Home Astrologie Volle Maan in Kreeft 30 december: familiekwesties & de laatste Engelenpoort

Volle Maan in Kreeft 30 december: familiekwesties & de laatste Engelenpoort

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan december

De Volle Maan van woensdag 30 december staat in het teken Kreeft. We sluiten het jaar af met een vleugje optimisme, maar een gevoel van weemoed overheerst. “Het kan een emotionele Volle Maan worden, omdat de maan over de Kreeft regeert. De maan staat voor het gevoelsleven en symboliseert het moederschap,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

We kunnen een innerlijk conflict ervaren doordat de maan een vierkant maakt met Cheiron, de dwergplaneet die staat voor onze zielenwonden.

Weemoedig terugkijken

De laatste Volle Maan van 2020 valt op 30 december in Kreeft en dat is voor de tweede keer dit jaar. De eerste Volle Maan op 10 januari stond ook in dit teken. Het kan een emotionele Volle Maan worden, omdat de maan over de Kreeft regeert. De maan staat voor het gevoelsleven en symboliseert het moederprincipe. We kunnen een beetje weemoedig terugblikken op het afgelopen jaar.

Volle maan & Engelenpoort gaat sluiten

In de datum komt tweemaal het getal 3 voor (3+0 en 1+2), dat betrekking heeft op de geluksplaneet Jupiter. De uitwerking van Jupiter is dat je een optimistisch gevoel over de toekomst kunt hebben. Dit is een vervolg van de reeks pieken van verhoogde trillingsfrequenties die op 3 december begon en voortduurt tot deze speciale dag.

Op 3 december heeft zich een energieportaal geopend van de Engelenpoort 12-12 , die op 12 december zijn sterkste uitwerking had. Er was een vervolg op 21 december (3-3) tijdens de winterzonnewende en de belangrijke samenstand van Jupiter en Saturnus, die een nieuwe cyclus aankondigde van 20 jaar. Op 30 december, tijdens de Volle Maan in Kreeft, bereikt deze energie dus zijn laatste piek . We sluiten hiermee een belangrijk hoofdstuk in ons leven af. Het nieuwe jaar zal aanvoelen als een nieuw begin!

Je kunt rond de Volle Maan veel last hebben van ascensie-symptomen doordat veel andere planeten werkzaam zijn en er veel trillingsverhogingen plaatsvinden. Onrustig en slecht slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, hartkloppingen… het zijn allemaal tekenen dat je een transformatieproces doormaakt.

Kreeft: gevoelsmens met sterke intuïtie

De maan staat tijdens deze Volle Maan in Kreeft en de zon ertegenover in Steenbok. Je probeert een harmonie te vinden tussen deze twee tegengestelde tekens. De Kreeft is een echt gevoelsmens. Hij heeft een zeer sterke intuïtie en gaat graag diepe banden aan met de mensen om wie hij geeft. Zorgzaam en beschermend als hij is, kan het soms moeilijk voor hem zijn om anderen los te laten.

Emotionele zekerheid en geborgenheid zoekt de Kreeft binnen het gezin, de familie en huiselijke sferen. Het verleden en herinneringen eraan zijn voor hem belangrijk. Hij koestert graag de mooie momenten, maar vindt het soms lastig om zich te bevrijden van oud zeer. Wanneer hij gekwetst wordt, kan hij zijn gevoelens willen beschermen. Hij trekt zich terug en het is dan moeilijk om zijn vertrouwen weer te winnen.

Steenbok: streng voor zichzelf en rots in de branding

De Steenbok neemt liever afstand van zijn gevoelens en richt zich op werk en het behalen van langetermijndoelen. Hij kan soms streng zijn voor zichzelf en zichzelf veel plezier ontnemen om zijn doelen te behalen. Hij is vaak een rots in de branding doordat hij serieus en betrouwbaar is en zijn verantwoordelijkheid neemt. Hij zorgt voor structuur, wat tot duidelijkheid en rust leidt. Maar als hij hierin te gedreven is, kan hij star worden en moeite hebben om soepel met situaties om te gaan. De Steenbok ziet snel beren op de weg.

Volle Maan legt innerlijke strijd bloot

Tijdens deze Volle Maan kunnen we een innerlijk conflict ervaren doordat de maan een vierkant maakt met Cheiron, de dwergplaneet die staat voor onze zielenwonden. Enerzijds kunnen we enorm verlangen naar de geborgen sferen van een gezin en vinden we familie en familietradities belangrijk. Anderzijds zijn er mogelijk binnen het gezin of de familie onuitgesproken conflicten, die tot irritaties en boosheid leiden. Je kunt bijvoorbeeld twijfelen of je de feestdagen wilt doorbrengen met je familie of dat je je uit onvrede distantieert van hen. Ook karmische situaties kunnen van invloed zijn als er bijvoorbeeld jaloezie of een concurrentiestrijd gaande is tussen leden van een familie. Gevoelens uit het verleden kunnen naar boven komen.

