor jij weet welke richting jouw toekomst heen zal gaan.

Relaties: Venus, Zwarte Maan-Lilith, Cheiron

Venus, Zwarte Maan- Lilith en Cheiron staan samen in het vurige teken Ram en hierdoor wordt de uitwerking van elke planeet/punt versterkt. Deze samenstand zal vooral invloed hebben op ons liefdesleven. Er kan veel boosheid loskomen, wanneer er een derde persoon in het spel is, die tussen jou en een ander in probeert te komen. Deze persoon kan seksualiteit in de strijd gooien en/of wraakgevoelens koesteren jegens jou. Je kunt er genoeg van hebben dat deze derde persoon een negatieve invloed probeert te hebben op jouw (liefdes)leven. Je gaat dan ook meer voor jezelf opkomen en je kunt besluiten de confrontatie eens aan te gaan. Ook wil je er geen doekjes meer om winden en je zult sneller zeggen waar het op staat.

Veel oud zeer kan hierbij naar boven komen. Evenals gevoelens van jaloezie, angst om de ander te verliezen en boosheid over autoritair en dominant gedrag. Door de invloed van de dwergplaneet Cheiron, de gewonde genezer, die jouw diepste zielenwond aangeeft kan je dan ook tot inzicht komen, waar deze oude pijn precies vandaan komt.

Vrouwen die in hun kracht komen kunnen aantrekkelijk zijn voor mannen, maar daarbij ook stuiten op jaloezie en concurrentie.

Tweelingzielen en volle maan

Voor tweelingzielen kan dit een vurige Volle Maan worden. Hun (seksuele) aantrekkingskracht en hun liefde voor elkaar kan groot zijn door de invloed van Venus in Ram. En dit kan bij een derde persoon, die in het spel is, de nodige jaloezie naar boven halen. Er kunnen conflicten ontstaan met deze derde persoon en veel boosheid kan naar boven komen. Dit kunnen karmische stukken zijn, die nog met elkaar uitgewerkt mogen worden.

Vrijheid, gelijkheid en ondersteuning van elkaar binnen hun relatie wordt belangrijk. En kan er veel gepraat worden over toekomstgerichte plannen. Sommige tweelingzielen zullen er al (bijna) aan toe zijn om een samenwerking te starten en kunnen veel brainstormen over hoe hier vorm aan te geven. Zij kunnen ook op alternatieve manieren weten hun geld te verdienen, om verzekerd te zijn van een comfortabel leven samen. Hun energie samen kan ervoor zorgen, dat zij veel kunnen bereiken op zakelijk gebied. Verdere informatie zullen we delen in de lezing van onze webinar.

Webinar Volle Maan in Leeuw 09-02-2020

Voor de Volle Maan in Leeuw organiseren wij op 9 februari a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn. In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan en o.a. de invloed op relaties.

Tijdens de meditatie wordt je meegenomen naar een mooi bos, waar je bij een waterval van het totemdier, het edelhert, een boodschap krijgt over jouw situatie. Vervolgens kom je bij een wijze sjamaan, die jou voorbereidt op een healing van de wezens van Sirius. Ook ontmoet je jouw tweelingziel, als hij of zij in jouw leven is en samen werpen jullie een blik in de toekomst.

De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan intens zijn, door de Pluto/Saturnus-samenstand, die nog een lange nawerking heeft en plaatsvond op 12 januari en veel transformaties in gang zet.

Je komt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

1 comment

De energie van de volle maan van februari 2020 in het teken Leeuw | Jolanda Hoogkamer 4 februari 2020 - 12:36

[…] je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply
Avatar
Yvonne Nieuwland 10 februari 2020 - 07:46

Nu snap ik waarom ik niet goed slaap en wat onrustig ben. Ik ben 01-08-1980 geboren. Dus dat de maan nu in de leeuw staat voel ik wel kan dat?

Reply

Leave a Comment