Wel of niet bij familie zijn?

De asteroïde Ceres, godin van de landbouw en moederliefde, maakt een mooie verbinding met de maan. Dit kan je doen beseffen dat je toch voldoening haalt uit samen zijn met je familie en dat het heling geeft. Je kunt bijvoorbeeld gezamenlijk familiefoto’s kijken of oude herinneringen ophalen. Er kan verdriet loskomen over familieleden die je verloren bent of die letterlijk of figuurlijk op afstand zijn. Door de pandemie kun je beseffen dat familie en aandacht voor het gezin belangrijk zijn. Maar je kunt ook besluiten om naar het buitenland te gaan om zo conflicten te vermijden of om rust te vinden. Of je wilt tijd doorbrengen met mensen met wie je een diepe band hebt en die meer als familie voelen.

De relatie met je moeder tijdens de volle maan

Tijdens deze Volle Maan kunnen ook conflicten waarbij je moeder betrokken is, op de voorgrond treden. Misschien werd je betutteld door haar, zag ze niet wie je werkelijk was of was ze vrij dominant. Misschien heb je door omstandigheden weinig aandacht, liefde en veiligheid gekend. Het kan zijn dat je moeder onzeker was en dat ze zekerheid zocht bij haar kinderen.

Al deze problemen kunnen geprojecteerd worden in je huidige relatie, waardoor er makkelijk ruzies ontstaan. Problemen kunnen ook terug te vinden zijn in de familielijn. We worden uitgedaagd om op een liefdevolle manier voor onszelf op te komen, grenzen aan te geven en duidelijk te maken wat ons steeds zo boos maakt.

Omdat de maan ook een mooi aspect maakt met Uranus en de Zwarte Maan Lilith, kunnen er in gesprekken met andere familieleden inzichten ontstaan: wat zijn de schaduwkanten van de ander en van jouzelf? Zo kan gewerkt worden aan het loslaten van gekwetste gevoelens en boosheid.

Jouw lotsbestemming

Venus staat recht tegenover de Noordelijke Maansknoop, die jouw lotsbestemming aangeeft. Als je worstelt met je liefdesleven, met je zelfbeeld of financiën kan dit ertoe leiden dat je nog niet de volgende stappen kunt zetten om je zielsmissie te realiseren. Waak ervoor dat je op werkgebied en op het gebied van je lotsbestemming niet te nonchalant en luchtig doet, maar juist diepgang zoekt en meer kennis opdoet. Dit kan helpen om verdieping in jezelf te vinden.

Intense tijd voor tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een intense Volle Maan zijn met veel verschillende emoties. Ook zij kunnen te maken hebben met moeder-issues die geprojecteerd worden , waardoor hun contact moeizaam verloopt. Er kunnen ruzies tussen hen ontstaan, waarin veel irritaties en boosheid naar boven komen. Ze kunnen elkaar bewust maken van het feit dat ze misschien extra hulp nodig hebben om deze boosheid te verwerken en dat ze dit los van elkaar mogen oplossen. Zo worden ze gestimuleerd om zelfstandiger te worden en meer op eigen benen te staan. Hierdoor ontstaat er een betere balans in hun relatie.

Verder maakt Venus, de planeet van de liefde, een vierkant met Neptunus. Tweelingzielen kunnen het gevoel hebben dat ze misleid zijn en dat ze op een roze wolk hebben geleefd. Ze mogen even terugkomen in de realiteit. Ook kan duidelijk worden dat jouw twin of jij depressieve gevoelens heeft en vlucht voor problemen. Het kan moeilijk zijn om ‘de waarheid’ te zien, omdat jullie gedachten en gevoelens door elkaar kunnen lopen. Daarom weet je niet zo goed welke onverwerkte blokkades en ongewenste gedachten van jou zijn en welke van je tweelingziel. Ook kunnen er gevoelens uit vorige levens naar boven komen, wat voor extra verwarring zorgt.

Het kan zijn dat jij je tweelingziel maar moeilijk kan loslaten, waardoor claimend of obsessief gedrag ontstaat. Tweelingzielen kunnen ook geneigd zijn om te vluchten in andere contacten, hard werken, drugs, alcohol of bijvoorbeeld sporten, om maar niet bij hun diepere gevoelens te komen. Ze mogen terugkijken naar hun verleden om oude pijn te helen en de basisveiligheid in zichzelf te versterken.

Webinar Volle Maan in Kreeft 30 december 2020 – De verborgen stad

Karin en Danique Vergeer organiseren voor de Volle Maan in Kreeft op 30 december een webinar. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van lichtwezens voelbaar is. De healing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s.
Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

0 reactie

De energie van de volle maan van 30 december in het teken Kreeft | Jolanda Hoogkamer 30 december 2020 - 12:39

[…] je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply

Laat een bericht achter